פשוטה ומעולה: עוגת לימון בחושה של פעם - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פשוטה ומעולה: עוגת לימון בחושה של פעם

לא כל עוגת לימון בחושה מספקת את הסחורה. זאת עמדה בכל הציפיות: רכה, עשירה, עסיסית

תגובות
עוגת לימון
תומר אפלבאום

החורף פה בשיא הדרו ואיתו עצי הלימונים המתמלאים בפרי. אני אוהבת במיוחד קינוחי לימון, כדוגמת הפרפה ועוגת שמן הזית למשל. אך איכשהו, את עוגת הלימון הבחושה, הכי פשוטה ומעולה עוד לא הצגתי כאן. דרך אגב, כפי שהבטחתי במתכון של בורקס הגבינה והחצילים, בהמשך החורף אני מקווה להעלות כאן את המתכון לעוגת הלימון והקצף החגיגית של אסתר – יש למה לחכות.

לא אשקר, העוגה הזו לא הגיעה בקלות – לא כל בחושה לימונית סיפקה את הסחורה מבחינתי. אך זאת עמדה בכל הציפיות: רכה, עשירה, עסיסית. נפלאה. בעצם מדובר במעין "עוגת מיץ" של פעם או באנגלית classic lemon drizzle משודרגת. טעמו של הלימון בהחלט מורגש בעוגה, אך עם זאת גיליתי שהיא אהודה על ידי כולם – ילדים ומבוגרים כאחד, נהנים ליישר אותה.

כמו במתכון של לחם הבירה, גם את העוגה הזו אני ממליצה לאפות בתבנית אינגליש קייק אמיתית  (של 2 ליטר אם רוצים לדייק) ולא בחד פעמית הקטנה יותר (אם בכל זאת תתעקשו על החד פעמית, תאפו שתי עוגות במקום אחת). האמת, שגם תבנית קוגלהוף תתאים וגם קפיצית 24. כמובן שזמני האפייה ישתנו בהתאם לגודל התבנית בה תבחרו לאפות את העוגה.

יש במתכון הרבה מקום לגיוון: ניתן להכין את העוגה לא רק מלימון, בהחלט אפשר לנסות עוגת ליים, תפוזים או קלמנטינות, למשל. אפשר להשאיר את מיץ הלימון בעוגה, אך במקום גרידת לימון להוסיף דווקא גרידת תפוז. חלופה נוספת היא להוסיף לסירופ, שמשקים איתו את העוגה כשיוצאת מהתנור, גם מעט ליקר הדרים טוב כמו קואנטרו או גראנד מרנייה. לחלופין, אפשר להוסיף כפית מי ורדים לסירופ לימונים - גם יהיה נפלא.

חומרים:

עוגת לימון
תומר אפלבאום

200 גרם חמאה רכה

1 כוס + 1/4 כוס סוכר

4 ביצים

כוס וחצי קמח תופח

גרידה ומיץ מ-2 לימונים גדולים

גביע שמנת חמוצה/יוגורט

תבנית אינגליש קייק ממתכת גדולה (לא חד"פ קטנה יותר), מרופדת בנייר אפייה

הכנה:

מחממים את התנור ל-175 מעלות.

מכניסים לקערת המיקסר את החמאה הרכה וכוס הסוכר ומקציפים היטב במשך כ-5 דקות עד שמתקבל קרם בהיר.

עוגת לימון
תומר אפלבאום
עוגת לימון
תומר אפלבאום

מוסיפים את הביצים, אחת אחת. רק לאחר שביצה נטמעת בתערובת, מוסיפים את הבאה אחריה.

עוגת לימון
תומר אפלבאום

מוסיפים את גרידת הלימון והשמנת החמוצה/יוגורט וממשיכים לערבל את שנטמעת בתערובת.

עוגת לימון
תומר אפלבאום

כעת מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שנטמע. מורידים עם לקקן את התערובת מדפנות הקערה ומערבבים עם יתר התערובת.

עוגת לימון
תומר אפלבאום
עוגת לימון
תומר אפלבאום

מעבירים לתבנית אינגליש קייק המרופדת בנייר אפייה ואופים למשך כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

עוגת לימון
תומר אפלבאום
עוגת לימון
תומר אפלבאום

בזמן שהעוגה בתנור, מערבבים בצלוחית/כוס קטנה את מיץ הלימון עם 1/4 כוס סוכר.

עוגת לימון
תומר אפלבאום

ברגע שהעוגה מוכנה ומוציאים אותה מהתנור, בעודה חמה, מחוררים אותה מעט עם קיסם ושופכים עליה את סירופ הלימון.

עוגת לימון
תומר אפלבאום

מצננים ומגישים.

עוגת לימון


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#