יינות מומלצים לפסח עד 99 שקלים בלבד - יין - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עד 99 שקלים בלבד: 14 יינות מומלצים לפסח

לכתבה
Valentyn Volkov / Shutterstock

צריכים להביא מתנה לחג? יין מקומי הוא תמיד הפתרון הכי טוב. מהזולה ועד ליקרה (רק עד 100 שקלים) 14 הצעות עם היינות המקומיים שיעשו לכם את החג

8תגובות

בחודשים האחרונים טעמנו עשרות יינות ישראליים. הסתובבנו בין יקבים קטנים, טעמנו בלי סוף יינות מיקבים גדולים והופתענו בכל פעם מחדש. נדמה שהשנה מתחדדת מגמה ברורה שבמשך השנים האחרונות הייתה עוד בעיצומו של תהליך מתמשך. יקבי הבוטיק הקטנים כבר עושים יינות מהוקצעים מספיק כדי להתמודד בכבוד ראש בראש מול הגדולים והיקבים המסחריים, מצידם, שואבים השראות משיטות הנהוגות ביקבים קטנים בהרבה ומשחקים עם יין בתסיסה פראית, יין שתוסס במכלים או בחביות וכן, כולם מרחיבים את המנעד ומתמקדים הרבה פחות בקברנה, מרלו או בשרדונה המסורתיים, תרים אחר זנים מתאימים יותר, ההולמים את אזורנו ומזג האוויר המתחמם. בהתאם, רשימת ההמלצות כוללת הרבה יותר יקבים קטנים מבעבר ונבחרו יינות המספקים תמורה בולטת למחיר. אלו המומלצים שלנו, כולם נושאים תג מחיר דו ספרתי עד 99 שקלים בלבד.

תבור, סגל, דלתון, יזרעאל וטפרברג

בנימינה: מרסלן 2016 רזרב – אי אפשר שלא להעריך את המהפכה השקטה שמתרחשת פה בשנים האחרונות, במסגרתה גם יינות הבסיס של היקב (סדרת המושבה, למשל) נהנים מאיכות משתפרת ומאפשרים לקנות במעט כסף "הרבה" יין. בסדרת הביניים 'רזרב' כבר אפשר למצוא יינות נהדרים כמו רוסאן, רוסאן כתום, סמיון וסוביניון בלאן לצד רוזה נהדר, קריניאן ושיראז. מבין כל היינות שנטעמו, המרסלן הצליח ממש להפתיע. מדובר ביין זני של ענבי מרסלן ומעט סירה מהגלבוע שהתיישן במשך 18 חדשים בחביות, בצבע סגול כהה עם פרי דחוס ועסיסי, שמפנק גם באף פרחוני והוא נגיש ואביבי. 60 שקלים.

טפרברג: אינספייר דבוטאז' 2017 – יקב גדול שנדמה כי לא זוכה להערכה מספקת בקרב קהל חובבי היין, למרות יצירת בלנדים מעניינים במחיר מצחיק ויינות גבוהים נהדרים ממש. נכון, תדמיתו אולי נשחקת כי הוא מככב תדיר במבצעי הסופר של ארבעה ב-100 שקל, אבל חיפוש אחריו בחנויות היין יתגמל באוצרות כמו רוזה מפתיע של ברברה וגרנאש נואר ב-40 שקלים (בקבוק שמנמן מרשים הוא רק בונוס). מהאדומים הערכנו במיוחד את הבלנד של ענבי מלבק ומרסלן מעמק איילון שמספק יין בעל גוף מרוכז, עשיר בפירות אדומים, חצוף ומקסים. 60 שקלים.

יקב דלתון: פטיט סירה 2017 – היינן הצעיר והמוכשר גיא אשל מצליח להפיח עניין ביקב המסחרי הזה. אפילו בסדרת הביניים 'אסטייט' כבר מוצאים יינות מעניינים כמו זינפנדל, גרנאש ולבנים כמו פינו גרי ופומה בלאן, שמספקים תמורה נהדרת למחיר. הפייבוריט בסבב הטעימה שלנו הוא פטיט סירה, שענביו מגיעים ממושב קדרון שבשפלה והוא מתיישן שנה בחביות אמריקאיות. טעמנו יין מרוכז ובשרני, עשיר וכמעט חמאתי. מההפתעות הגדולות של הטעימה. 65 שקלים.

סגל: קברנה סוביניון התססה פראית 2017 – נדמה שמאז היינות של היינן המיתולוגי אבי פלדשטיין לא טעמנו מ'סגל' הפתעות כמו של העת האחרונה. שימו לב ליין הזה, שנכון יותר היה להגדירו על התווית כ"תסיסה פראית". ענבי קברנה סוביניון מכרם בית נקופה שבהרי ירושלים הותססו עם שמרי בר מהכרם ללא תוספת של שמרי "תרבות" אחרים. בהמשך התבגר שנה בחביות צרפתיות ובוקבק לאחר סינון גס. הוא אדום שחור כהה, פראי, שסוערת בו איזו אדמתיות. יין מפתיע ומסקרן שמספק תמורה מעולה למחירו הצנוע. 65 שקלים.

יקב אורטל: אדום 2017 – אחרי למעלה מעשור ביקב דלתון, הייננית המוכשרת נעמה סורקין, הצטרפה ליקב אורטל ואיזה יינות שהיא עושה פה. סוביניון הבלאן שלה הוא מהמצטיינים בישראל והקברנה פרנק יענג את חובבי הז'אנר. הבלנד הבסיסי שטעמנו הוא בלנד צנוע של קברנה סוביניון, מרלו וסירה. זהו יין סינרגיסטי, עגול ורענן, קומוניקטיבי במיוחד. ילווה היטב את ארוחת הצהריים שלמחרת החג, במיוחד אם תיערך בגינה או על גג. 79 שקלים.

יקב תבור: סופה 2014 – בתבור ערכו לאחרונה מיתוג מחדש והטביעו את התנשמת בחזית הבקבוקים, שכן היא הכוכבת של הכרם האקולוגי שנטעו שם לפני כמה שנים והוא עושה כבוד לסביבת החי סביבו ותפקידו לא רק שלא לפגוע בה אלא להעשירה, גם במגוון צמחי מקומי. פריחתם המחודשת של בעלי חיים קטנים ומיני חרקים, הביאה להפחתה משמעותית בריסוסים ויצרה סביבה בריאה ומאוזנת, מהלך שמובילה אגרונומית היקב מיכל אקרמן והוא ראוי לכל שבח. תבור סופה הוא בלנד של פטיט סירה מכרם רמת סירין וקברנה סוביניון ממלכיה. זהו יין שחור כמעט, מלא, כבד ואלגנטי. במחיר צנוע הוא מספק עושר של פרי ועץ. 79 שקלים.

יקב יזרעאל: נהלל 2017 – יקב ששווה להכיר, שכן הייננים יהודה נהר וארי ארל מפיקים פה יינות ים תיכוניים במובהק, שמצליחים להיות אלגנטיים ומסקרנים ובמיוחד, והבונוס: המחיר השפוי שלהם. לצד רוזה ויופי של מבעבע טבעי, עושים פה אדומים מסקרנים. נהלל הוא המעניין שבהם; טעמנו בלנד של גרנאש, סירה וקריניאן. זהו יין צעיר, פאנקי ומהנה, עם סיומת ארוכה ומתובלת. יין קצת אחר שישמח צעירים וצעירים ברוחם. 80 שקלים.

יקב אלונה: מרלו מרסלאן 2016 – אלי אזולאי ופרופ' מיכה רבאו פתחו את היקב הקטן שלהם בשנת 2001 ומאז, בעקביות מתמדת, הם מייצרים ביקב שבגבעת ניל"י יינות אזוריים עשויים היטב, מהודקים, במחיר נגיש. שווה להתמקד באדומים המוצלחים, ביניהם זניים מוצלחים כקריניאן וקברנה פרנק, בלנד בורדולזי מהנה ובלנדים סוערים אחרים. המרלו מרסלאן  הוא הרגוע שבחבורה. זהו יין חלק ונעים שיתחבב גם על שותי יין מתחילים. שופע פרי נקי וטוב, הוא מאוזן ורך, עגול וטעים מאוד. קנייה מושכלת כאן תניב יינות שמיטיבים להתיישן במחיר מציאה. 80 שקלים.

מאיה, רקאנטי, אלונה ותשבי

יקב מאיה: מארה אדום 2017  - היוזמה היוונית של רועי יצחקי, מבעלי יקב טוליפ, יצרה את יקב מאיה, בו חבר ליינן וכורם מנוסים מיוון, אשר משלבים כוחות עם היינן הישראלי דוד בר אילן ויוצרים יינות ישראליים נאמנים למקום ולרוח הזמן. עם הזמן, הלכו האיכויות של היקב הזה והתבססו משמעותית וכיום מייצרים פה יינות יציבים שכדאי להכיר. קריניאן, סירה ומורבדרה יצרו פה בלנד צעיר, קליל ורענן, שנעים לשתות בשלל ארוחות החג, חול המועד, בפיקניק ביער או בים. 85 שקלים.

כרם שבו: אדום 2015 – גבי סדן הוא מופע של איש אחד. הוא גם הכורם, גם היינן וגם המבקבק של היקב הקטן שלו, בו הוא מקפיד לפעול בשיטות טבעיות של חקלאות בת קיימא; הוא נמנע מהשקייה ומאפשר לתירוש לתסוס באופן טבעי. הזנים שמככבים ביקב מניבים יינות נעימים שאפשרי לשתות גם בקיץ ואינם סובלים מעודף אלכוהול או עץ. הרוזה שלו והשנינצ'יק (שנין בלאן) מביאים לשיא את המגמה המרעננת הזו. האדום הוא בלנד של מורבדרה, סירה, גרנאש וברברה מהגליל העליון. זהו יין מורכב להפתיע, שנהנה ממסגרת של עץ ישן אבל קל לשתייה, רך ושלם. 90 שקלים.

רקנאטי: קברנה סוביניון רזרב 2015 – הייננים גיל שצברג וקובי ארביב מצליחים לרענן את שורותיו של היקב המבוסס הזה. לצד היינות שהם מפיקים מהזנים הקדומים מראווי וביתוני (ביקב עובדים על הפקת יינות נוספים מזנים קדומים), הם מצליחים לבסס יינות ורודים סקס אפילים ויינות איכות בסדרת הכרם היחידני. בציר 2015 היה חם, בשל ולא מהמצטיינים. בכל זאת, הצליחו ליצור פה קברנה אלגנטי ועסיסי, שיחמיא למנות בקר, כבש וטלה. 95 שקלים.

יקב ויתקין: קריניאן 2015 – נשארים באזור עמק חפר. לא רחוק מרקאנטי, היינן אסף פז, שעבד בשנים האחרונות ביקבים גדולים, חזר הביתה. מי שנחשב למבשר חזרתו של הקריניאן לקדמת הבמה והיטיב להשקיע בזנים ים תיכוניים עוד לפני שהדבר הפך אופנה רווחת, קוצר עכשיו את הפירות. בוויתקין עושים יינות מקומיים להפליא, גם בגזרת הלבנים והרוזה. אחד הבצירים המעניינים של הקריניאן הזה, שמגיע מכרמי בעל באזור זכרון יעקב ובנימינה, והתוצאה היא יין סגול כהה, דחוס וגס, שאחרי שעה בכוס פושט את בגדי העבודה וחושף לב רך ומתובל. שופע רבדים, הוא יספק הרבה עניין סביב השולחן. 99 שקלים.

יקב פלם: קלאסיקו 2017 – כבר בשנת 1997 נחשב היין הזה יהלום לא מלוטש של יקב הבוטיק הצעיר פלם. עשרים בצירים אחרי, הקלאסיקו רק הולך ומשתבח והוא מספק היום יופי של חלון ראווה לטרואר האופייני של הרי יהודה. בלנד בורדולזי של קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, פטי ורדו וסירה שחוברים למעט מלבק מהאזור מניבים יין כהה במרקם עשיר ורך שילווה יופי את העיקריות של הסדר והוא גם מתנה מעולה למארחים. 99 שקלים.

תשבי: אסטייט סינגל וניארד סירה מגדל עוז 2011 – גולן תשבי, היינן ובעלי היקב, בטוח בעצמו מספיק, כדי "לתדלק" לעוברים ושבים בקבוקי זכוכית של ליטר קברנה וסירה ב-20 שקלים בלבד והוא ממבשריה של תרבות השתייה האזורית פה. דווקא היינות הגבוהים מצליחים לספק עניין ובעיקר ביטוי פחות שגור של הזנים מהם הופקו. כך מוצאים פה מלבק, פטיט סירה ואפילו פינו נואר. לטעמנו, הסירה היא המתגמלת מכולן. מתפנקת וחנפנית, היא התבגרה במשך שנה בחביות עץ אמריקאיות והתוצאה היא יין סגול כהה, שופע טעמי שזיפים וטופי, במרקם בשרני שמתחיל בומבסטי אבל מתרכך לאיטו. פתחו שעה לפני האוכל. 99 שקלים.

הרשמה לניוזלטר

מהשריקה ועד הבאזר: ספורט הארץ ישירות אליכם לנייד

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות