בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לקינוח שוקולד וקורנפלקס קפוא בכוסות

כל כך קל להכין את הקינוח השוקולדי המושחת והכל כך לא דיאטטי הזה. הנחמה היחידה היא שהוא מגיע במנות קטנות

2תגובות
ניר כפרי

כל כך קל לערבל בתנופה אחת בבלנדר את הקינוח המושחת הזה, הכל כך לא דיאטטי. הנחמה היחידה היא שיוצקים אותו לספלונים קטנים, וכדאי לגשת לחנות כלי בית זולה או יקרה ולהצטייד בספלוני אספרסו, כי מי שיטעם אותו פעם אחת - שוב לא יוותר עליו לעולם. הטעם השוקולדי-חמצמץ הוא בשל גבינת השמנת שהיא חלק מן העניין. תוספת הקורנפלקס המסוכרים אינה חובה.

חומרים:

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1 כוס חלב

קורט מלח

3 טבלאות של 100 גרם שוקולד מריר

1 כף גדושה אבקת קקאו

1/2 כפית תמצית וניל

1 כפית גדושה אבקת קפה נמס

3-2 כפות ליקר קפה או ליקר שוקולד או ברנדי או ליקר שקדים

1 כף סוכר או לפי הטעם

1 מכל גבינת שמנת בטעם טבעי

6 כפות קורנפלקס מסוכרים (לא חובה)

הכנה:

1. שמים בסיר את השמנת, החלב והמלח ומביאים לרתיחה.

2. בינתיים שוברים 2 טבלאות שוקולד לריבועים, ומן השלישית קולפים תלתלים דקים באמצעות קולפן ירקות, עד שנותרת בערך מחצית הטבלה. מאחסנים את התלתלים במקרר.

3. שוברים גם את מחצית הטבלה שנותרה, שמים את כל ריבועי השוקולד בבלנדר עם הקקאו, הווניל, הקפה, הליקר (או הברנדי) והסוכר (התחילו בכף סוכר אחת; הקינוח הזה טעים כשהוא מריר ושוקולדי ולא מתוק מדי). לאחר גמר ערבול כל המרכיבים - טעמו ותקנו מתיקות לפי חככם האישי.

4. מוסיפים את השמנת והחלב הרותחים, מערבלים, מוסיפים את הגבינה, מערבלים לבלילה חלקה. מוסיפים את הקורנפלקס, אם רוצים, ומערבלים ערבול קצרצר, כדי שפתיתי הקורנפלקס לא יתרסקו לחלוטין.

5. יוצקים לתוך הרבה ספלי אספרסו אישיים או לתוך תבנית מתכת יפה. מכסים כל ספל בריבוע נייר אלומיניום ומקפיאים.

6. מוציאים, מקשטים בתלתלי השוקולד שהכנו מקודם ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו