עוגיות שוקולד פיסטוק ומלח מעולות - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגיות שוקולד פיסטוק ומלח מעולות

עוגיות נפלאות עם השילוש הקדוש: שוקולד, פיסטוק ומלח גס. רוצו להכין קפה

תגובות
עוגיות שוקולד פיסטוק ומלח
תומר אפלבאום

השילוב בין פיסטוק, שוקולד ומלח מככב במתכון לעוגיות הנפלאות הללו. עצם העובדה שניתן להכין את גלילי העוגיות עטופים בניילון מראש, שיחכו בקירור לשעת הצורך (עד שבוע במקרר, עד חודש בהקפאה) רק מוסיפה לאפיל שלהן. אם כן, ברגע של חשק לעוגיות חמות ונפלאות ישירות מהתנור, רבע שעה אפייה והן כבר מונחות לצד כוס הקפה. אין צורך בהפשרת העוגיות, פשוט חותכים את הגליל בעזרת סכין משוננת וחדה ואופים.

לפני שממשיכים - אזהרת מסע: אני מבקשת שלא תיבהלו מכמות החמאה (300 גרם). מדובר במתכון שמניב כמות גדולה מאוד של עוגיות, כ-100 בסך הכל. אם אינכם אוהבים פיסטוקים, הרגישו חופשי להמירם באגוז אהוב אחר, אך לטעמי הפיסטוק (הטבעי יש להדגיש) מתאים כאן בדיוק.

מה שכן, אני מתעקשת שלא תוותרו על תוספת מלח הים שמפזרים מעל העוגיות טרם כניסתן לתנור. מדובר בתוספת קטנטנה שמקפיצה אותן בכמה דרגות מעלה.

חומרים:

עוגיות שוקולד פיסטוק ומלח
תומר אפלבאום

2 וחצי כוסות קמח

1/2 כוס קקאו

3/4 כפית מלח

1/4 כפית סודה לשתייה

300 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1 ורבע כוסות סוכר חום דמררה

1 כפית תמצית וניל

1 חלבון מביצה גדולה

150 גרם שוקולד מריר קצוץ

1 כוס פיסטוק טבעי קצוץ גס

מלח ים

הכנה:

מערבבים בקערה קמח, קקאו, מלח וסודה לשתייה.

עוגיות שוקולד פיסטוק ומלח
תומר אפלבאום

בקערת מיקסר (עם עדיפות לוו הגיטרה) מקציפים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה למשך כ-4 דקות.

עוגיות שוקולד פיסטוק ומלח
תומר אפלבאום

מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בהדרגתיות את תערובת הקמח.

עוגיות שוקולד פיסטוק ומלח
תומר אפלבאום

מוסיפים את החלבון וממשיכים לערבל רק עד שנטמע.

עוגיות שוקולד פיסטוק ומלח
תומר אפלבאום

מקפלים לתוך הבלילה את הפיסטוק והשוקולד הקצוץ.

עוגיות שוקולד פיסטוק ומלח
תומר אפלבאום
עוגיות שוקולד פיסטוק ומלח
תומר אפלבאום

פורסים על משטח עבודה ניילון נצמד ומעבירים רבע מהבצק. עוטפים ומגלגלים את הבצק בניילון על המשטח, כך שנוצר מעין גליל. כך יוצרים עוד שלושה גלילים נוספים.

עוגיות שוקולד פיסטוק ומלח
תומר אפלבאום
עוגיות שוקולד פיסטוק ומלח
תומר אפלבאום

מעבירים את הגלילים העטופים בניילון הנצמד למקרר לפחות לשלוש שעות (אפשר שיחכו לתורם במקרר עד שבוע ימים ובפריזר עד חודש).

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מוציאים גליל עוגיות מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד וחותכים לפרוסות בעובי של כ-1.5 סנטימטר, מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעט מלח ים מעל העוגיות ואופים למשך כ-12-15 דקות, עד שהשוליים אפויים ומרכז העוגייה התייבש (העוגייה לא תיראה מוכנה לחלוטין כשתצא מהתנור, אך היא תהיה).

עוגיות שוקולד פיסטוק ומלח
תומר אפלבאום
עוגיות שוקולד פיסטוק ומלח
תומר אפלבאום
עוגיות שוקולד פיסטוק ומלח
תומר אפלבאום

מצננים ומגישים.

עוגיות שוקולד פיסטוק ומלח
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#