קציצות ברוטב עגבניות, לא כמו של כולם

נכון שבכל בית יש את המתכון המושלם לקציצות ברוטב, אבל מדובר בגרסה נפלאה ומעט שונה של אחת מהמנות הכי נפוצות בישראל

מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
קציצות ברוטב עגבניות
קרדיט: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך
מיכל רוזנבך

לכל בית יש את המתכון המושלם בעבורו לקציצות. ובכן, גם לי. המתכון שלי מתבסס בעצם על הגרסה של דודתי זיוה שעושה קציצות ביתיות ברוטב עגבניות מעולות ממש. ואם הזכרנו שלכולם יש מתכון, הרשו לי להרגיע ולספר שמדובר בגרסה נפלאה ומעט שונה של אחת מהמנות היותר שגורות במטבחם של רבים מאתנו.

ראשית, בקציצות האלו נקצוץ את הבצל דק דק, כמו גם את הירוקים והבטטה (!) יחד במעבד מזון (ככה שברשימת המצרכים ארשום אותם חתוכים גס). שלב זה הופך את הקציצות למפנקות יותר. התוספת המעניינת של הבטטה לתערובת הקציצה (שגם אותה מקצצים בקלי קלות במעבד מזון, כאמור) מוסיפה לקציצה אווריריות, מתיקות וגם כמה ערכים תזונתיים על הדרך.

חשוב מאוד לא לוותר על הוספת התבלין ראס אל חנות בתערובת הקציצות, שעושה הבדל גדול בין "עוד קציצות ברוטב עגבניות" לקציצות המיוחדות האלה. שימו לב גם  לעלי הסלרי שמתווספים לעלי הפטרוזיליה, המככבים באופן תדיר במתכוני קציצות – אלו מוסיפים טעם רב. סוד נוסף של הקציצות שחייבים להקפיד עליו: לישה מאוד (אבל מאוד) ארוכה של התערובת. אין דבר כזה יותר מדי לישה כשמדובר בקציצות האלה.

נכון, כולנו מעדיפים להימנע מטיגונים, אבל אמליץ לא לוותר על שלב הטיגון הקצר של הקציצות (סגירה, אם תרצו) לפני כניסתן לרוטב המתבשל, למרות שאם תתעקשו, הן ייצאו טובות גם אם יתבשלו ישירות ברוטב.

דודה זיוה מספרת שלפעמים היא אוהבת לשחק עם המתכון ולשנותו בהתאם למצב הרוח והמצרכים שנמצאים אצלה במטבח. לא פעם הוסיפה לתערובת הקציצות חצילים שרופים על האש, קצוצים קטן קטן, תוספת נפלאה בהחלט. אם כן, כרגיל נדגיש - המקום לשילובים ושינויים הוא רב.

חומרים:

קציצות ברוטב עגבניות
צילום: תומר אפלבאום

לקציצות:

1/2 ק"ג בשר טחון

1 בצל גדול, חתוך גס

1 בטטה, מקולפת וחתוכה גס

1/3 כוס עלי סלרי

1/2 כוס עלי פטרוזיליה

1 ביצה

2/3 כוס פירורי לחם

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1/2 כפית ראס אל חנות

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

1/4 כפית צ'ילי גרוס

1/4 כפית כורכום

שמן צמחי לטיגון

לרוטב:

1 פחית (400 גרם) עגבניות קצוצות דק

2 רסק עגבניות קטן (100 גרם * 2)

4 שיני שום כתושות

1 כפית גדושה מלח

קמצוץ סוכר

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית צ'ילי גרוס

1/4 כפית פלפל שחור טחון

2 כוסות מים רותחים

הכנה:

מתחילים עם התערובת לקציצות:

במעבד מזון קוצצים היטב את הבצל, עלי הסלרי, עלי הפטרוזיליה והבטטה עד לקבלת תערובת אחידה.

קציצות ברוטב עגבניות
צילום: תומר אפלבאום
קציצות ברוטב עגבניות
צילום: תומר אפלבאום

בקערה גדולה מניחים את הבשר הטחון, התערובת שכרגע קצצנו, הביצה, פירורי הלחם והתבלינים (פלפל שחור, מלח, ראס אל חנות, פפריקה מתוקה, צ'ילי גרוס וכורכום), מערבבים ולשים היטב, עם ידיים נקיות, למשך כמה דקות טובות.

קציצות ברוטב עגבניות
צילום: תומר אפלבאום
קציצות ברוטב עגבניות
צילום: תומר אפלבאום
קציצות ברוטב עגבניות
צילום: תומר אפלבאום

עוברים לרוטב:

בסיר רחב מערבבים את רסק העגבניות, העגבניות הקצוצות, השום, המים הרותחים והתבלינים, ומניחים להתבשל על להבה בינונית.

קציצות ברוטב עגבניות
צילום: תומר אפלבאום
קציצות ברוטב עגבניות
צילום: תומר אפלבאום

כעת, בידיים רטובות, מכדררים קציצות בגודל 5 ס"מ מתערובת הבשר.

קציצות ברוטב עגבניות
צילום: תומר אפלבאום

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים (רק להשחמה, לא לבישול מלא כמובן) ומעבירים לתוך סיר הרוטב המתבשל.

קציצות ברוטב עגבניות
צילום: תומר אפלבאום
קציצות ברוטב עגבניות
צילום: תומר אפלבאום
קציצות ברוטב עגבניות
צילום: תומר אפלבאום

כשכל הקציצות מונחות בסיר הרוטב, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים עוד כ-40 דקות.

תוך כדי הבישול, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

קציצות ברוטב עגבניות
צילום: תומר אפלבאום

מומלץ להגיש עם אורז או פירה.

קציצות ברוטב עגבניות
צילום: תומר אפלבאום
מיכל רוזנבך

מיכל רוזנבך | |טאצ' פוד

נעים מאד אני מיכל. ואני מאד אוהבת אוכל. אוהבת לאכול, לבשל, לקרוא על אוכל, ולא פחות – לדבר עליו.

מכירים את האנשים האלה שמתי שלא תתקילו אותם תמיד ישמחו לצלול איתכם לשיחה על מאכל מסעיר שאכלו/מסעדה חדשה שביקרו בה/מנה שבישלו והצליחה – אני אחת מהם!

מאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל וההתעסקות בו היוו חלק דומיננטי בחיי. שתי הסבתות שלי היו בשלניות בחסד, כל אחת בתחומה ועם המנות המיוחדות שאפיינו אותה, ואמא שלי.. הו אמא שלי... בואו נגיד שגם בבישול ממש יש לה את זה.

מי צריך עוד בלוג על אוכל? מה יש לי לחדש עם כל המידע המטורף שיש כבר? הכירו את המקום שלי לשתף, לספר ולעסוק באוכל ואם עוד יעניין מישהו לקרוא את מה שאכתוב, ואולי אפילו לקחת איתו משהו, אז בכלל עשיתי את שלי.

למתכונים נוספים -

כתבות מומלצות

ג'וליה רוברסט וריצ'רד גיר בסרט "אשה יפה"

ג'וליה רוברטס: הסרט "אשה יפה" לא היה מופק כיום בהוליווד

איילת שקד בסרטון.

"שחור זה יפה" זה כל כך סיקסטיז. עכשיו, מתברר, פאשיזם זה סקסי

חתול עצל. את קורות החיים אפשר להגיש החל מ-2025

המשרה: בטלה מוחלטת לשארית חייך. המשכורת: 2,200 דולר לחודש

משה פייגלין, ב-2008

"תם השלב הציוני, הדלק אזל ממנו" | משה פייגלין, גרסת 1995

"ארקטיק מאנקיז". צמחו במייספייס

אתר המוזיקה הפופולרי בעולם הפך לחור שחור שהעלים 50 מיליון שירים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ