מתכון: עוגת לימון מטורפת - טאצ' פוד - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: עוגת לימון מטורפת

עוגת ספוג ועליה קרם לימון מושקע ומרנג מענג, ששווה כל דקה של התעסקות

תגובות
עוגת לימון מטורפת
תומר אפלבאום

היום אני משלמת לכם חוב בדמות עוגת לימון חגיגית ומפוארת. את המתכון לעוגת הלימון הזו הבטחתי לכם כבר לפני יותר משנה בסדרת מתכוני הבורקסים הבולגריים המצוינים (האינצ'וסה, הבואיקוס ובורקס החצילים).

אם כן, היום נעסוק בעוגת הלימון המפורסמת והחגיגית של אסתר. העליתי כאן במדור כבר פאי לימון מעולה, אך כאן מדובר במתכון שונה לחלוטין (שעבר עיבוד וכמה שינויים כשהגיע לידי). אם בפאי הלימון הקלתית מבוססת על עוגיות טחונות, כאן יש לנו בסיס של עוגת ספוג. בפאי הלימון המלית מבוססת על חלב מרוכז, בין היתר, וכאן נכין קרם לימון מדהים "לפי הספר", על הכיריים. בנוסף, את פאי הלימון מכסים בשמיכה של קצפת ואילו בעוגה הנוכחית - קרם הלימון מתכסה בשמיכת קצף חלבונים, שלאחר עוד קצת זמן בתנור, הופך למרנג נפלא (כמו בעוגת התפוחים והקצף למשל).

נכון, זוהי עוגה שדורשת השקעה, היא לא ליום יום, יש כאן שלבים ומעט יותר עבודה – אך זו בהחלט משתלמת. בנוסף, אפשר ואפילו מומלץ להכין את העוגה יום מראש.

חומרים:

עוגת לימון מטורפת
תומר אפלבאום

לעוגת ספוג:

3 ביצים מופרדות

3 כפות קמח

3 כפות סוכר

1 כף מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

1 כפית גרידת לימון

לקרם הלימון:

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס מים רותחים

1/4 כוס קורנפלור + 1/4 כוס מים

1/4 כוס מיץ לימון

3 חלמונים

1 כפית גרידת לימון

50 גרם חמאה

לקצף המרנג:

3 חלבונים

4 כפות סוכר

הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מתחילים עם הכנת עוגת הספוג:

מכניסים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים. כשמתחילות להיווצר בועות, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף.

מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת הלימון ותמצית הוניל ומקציפים עוד כחצי דקה.

עוגת לימון מטורפת
תומר אפלבאום

מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבל עד שנטמעים ויש קצף יציב.

עוגת לימון מטורפת
תומר אפלבאום

בעזרת לקקן מקפלים את פנימה את הקמח.

עוגת לימון מטורפת
תומר אפלבאום

מעבירים את הבלילה לתבנית קפיצית בקוטר 26 משומנת במעט חמאה, ואופים במשך כ-10 דקות עד שהעוגה שזופה קלות (שימו לב שהעוגה לא תשחים). מצננים ולא מכבים את התנור.

עוגת לימון מטורפת
תומר אפלבאום

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את קרם הלימון:

מבשלים בסיר קטן את המים והסוכר עד שהסוכר נמס.

עוגת לימון מטורפת
תומר אפלבאום

מערבבים היטב בכוס את הקורנפלור יחד עם 1/4 כוס המים עד שאין גושים.

מוסיפים לסיר, על להבה נמוכה, את מיץ הלימון, גרידת הלימון והחלמונים, תוך ערבוב בלתי פוסק עם מטרפה.

עוגת לימון מטורפת
תומר אפלבאום

מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים ללא הפסקה עם המטרפה (לא ערבוב מהיר) עד שהתערובת מסמיכה ומתקבל קרם לימון נפלא (ערבבו בסבלנות, פתאום זה פשוט יקרה).

עוגת לימון מטורפת
תומר אפלבאום

מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד שנטמעת בקרם הלימון. מצננים לחלוטין.

עוגת לימון מטורפת
תומר אפלבאום

לשכבת המרנג:

מכניסים את שלושת החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים עד שמתחילות להופיע בועות, מוסיפים את 4 כפות הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

עוגת לימון מטורפת
תומר אפלבאום

מורחים את הקרם המצונן על העוגה שכבר הספיקה להתקרר.

עוגת לימון מטורפת
תומר אפלבאום

בעזרת כף, משטחים את הקצף על שכבת קרם הלימון ואופים במשך 12-15 דקות עד להזהבת הקצף.

עוגת לימון מטורפת
תומר אפלבאום
עוגת לימון מטורפת
תומר אפלבאום

מצננים את העוגה ומעבירים למקרר.

מגישים אותה קרה או בטמפרטורת החדר.

עוגת לימון מטורפת
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#