מרק תירס, לא כמו שהכנתם עד היום
הגיע הזמן לנצל את שקיות התירס הקפוא שיש לכם בפריזר ולהכין מרק עשיר ומרשים

את המרק הבא טעמתי בארוחה עם חברים, בה הוא הוגש בכוסות קטנות כמנת פתיחה. לא עבר זמן רב, ובהתאם למתכון, שכמובן יצאתי איתו מאותה ארוחה, רכשתי לראשונה גרעיני תירס קפוא (אפשר להשתמש גם בגרגרים מקופסת שימורים או בתירס טרי, אותו חותכים ישירות מהקלח), אך הפעם נלך על המתכון כפי שהוא במקור.
כמו במרקים טחונים אחרים, חיתוך הירקות לא ממש חשוב, אך במקרה הנוכחי אמליץ לחתוך את הגזר לקוביות יחסית קטנות כדי שיתרכך מהר יותר ולא יעכב את בישול המרק.
ועוד הערה/הארה שעלתה על ידי אחד הטועמים: לעניין קוביות עגבניות השרי שמוסיפים בסוף בישול המרק, ייתכן שעדיף להמירן בשתי עגבניות רגילות, מקולפות וחתוכות לקוביות – למי שהקליפה אולי תפריע לו. בעיניי קוביות השרי דווקא משתלבות נפלא. מה שכן, מי שמכין את המרק עבור ילדים, אולי דווקא יעדיף לוותר על עגבניות השרי בכלל וגם יוריד בכמות של הצ'ילי המתוק.
שימו לב שמוסיפים למרק חצי כוס קוואקר שעושה נפלאות למרקם. מדובר בקוואקר להכנה מהירה, כמו שהשתמשנו במתכון של עוגיות שיבולת השועל, ולא בשיבולת שועל שלמה, כמו שהשתמשנו במתכון של חטיפי האנרגיה.
בנוסף, במתכון ישנו ציר עוף, שאכן עושה רק טוב למרק, אך אם אתם רוצים ללכת על גרסה צמחונית/טבעונית, פשוט המירו אותו בציר ירקות או אפילו במים רותחים – עדיין ייצא מרק עשיר וטעים במיוחד.
חומרים:

שקית גרגרי תירס קפואים (800 גרם), שטופים במסננת
4 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
1 בצל חתוך לקוביות בינוניות
6 שיני שום חתוכות גס
1/2 כוס קוואקר (שיבולת שועל) להכנה מהירה
2 ליטר ציר עוף/ירקות
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות סויה
1 וחצי כפיות מלח
פלפל שחור טחון לפי הטעם
קמצוץ אגוז מוסקט
10 עגבניות שרי חתוכות ל-4
1 כפית שמן שומשום
כ-3 כפות שמן זית
אופציונאלי להגשה:
חופן כוסברה קצוצה
הכנה:
בסיר בינוני/גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד ששקוף.

מוסיפים את קוביות הגזר, מערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות.

מוסיפים את השום ומערבבים ומטגנים עוד כדקה.

מוסיפים את גרגרי התירס ומערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות.

מוסיפים את ציר העוף/ירקות/מים רותחים.

מוסיפים את הקוואקר, הסויה, רוטב הצ'ילי המתוק, המלח, הפלפל השחור, אגוז המוסקט, מערבבים ומחכים לרתיחה.



מבשלים עוד 15 דקות על להבה חלשה-בינונית, או עד שהגזר מתרכך.
מסירים מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט.

מרתיחים שוב את המרק, מוסיפים את קוביות עגבניות השרי, מבשלים עוד 2 דקות ומכבים את האש.

מערבבים פנימה את כפית שמן השומשום.

מגישים עם מעט עלי כוסברה קצוצים מעל (מי שמעוניין).

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר