פשטידת תירס בטעם של פעם
זה לא עוד מתכון של כמה ערבובים ולתנור, אלא הפוך - פשטידת תירס, לקטנים ולגדולים, שכדאי להשקיע בה

בכל חגיגת יום הולדת של אחד מהילדים של ענת, חמותה חבצלת מביאה פיירקס ענק וריחני של פשטידת תירס, שמתחסלת במהירות. אין אחד שמסרב לקובייה מושחתת ומתוקה בטעם של ילדות.
אז נכון שזהו לא עוד מתכון שבו מערבבים הכל בקערה וזבנג לתנור. אפילו יש כאן רביכה (לא מבהילה בכלל), אך עדיין בסך הכל יש כאן מעט עבודה שכל אחד יכול לצלוח אותה.
חבצלת מספרת שאת המתכון המקורי קיבלה לפני שנים מחברה, בגרסה מעט אחרת. באותם ימים, השתמשו במרגרינה במקום בחמאה ואף שילבו יחד עם שימורי התירס גם שימורי פטריות (שומו שמיים). אין ספק כי גרסה זו מוצלחת בהרבה.
מה שכן, אני חושבת שיש לדבוק בחומרים הפשוטים יותר בפשטידה זו על מנת לשמור על טעמה האותנטי, לדוגמה העדיפו חרדל רגיל ולא דיז'ון ופתיתי גבינה צהובה ולא מוצרלה. אולד סקול עד הסוף.
חומרים (לתבנית מלבנית גדולה):

100 גרם חמאה + 50 גרם חמאה מומסת
4 כפות קמח
1 מיכל שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
1 כף חרדל
3 פחיות שימורי תירס גדולות (משקל מסונן 335 גרם לפי התווית), מסוננות
4 ביצים
כוס וחצי + 5 כפות פירורי לחם
200 גרם פתיתי גבינה צהובה
מלח, פלפל
הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מתחילים עם הרביכה:
ממיסים בסיר קטן 100 גרם חמאה ומסירים מהאש.
מוסיפים מיד את הקמח ומערבבים היטב עם כף עץ או מטרפה.


מוסיפים את השמנת והחלב, ממשיכים לערבב ומחזירים לאש על להבה בינונית-נמוכה.

מוסיפים את החרדל, המלח והפלפל וממשיכים לערבב עד שהתערובת מסמיכה (ייקח בערך 3 דקות). מורידים מאש.
המליחו היטב את הרביכה היות והיא מתבלת את כל הפשטידה, לכן זה בסדר שבטעימה תהיה מעט מלוחה מדי.


מכניסים את גרעיני התירס המסוננים לקערה גדולה, מוסיפים את הרביכה ומערבבים.

כעת, מניחים לרביכה מעט להתקרר ובינתיים טורפים בקערה קטנה ארבע ביצים אותן מוסיפים לקערת התירס והרביכה ומערבבים.

משמנים תחתית תבנית פיירקס גדולה בחמאה (או תבנית גדולה אחרת המתאימה לתנור) ומפזרים עליה חמש כפות פירורי הלחם.

שופכים את הבלילה מעל פירורי הלחם באחידות ומפזרים מעליה את פתיתי הגבינה הצהובה.


ממיסים במיקרו/על הכיריים את החמאה שנותרה (50 גרם) ומערבבים יחד עם פירורי הלחם הנותרים.

מפזרים את תערובת החמאה ופירורי הלחם מעל שכבת הגבינה הצהובה ומכניסים לתנור לכ-30-40 דקות עד שפני הפשטידה זהובים וריח משכר מתפזר ברחבי המטבח.

הפשטידה הכי טעימה חמה, אך גם נפלאה בטמפרטורת החדר.

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר