יינות לבנים לשבועות: יינות לבנים מומלצים לחג - יין - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יינות לבנים מומלצים לקיץ

לכתבה
מימין לשמאל: מאד האוס, מטואה, פפאפל, כישור

צריכים להביא מתנה לשבועות? יין טוב הוא תמיד הפתרון הנכון. מהזול ועד היקר יותר ועד 110 שקלים – עשרה יינות שנותנים תמורה נאה למחיר ויעשו את הקיץ שמח יותר

4תגובות

חג השבועות, לצד הקציר והגבינות, מסמן בשנים האחרונות גם את יריית הפתיחה של עונת היינות הלבנים. נכון אמנם שגבינות שמנות ועזות טעם הולמות יינות אדומים מזנים שונים אבל העובדה שהחג נופל עמוק אל תוך הימים החמים וראשית הקיץ מהווה כר פורה להעדפת יינות לבנים צוננים לצד כל האוכל הלבן הזה. עם פריחתה של הטבעונות, הם הולמים היטב גם מאכלים מבוססי קטניות, ירקות ואפילו פירות. אלו המומלצים שלנו לעונה הקרובה.

מימין לשמאל: ירדן, קסטל, בנימינה והרי גליל

בנימינה: טבע מוסקט 2018 – בבנימינה ממשיכים לעשות יופי של יינות, ביניהם גם יינות בסיס נגישים ומהנים במיוחד, כאלו שמספקים תמורה אדירה למחיר. אם אתם עפים על יינות זולים בסופר באירופה, דעו שגם כאן אצלנו יש אוצרות. היין הזה הופק ממוסקט קנלי מכרמים שברמת סירין ובגלבוע והוא חצי יבש פרחוני ומתקתק. ניתן להגישו קר מאד לצד פירות טריים ועוגות גבינה בסוף הארוחה אבל אנחנו אוהבים לפצוח עמו עוד לפני האוכל. 25 שקלים.

הרי גליל: סוביניון בלאן 2018 – יין ראשון שהוא תולדה של שיתוף פעולה בר קיימא בין נספרסו ליקב, שנהנה משאריות הקפה שנותרות בקפסולות הריקות. מסתבר שהקפה עשיר בחומרים המיטיבים עם דישון הקרקע והעשרתה במינרלים שבתורם תורמים לאיכות הענבים. טעמנו סוביניון ישראלי במובהק, חם ושופע ארומת אפרסקים ונקטרינות. קררו היטב. 60 שקלים.

מאד האוס: סוביניון בלאן – יקב מאד האוס הניו זילנדי נודע בעיקר ביינות הסוביניון בלאן שלו, חלקם יינות גבוהים ביותר. לארץ מגיע היין הזה, שהוא נגיש ומשמח, בעל פקק הברגה. כמיטב המסורת של אזור מרלבורו, הוא נהנה מעסיסיות מתפרצת של עשבוניות ירוקה, לימון ופירות טרופיים בולטים. יחמיא לברבוניות מטוגנות ואוכל אסיאתי ויופי של יין לפיקניק שטוף שמש. שתו קר קר. 65 שקלים.

מטואה: מרלבורו סוביניון בלאן 2018 – אחד היקבים הגדולים בניו זילנד ויצרן נהדר של יינות קייציים, גם באדומים ובגזרה הוורודה. לארץ מגיע בשנים האחרונות הסוביניון בלאן הזה שהוא יופי של מרענן לימים הבוערים. פקק הברגה הופך אותו פרטנר ספונטני לחגיגות בטבע או בים והטרופיות הבולטת שבו תעשה אותו מסמר המסיבה. יופי של יין גם למתחילים. פתית שלג על התווית ישנה את צבעו מתכלכל לכחול כשהיין קר מאוד ומוכן לשתייה. 65 שקלים.

סיירה קנטאבריה: בלאנקו 2017 – כדאי להכיר את היקב הזה שעשה לאחרונה עלייה מחודשת ארצה. הוא נטוע עמוק בלב תעשיית היין הספרדית באזור ריוחה ומייצר אדומים נהדרים. את תשומת החך שלנו משך יין לבן יבש שמופק מהזנים המקומיים ויורה ומלבזיה וכן מסוביניון בלאן. הוא עשוי בסגנון בורגונדי וחלק מהענבים עוברים השרייה בחביות עץ אלון לתקופה קצרה. זהו בלנד רענן ואלגנטי שיהלום גם את השמנות שבמנות החג. 70 שקלים.

רמת הגולן: ירדן פינו גרי 2018 – זן הענבים פינו גרי גדל בעיקר באלזס ובצפון איטליה, שם אתם מכירים אותו כפינו גריג'יו, יין שופע ארומות ונגיש למדי. גם ברמת הגולן היטיבו להיקלט הענבים הללו והם מניבים פה יין רענן ואלגנטי, שישבור את החום עם חמיצות רעננה של תפוח ירוק ואגס נאשי. יוצר בכמויות קטנות במיוחד ושווה לשים עליו יד ואפילו ליישן כשנתיים. 75 שקלים.

מימין לשמאל: מאד האוס, מטואה, פפאפל, כישור

יקב קסטל: לה וי לבן 2018 – אם בא לכם להתפנק והפרוטה מצויה בכיסכם, סביר שתשקיעו בשרדונה האיקוני של היקב. כמה כיף שכבר כמה שנים מפיקים שם גם לבן צעיר שהוא בלנד של סוביניון בלאן, שרדונה ומעט גוורצטרמינר. זהו יין מאוזן ומרענן, עם פה עגול ושופע פרי טרופי ולימונים. הלוואי שעוד יקבים ילכו בדרכם ויפיקו כזה בלוקבאסטר נגיש. 79 שקלים.

פפאפל: גרונר ולטלינר צייזן 2017 – יקב פפאפל האוסטרי עשה עלייה ארצה לאחרונה וכדאי מאד להכירו. במרכזו יינות גרונר ולטלינר ההו כה ורסטיליים. אל תתנו לפקק ההברגה לבלבל אתכם, היין הזה מרענן ואלגנטי למדי. הוא יהלום ארוחות דשנות כמו גם אוכל אסיאתי קליל וחריף. הארומה שלו הדרית ונהדרת ועל החך הוא מפולפל ועשבוני, פריך ומהנה. יופי של תמורה למחיר. 80 שקלים.

יקב כישור: ויונייה משגב 2018 – אם אתם מטיילים בגליל המערבי, מומלץ לבקר ביקב כישור ששוכן בכפר כישורית, כפר לבוגרים בעלי צרכים מיוחדים בו אנשיו זוכים להשתלב במשק, לרבות עבודה ביקב ובכרמים. ענבי הויונייה עברו סחיטה באשכולות שלמי, התסיסה נעשתה בחביות אלון והיין התבגר על השמרים משך חצי שנה. חובבי הז'אנר ימצאו פה יין עשיר ומלא, שופע גוף ובעל סיומת מתובלת שמצליחה להפתיע. אלגנטי ומרשים, הוא יופי של מתנה למארחים. 95 שקלים.

יקב אפק: שרדונה 2017 – אחד היקבים המעניינים בהם ביקרתי לאחרונה שוכן בבית פרטי בראש העין ונמצא מתחת לרדאר. אם אתם אוהבי יין, חובה להכיר את היקב של היינן אהרון ג'לאח. היינן האוטודידקט מיטיב לייצר בלנדים אדומים סוערים ועמוקים ובהתאם, גם לבנים יוצאי דופן. ענבי השרדונה מגיעים מכרם גוש עציון ונבצרים מאוחר במתכוון. היין מתבגר משך חצי שנה בחביות עץ אלון והוא שמנמן וחמאתי אבל נהנה ממסגרת רעננה של אשכולית. ההפתעה הגדולה של הטעימה. 110 שקלים.

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? הירשמו ועדכוני אוכל ויין בדרך אליכם

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות