בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארבעה יקבים ומשאית אוכל אחת שחמקו לכם מתחת לרדאר

מתחת לאף, הולך וממשיך אזור היין של מטה יהודה להתפתח, לצרף לשורותיו ייננים וכורמים שעושים פלאים ויינות מפתיעים. ליבי שפרלינג ערכה סיור בין ארבעה יקבים קטנים וצנועים וגילתה בדרך גם מבשלת בירה ומשאית אוכל עם המבורגר נפלא

6תגובות
פסטיבל היין במטה יהודה
רז אטיאס

אזור היין מטה יהודה אמנם לא נחשב אולי בקרב חובבי היין אליטיסטיים כמו אחיו הצפוני ברמת הגולן, שם נטועות גפנים בעלות ייחוס של ממש או כמו שכנו הסקסי מרמת ערד, שמנפקים בו יינות כתומים (ואחרים) שמצליחים להקסים בפראותם. אלא שמתחת לאף, הולך וממשיך האזור הזה להתפתח עוד ועוד, לצרף לשורותיו ייננים וכורמים שעושים פלאים מענבים שמציגים, רוב הזמן, פרי מצוין מאזור עמק האלה, עמק שורק, גבעת ישעיהו וישובי האזור. מבחינת הזנים שגדלים בו, הרי שנמצא כי זהו אזור היין המגוון ביותר בישראל. מלבד קברנה ומרלו בעלי מאפיינים "מובהקים" למקום, תמצאו גם פה סירה, פטיט סירה, פטי ורדו, מלבק, קברנה פרנק, שרדונה, מוסקט, פרנץ' קולומברד, ריזלינג וזנים נוספים.

אוהבים יין? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

האזור מהנה גם מבחינה זו שנטועים פה יקבים מבוססים ומקצועיים שידועים באיכותם האחידה של יינותיהם, לצד עשרות יצרנים קטנים, חלקם כורמים לשעבר או בעלי מקצועות יצירתיים אחרים שהחלו לעשות יין ברצינות. מבחינה זו, הוא מזכיר אזורים כפריים שלווים בחו"ל שנסיעה רכה בין כבישיהם חושפת עשייה מקומית ערה ויצרית, שלפעמים טומנת בחובה גם תוצרים איכותיים ומהוקצעים להפתיע, על אף הסביבה ה"ביתית" בה הם נעשים. 

הענבים של אזור מטה יהודה
חני בן יהודה

לקראת פסטיבל היין של האזור שייפתח הערב ובמהלכו יקבי מטה יהודה יפתחו את שעריהם לטעימות יין מודרכות, סדנאות חווייתיות וכן יערכו סיורים בין היקבים השונים. חלק ניכר מהיקבים יהיו פתוחים לטעימות גם בשבת, אולם מומלץ תמיד לוודא מראש. אמנם באזור פועלים יותר מ-40 יקבים, אך הפעם ניסינו לתור אחר יקבים שהצליחו להישאר מתחת לרדאר. בחלקם, גילינו ממש במקרה גם מבשלת בירות ביתית מצטיינת, סיידר תפוחים מתובל, בראנץ' מפתיע ומצאנו אפילו משאית אוכל שמגישה המבורגרים עסיסיים וצ'יפס בלגי שווה במיוחד.

יקב הדר –

בת שבע ופיטר מארק עברו למושב עגור מהוד השרון. היקב שלהם, ביתי וקטן שמייצר עד 2,500 בקבוקים, החל את דרכו בין הפרדסים של הוד השרון ומכאן גם שמו. פיטר הוא נגן קונטרבס בתזמורת הפילהרמונית ובת שבע פרשה לאחרונה מתיאטרון ילדים אותו הקימה. הוא התאהב בתחום היין וביקש לשכלל את ידיעותיו ונסיונו המעשי עת החל לעבוד כסטאז'ר ביקב ויתקין, לצד היינן דורון בלוגולובסקי. טעימות היין נערכות על דק עץ בחצר ביתם, מול הכרמים. יינות היקב בולטים בענבי סירה, פטיט סירה וקברנה פרנק מהאזור וכן מרסלן מאזור הצפון. לאחר שהשרדונה הנהדר שלהם אזל (עוד הספקנו לטעום בקבוק), הם נטעו מעט פרנץ' קולומברד בכרמים מסביב ליקב.

במה להתמקד? קברנה פרנק 2016 הוא יין צעיר שחושף ביטוי נעים ורך יחסית של היין הזה, מתובל אך בקצותיו.  סירה 2016 הוא כבר פירותי ועסיסי, נהנה מאלכוהול גבוה וסיומת כמעט מתוקה. היינות של מארק "נקיים" מאד ומעל לכל, הם מספקים יופי של תמורה למחיר (50 שקלים).

יקב הדר
אב"ח

עוד משהו: שווה לעקוב אחר היקב ולשים יד על לבנים ורוזה שעוד יפציעו כאן.  בררו גם על קונצרטים קאמריים מול הנוף הפתוח שיתקיימו במהלך הפסטיבל, בליווי יין וגבינות.

משק 13, עגור. 054-4612812.

יקב מטלר –

גם לאה והיינץ מטלר עברו לעגור אך לפני שלוש שנים. הם החלו לעשות יין רק בשנת 2014 ומיד יתברר שאצלם שווה להתעכב גם על דברים אחרים. מטלר מכין יין מהזנים קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו והוא מייצר קברנה ומרלו זניים לצד שלושה בלנדים עם פטי ורדו, בכל אחד מהם גובר משמעותית זן אחד על האחרים (80 שקלים).

במה להתמקד? לצד היין, מבשלים פה בירות נהדרות ששווה להגיע במיוחד בשבילן. תמצאו פה למעלה מעשרה סוגים שונים של בירות טריות, אשר במפתיע מעולם לא נחשפו עד כה כחלק ממבשלות האזור. בין היתר שווה לשים לב לפייל אייל הדרים מתובל אשכולית, בירת יין דובדבנים בלגית כהה, בירת חיטה בווארית, בירת פורטר, אייל אדמוני ועוד. אל תוותרו על סיידר התפוחים שמתובל בקליפות תפוזים ולימון וזוכה לגרסה מרעננת.

יקב מטלר
אב"ח

עוד משהו: על מרפסת שמשקיפה לנוף מוגשים בראנצ'ים פותחי תיאבון שבמרכזם שקשוקה, מאזטים צמחוניים כמו לבנה, טחינה, זיתים, גבינה צ'רקסית עבודת יד עם פלפלים קלויים, סלט קישואים בלימון ונענע ועוד. לאה מטלר מגבנת יופי של לבנה עדינה, צ'רקסית רכה וקממבר עם פקאנים. אל תוותרו על עצירה בסלון הבית, פה נמכרות ריבות ענבים, אגסים ולימון לצד גראפה ביתית, ליקר הדרים, לימונצ'לו ואפילו חליטות עשבים מהגינה לתה מתובלן של חורף. חובה לתאם מראש.

מושב עגור. 050-2802554.  

יקב גיזו - 

גיזו הוא ללא ספק היקב ה"מקצועי" ביותר בטעימה שלנו. הגם שמדובר ביקב צעיר יחסית שמייצר עד 2,000 בקבוקים, אנחנו טועמים יין איכותי, מהוקצע, מוצלח למדי. יואב אלון, היינן הצנוע, מספר על התהליך שעבר: "בשנת 2005 עשיתי חבית ראשונה ואז הלכתי ללמוד יין ברצינות במכללת אריאל. אין כרמים בבעלותי אלא שורות בחכירה של כורמים שאני מעריך את העבודה שלהם. רוב הכרמים נטועים במטה יהודה, למעט שרדונה שגדל במבוא חורון עליון וקברנה סוביניון צפוני מקדמת צבי ברמת הגולן".

יקב גיזו
אב"ח

במה להתמקד? שימו לב לרוזה ארומטי ומתקתק המופק מפרנץ' קולומברד ומוסקט אלכסנדרוני עם בלידינג של מרלו, יש לו צבע משגע וטעם עמוק.  בלנד "48 אביבים" של פטי ורדו, מרלו, קברנה סוביניון וסירה,  שמתיישן שנתיים בחביות והוא ורסטילי ורב רבדים וגם אהבנו יין סירה זני שהוא מכרם צפוף במיוחד. אלון גם מיטיב לייצר יין בסגנון פורט שהופק מענבי מוסקט אלכסנדרוני שהתייבשו בשמש והתיישנו ארוכות בחביות. אנחנו טעמנו יין ענברי מקסים משנת 2009 ששווה לשים עליו יד.

יקב גיזו
באדיבות המקום

עוד משהו: התמחור ראוי לשבח (60-90 שקלים) וטעימה של ארבעה יינות לבחירתכם לצד פתיחת שולחן של לחם ביתי, לבנה, זיתים, סלט עגבניות, סלט חצילים וחומוס מעשה ידי היינן תעלה 35 שקלים לאדם. יש פה מגוון מעניין של לפחות שמונה יינות ששווה לחקור.  משק 48, גיזו. 053-9197711.

שמשון ודלילה –

האחים שלומי ויריב מיכאל מפיקים יין כבר משנת 2005. כמו המקום שבו אנחנו טועמים, מערה קרירה, שנטועה לצד בריכה יפה חצובה באבן וחוות סוסים שמתהלכים בה מעדנות סוסים יפהפיים מגזע ספרדי אנדלוסי, כך גם היין. אנחנו טועמים יינות בומבסטיים במתכוון, עשירים ומלאי טעם, שבולט בהם פרי איכותי ומרוכז לצד יישון סבלני בחבית ואלכוהול גבוה. משתמשים פה בקברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו וקברנה פרנק.  אנחנו טועמים יינות עזים  שיש לפתוח שעות לפני האוכל ואפשר ליישן בשקט עוד 6 שנים לפני הפתיחה הבאה. כך, יין מבציר 2006 שאנחנו טועמים פה, עוד נמצא כמעט במיטבו.

במה להתמקד? בלנד 2011 של כל זני היקב הוא עמוק, בעל צבע סגול-בורדו משגע, כמעט מתוק, פירותי מאוד, עסיסי, רוקד על הלשון. הוא מיושן בחביות 24 חדשים ומצליח להרשים בשילוב בין עומק לויטאליות. מחירי היינות נעים בין 100-150 שקלים. חובה לתאם מראש. כפר אוריה. 052-8328328.

יקב שמשון ודלילה
אב"ח

עוד משהו: MASAEAT

בכניסה לכפר אוריה מצאנו משאית אוכל אמיתית ששווה לעצור לצידה. במתחם רחב ונעים, שמתנגנת בו מוסיקה מעולה ויש בו פינות ישיבה הרחוקות מספיק זו מזו, פגשנו את  גידי חכימי, בעליה של המשאית.  חכימי זכור לוותיקי המדור עוד מימי קייטרינג "פרי הארץ", אותו הפעיל יחד עם אחיו, שף אריק חכימי ועם גיסו, שף רובי פורטנוי. תשמחו לדעת ששני אלה מעורבים גם במיזם משאית האוכל והם שהרכיבו מתכונים מנצחים להמבורגר המוצלח שמוגש פה, לקבבים ולנקניקיות.

המבורגר טבעוני במשאיט
אב"ח

ביום שהיינו התפריט המצומצם כלל המבורגר מצטיין, שהוא שילוב מנצח בין אנטרקוט קצוץ לבשר צוואר טחון. הוא מוגש בלחמנייה שמנמנה ומתוקה במיוחד, מעין בריוש אוורירי, שנאפית במיוחד עבור המקום במאפיית 'לחם-לחם'. היא נמשחת במיונז חריף ומעל הקציצה מונחים ירקות טריים וחסה שנקטפה בבוקר מהמשק הסמוך. על מגשי נירוסטה יגישו לכם לצד ההמבורגר גם צ'יפס פריך משגע וטבעות בצל קראנצ'יות. הצ'יפס מיובא מבלגיה ויש לו טעם עמוק ממכר.  גם השניצלונים פריכים וטעימים מאוד, זרועים שפע של שומשום. לפעמים יש גם קבב מתובל בפיתה או דברים אחרים והמחירים מצחיקים ממש. ארוחה עם גזוז במילוי חופשי או בירה מהחבית תעלה כ- 50 שקלים לאדם.  שימו לב להמבורגר טבעוני עשוי חומוס וטחינה, שמזכיר פלאפל ענק שטוח והוא מוצלח ואפילו נטול גלוטן. בימי חמישי פתוח החל מ- 19, שאז מתקיימות פה הופעות אינדי חיות ובשישי החל מ- 12 ועד שעה לפני כניסת שבת. בקרוב צפויים בימי שלישי בערב ערבי שירה בציבור. מקום רב קסם שלוקחים בו את מלאכת הכנת ההמבורגר ברצינות מופתית.

MASAEAT
אב"ח

MASAEAT, בכניסה לכפר אוריה. 054-2244463.

___

פסטיבל היין של מטה יהודה יימשך במהלך סופי השבוע של חודש נובמבר. אירוע הפתיחה יתקיים הערב (יום חמישי 2.11), החל מהשעה 19:30 במלון יד השמונה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו