בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פסטיבל היין שמעלה על נס את אזור הכרמל וסביבתו

כולם מדברים על הגולן והרי יהודה כטרואר האמיתי של מדינת ישראל, אבל שוכחים להזכיר את מורדו הכרמל. פסטיבל היין שיתקיים בימים הקרובים יערוך היכרות עם היקבים הקטנים והגדולים של האזור

6תגובות
פסטיבל היין של אזור הכרמל
ידיד לוי

קשה לעצור את שטף הדיבור של רותי ברוכאל כשהיא מדברת על הבייבי שלה - פסטיבל יין אזורי, מהייחודיים והנעימים הפועלים בארץ בשנים האחרונות ונקרא "כרמים וטעמים". בפסטיבל שיחל ביום רביעי השבוע יצוין בגני הנדיב בזכרון יעקב זו השנה הרביעית, מתארחים יקבים מאזור מורדות הכרמל ובקעת הנדיב. "המטרה הראשונה של הפסטיבל היא לחזק את הסביבה שלנו בתודעה כאזור יין איכותי ומיוחד", אומרת ברוכאל תושבת האזור. "בשנים האחרונות מדברים רק על הגליל, יהודה והגולן כאזורי יין והכרמל שהוא בכלל אזור יין היסטורי ומוביל בתעשייה המקומית - קצת ירד מגדולתו, איבד מיוקרתו, וחבל". את הפסטיבל יזמה ברוכאל לפני כארבע שנים ומאז היא אוצרת היין שלו, ומפיקה אותו גב אל גב עם עמותת התיירות כרמלים וגני הנדיב.

"דווקא בשנים האחרונות קורים פה דברים מאוד מעניינים", אומרת ברוכאל, "יש פה דור של ייננים צעירים, שלמדו בחו"ל וראו עולם אבל הם חוזרים בחזרה ומתחברים למקום הזה ולזנים המקומיים. לעומתם, יש פה יקבים שהיינן או הכורם שלהם הם דור חמישי לעשיית יין". לשם כך חשבה ברוכאל כי יש צורך להכיר לציבור חובב היין והאוכל ולהפגיש אותו עם הייננים, היקבים מהאזור, מוכרים יותר וידועים פחות ובעיקר – עם היינות המיוצרים כאן.

פסטיבל היין בגני הנדיב
ידיד לוי

רבות דובר בשנים האחרונות על חזרה למקומי, לטרואר ועל אזורי יין. כבר לפני שני עשורים נאמר שאזור הגולן משופע באדמה נהדרת, מזג אוויר קריר מספיק ופרי מצטיין שמניב יינות המיטיבים להתיישן. אחריו החל מיתוג מאסיבי של אזור היין במטה יהודה, בו נפתחו בשנים האחרונות שלל יקבי בוטיק לצד יקבים גדולים ומבוססים יותר והאזור הפורח הפך, הן כמותית, הן איכותית, למוביל בנושא אזוריות יין, עם טרואר ייחודי שמניב יינות מובהקים יחסית, גם אם שונים מאוד זה מזה. לצד אלו, בשנים האחרונות זוכים אפילו אזור ערד, הערבה ורמת הנגב לפריחה של ממש, עם יקבים מצטיינים. במקרה הנוכחי מדובר בתא שטח הידוע בזנים הים תיכוניים שמיטיבים להיקלט באזור זכרון יעקב ומורדות הכרמל ולהניב פרי איכותי, בהם הגרנאש והקריניאן, זנים נעימים שמפיקים מהם יינות אדומים שטוב ללגום מהם אפילו בקיץ.

"השנה יתמקד הפסטיבל בנושא של קיימות", מספרת ברוכאל, "גם קיימות סביבתית ואקולוגית, אך גם קיימות חברתית. כמדי שנה אנו מארחים שני יקבים אורחים שאינם יקבים מן האזור והשנה יהיו אלה יקב תבור, שעבר מהפך אדיר ויציג כאן יינות מהכרם האקולוגי וכן יקב כישור שנודע בעשייה החברתית החשובה שלו וגם עושה יינות נהדרים".  לא על היין לבדו יעמוד הפסטיבל, כי אם גם על אוכל. לדברי ברוכאל כאוצרת היה חשוב לה לאסוף יצרנים מקומיים ברדיוס הסובב את האירוע, עד גבולו מדרום עם עמק חפר, כך שבין דוכני האוכל שיוצבו במקום דוכני גבינות של משק יעקבס, דוכני שמן זית מהסביבה וגם כמה כורמים שימכרו שמן זית שהם מוסקים לבד ומכינים לבד, בדומה מאוד למה שקורה באיטליה, שם נפוץ מאוד למצוא שמן זית נהדר דווקא בירידי יין כפריים ומקומיים.

"זה פסטיבל שונה מהאחרים כי יש בו חיבור מקומי יוצא דופן לאזור, וביטוי אמיתי לטרואר שלנו", ממשיכה. כדי לעודד תרבות של יין, הוקמה חנות לבאי הפסטיבל, שתמכור את היינות המשתתפים בהנחות של 15-30%. בנוסף, יקיימו במהלך הפסטיבל  סדנאות יין, בהן סדנאות מודרכות  שיכללו טעימות יינות ייחודיים כמו יינות מתיישנים, יינות על ציר הזמן, כרמים יחידניים ועוד. את הסדנאות יעבירו, בין היתר,  יאיר מרגלית מיקב מרגלית, היינן דני בר מאור, היינן יפתח פרץ מיקב בנימינה ועוד.  בדוכן מיוחד ימכרו כוסות קריסטל איטלקיות ויערכו שם טעימת יין חינמית בכוסות שונות, כדי לעמוד על חשיבותה של הכוס והתאמתה למשקה.

בין היקבים שישתתפו בפסטיבל ניתן למנות את בנימינה, בר מאור, שושנה, רקנאטי, תשבי, אמפורה, וורטמן, שטיינמץ, ארגוב, סומק, ארנס, דדה, שירום, מבצר עתלית, יקב שפיה, יקב סימון ויקבי כרמל, לצד דוכני השיכרים איש הפסיפלורה ויקב מורד. בין ההשקות החדשות שווה לשים לב ליין טרואר כרמל של יקב אמפורה, שיציג קריניאן מגפנים בוגרות במיוחד, ליין הכתום החדש של יקב ארגוב, לבלנד הלבן של יקב סומק (דרך לבנה) ולבלנד אדום ים תיכוני חדש של יקב מבצר עתלית, שעבר יישון בחביות משומשות.

פסטיבל היין כרמים וטעמים - כל הפרטים כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו