עוגת תבלינים במרקם עילאי - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת תבלינים במרקם עילאי

עוגה שמחממת את הבית ואת הבטן היא בול מה שצריך לאפות כשבחוץ קריר. השילוב בין רסק התפוחים, השוקולד, החמאה והתבלינים בעוגה הזו הופכים אותה ליוצאת דופן, עסיסית ועשירה במיוחד

תגובות
עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום

באחד מעלעוליי האחרונים בספריית ספרי הבישול שלי, נתקלתי במתכון מעניין לעוגה בחושה, כביכול פשוטה, של Kirsten Donnelly מהספר Modern Potluck. מדובר במתכון ישן של אמה, מלא בתבלינים ארומטיים ומחממים, אותו היא שדרגה על ידי הוספת פלפל שחור שמעניק לעוגה בעיטה מעניינת. בנוסף לשלל התבלינים שבעוגה, יש בה גם רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס – שילוב מעניין ביותר שהצית בי את הרצון לנסותה. 

הריחות שהתפזרו בבית עם אפיית העוגה בישרו על בואו של סתיו – ריחות חמים ומחממים שמיד מעלים בראשי תמונה של עלים בגוונים שונים של אדום. הצבע המקורמל העמוק שלה עם יציאתה מהתנור רק גרם למד הסקרנות לעלות, וברגע האמת, לאחר טעימה ראשונה, הוכרז כי אכן מדובר בהצלחה. היה מעניין להגיש אותה לאורחיי ולראות אותם מנחשים איזו עוגה הם בעצם אוכלים. 

אחת ניחשה שמדובר בסוג של עוגת צ'אי, מה שדי הגיוני נוכח התבלינים, שיש בעוגה וגם בתה הצ'אי ההודי. אחרת הייתה בטוחה כי זו עוגת גזר, כנראה בגלל הצבע והמרקם שלה שמזכירים עוגת גזר דחוסה, עשירה ועסיסית. בקיצור – אף אחד לא קלע.

רסק התפוחים (ללא הסוכר) שמתווסף לבלילה של העוגה הוא האחראי על הלחות והעסיסיות הנפלאה שמאפיינות אותה. אך אל תטעו לחשוב כי מדובר בעוגה טבעונית – אני יודעת שבהרבה עוגות טבעוניות משתמשים ברסק תפוחים כתחליף לביצים – כאן תפקידו של הרסק לתרום לעושר ולמרקם של העוגה – אבל יש בה גם חמאה מומסת וגם ביצים. 

חומרים:

עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום

120 גרם חמאה מומסת

2 וחצי כוסות קמח

1 כוס סוכר

2 כפיות סודה לשתייה

2 כפיות שטוחות קינמון טחון

1 כפית הל טחון

1 כפית מלח

1/2 כפית ציפורן טחונה

1/2 כפית פלפל שחור טחון

2 כוסות רסק תפוחים לא ממותק

2 ביצים טרופות

1/2 כוס שמן

2 כוסות שוקולד צ'יפס

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

בקערה גדולה, מערבבים את כל היבשים: הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה, הקינמון, ההל, המלח, הציפורן והפלפל השחור.

עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום
עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום
עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום

יוצרים מעין בור במרכז היבשים ומוסיפים את הרטובים: השמן, רסק התפוחים, הביצים והחמאה המומסת. מערבבים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום
עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום
עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום
עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום

בעזרת לקקן מקפלים את השוקולד צ'יפס לתוך הבלילה, מעבירים לתבנית קוגלהוף משומנת ואופים למשך כשעה וחמש דקות, עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים.

עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום
עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום
עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום
עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום
עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום
עוגת תבלינים, רסק תפוחים ושוקולד צ'יפס
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#