תגוונו קצת: עוגת שמרים מפתיעה עם פרג ושוקולד לבן

הכניסו קצת גיוון לעוגות השמרים שלכם עם מילוי של פרג ושוקולד לבן ממתכון של הקונדיטורית מאיה כהן מקפה ליזלוטה

מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגת שמרים פרג ושוקולד לבן
עוגת שמרים פרג ושוקולד לבן של מאיה כהן מקפה ליזלוטהצילום: מגד גוזני
מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

עוגות שמרים עסיסית ומושחתת עם המון חמאה ומילוי מפנק. בדרך כלל אנחנו מכינות אותן עם מלית שוקולד, שוקולד וחלבה, לפעמים עם גבינת ריקוטה או קינמון. לאחרונה הכנו . כשנשארה לנו מלית החלטנו לנסות לשדך אותה לבצק שמרים עשיר ולהוסיף שוקולד לבן שמאזן את המרירות הטבעית של הפרג. התוצאה היתה מעולה ונכנסה לרשימת העוגות הקבועות שלנו. אופציה מצוינת לגיוון עוגות השמרים השוקולדיות הרגילות.

אפשר ואף רצוי להכין כמות כפולה מהבצק ולהכין עוגה נוספת במלית שונה. ניתן להקפיא את העוגה לפני ההתפחה השנייה. מפשירים בטמפרטורת החדר וממשיכים לפי המתכון.

רכיבים

חומרים לבצק:

  • 250 גרם קמח לבן
  • 2 ביצים בגודל לארג'
  • 25 מ"ל חלב
  • 50 גרם סוכר
  • 15 גרם שמרים טריים
  • 3 גרם מלח
  • 125 גרם חמאה קרה

חומרים למלית פרג:

  • 100 גרם פרג טחון טרי
  • 100 גרם סוכר
  • 200 מ"ל חלב
  • 20 גרם דבש (כף אחת)
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 20 גרם חמאה
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ או מטבעות שוקולד לבן
  • ביצה טרופה לזיגוג העוגה לפני האפייה

חומרים לסירופ סוכר:

  • 50 גרם סוכר
  • 50 מ"ל מים

הוראות הכנה

במיקסר עם וו לישה, לשים את כל החומרים (למעט החמאה) למשך 5 דקות.

ממשיכים ללוש ומוסיפים חמאה בקוביות בהדרגה עד שנבלעות בתערובת.

מעבירים את הבצק לקופסה סגורה ומעבירים לתפיחה ראשונה ללילה במקרר.

מכינים את המלית:

בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, סוכר, דבש וקליפת לימון. מוסיפים את הפרג ומבשלים תוך כדי בחישה עד שמסמיך. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ובוחשים. מצננים היטב.

מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל אחד מהחלקים, מורחים מחצית מכמות המלית, מפזרים שוקולד לבן ומגלגלים לגליל הדוק.

חותכים כל גליל ל-6 פרוסות ומסדרים בשתי שורות בתבנית אינגליש קייק משומנת, עם הצד החתוך כלפי מעלה. העוגה מורכבת משתי שורות, שש שושנים בכל שורה.

מכסים את התבנית ומתפיחים התפחה שנייה עד להכפלת הנפח.

מורחים במברשת ביצה טרופה על העוגה.

אופים ב-170 מעלות 30-35 דקות. בזמן שהעוגה בתנור, מרתיחים יחד סוכר ומים ליצירת סירופ.

בתום האפייה מספיגים את העוגה בסירופ סוכר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ