הזמן הוורוד: 10 יינות רוזה מקומיים מומלצים לקיץ - יין - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הזמן הוורוד: 10 יינות רוזה מקומיים מומלצים לקיץ

לכתבה
לפני כעשור העדפנו הישראלים בעיקר יינות ורודים כהים שסבלו מעודף מתיקות ולכן זכו לכינוי הגנאי "תותי פרוטי". לאט לאט התבגרה התעשייה ונהפכה מעודנת יותר (והיין בהיר יותר) Ekaterina_Molchanova / Shutterst

אם לכבוד יום הרוזה הבין לאומי שחל היום, חג השבועות או סתם כך, כדי לצנן את סוף השבוע החמים, הנה עשרה יינות ורודים מעולים, מהזול עד היקר ועד 109 שקלים

2תגובות

החל מהיום (שבת) ועד סוף השבוע האחרון של יוני, יחגגו ברחבי העולם את יום הרוזה הבינלאומי וזו הזדמנות להעלות על נס את היין הורוד-ורוד הזה שכיום הוא טרנדי מתמיד. הרוזה יוצר בישראל כבר מראשית שנות השמונים, אז היו אלה בעיקר יקבי כרמל מזרחי שניצלו כמויות גדולות של קריניאן עתיר הפיגמנטים והצבע, והפיקו ממנו יין סמוק, בדרך כלל חצי יבש. היין המקומי הזה זכה לעדנה לצד יין רוזה שיובא מעבר לים בבקבוקים שמנמנים, בעיקר של מתיאוס. עם השנים, נזנח הז'אנר הזה לטובת יינות אדומים שהישראלי השקיע בצריכתם אולם בשנים האחרונות הוא זוכה לעדנה מחודשת.

לפני כעשור העדיפו הישראלים בעיקר יינות ורודים כהים מאוד, שגם סבלו מעודף מתיקות ולכן זכו לכינוי (הגנאי, במחוזות רבים) "תותי פרוטי". לאט לאט התבגרה העשייה ונהפכה מעודנת יותר, ננטשה המתיקות לטובת חמיצות מרעננת ואפילו הגוון הכהה התעדן מעט והיינות נהפכו בהירים יותר, נושקים למגמה הרווחת באירופה ובפרט, בדרום צרפת, שם הרוזה הבהיר הוא להיט מקומי. בפועל, רוזה הוא יין ורוד המופק מענבים אדומים שעברו השרייה קצרה בלבד על הקליפות ולכן הצבע חיוור או כהה יותר, אבל צלול ובהחלט לא אדום אטום כמו ביינות אדומים. עם השנים רווחו עוד כמה שיטות לעשייתו וביניהן אפילו יינות המופקים מענבים לבנים, שעוברים השרייה ארוכה של הקליפות, שילוב בין ענבים אדומים ללבנים ועוד. בימים חמים כמו אלה והצפויים לבוא, נראה שאין כמוהו כדי לצנן את הגוף ולרומם את הנפש. זהו יין ורסטילי שניתן למצוא בשלל סגנונות וטעמים וגם אם נדמה לכם שאתם חובבי אדומים בלבד או רק לבנים, כדאי להתחיל את המסע בארץ הוורודים. אלה המומלצים שלנו.

בקבוקי רוזה: רקנאטי, ברבדו, תבור, הרי גליל ויתיר
עמרי מירון, אייל גוטמן, איה בן עזרי, חגית גורן, אייל קרן

תבור: הר רוזה 2018 – בשנותיו הראשונות של היקב יצרו פה רוזה מופלא בשם "חרסית" שנמכר גם בבקבוקים קטנים וליווה אותנו בקיץ בכל יציאה מהבית. סדרת הר הבסיסית של היקב מציעה כיום יינות משתלמים במיוחד ששווה לתת להם צ'אנס. הרוזה הוא אולי המוצלח מכולם, עשוי ענבי קברנה סוביניון, חצי יבש. להפתיע, הוא בהיר מאד, מתוק, אך במידה, ומרענן. תמורה אדירה למחיר. 35 שקלים.

יקב הרי גליל: רוזה 2018 – לאחרונה, יותר מתמיד, מייצרים פה יינות מוצלחים למדי גם בסדרות הנמוכות או הבסיסיות יותר. הרוזה של היקב עבר אבולוציה מוצלחת עם השנים והוא מופק מהזנים סנג'ובזה, סירה ברברה וגרנאש, שמעניקים לו צבע ורוד מבריק, מתיקות עשירה ופירותיות חנפנית. יופי של רוזה למתחילים. שתו קר מאד, כי מדובר בממתק. 40 שקלים.

יקב יזרעאל: נטורל רוזה 2018 – יקב הבוטיק הזה ממשיך להתפתח ומציג יינות מקוריים, שוברי שגרה ומפתיעים, שמספקים תמורה טובה לכסף. אחרי שהציגו לבן מסוג פט נאט (קיצור של פטיאנט נטורל, בעבוע קל וטבעי שמקורו בתסיסה הראשונה של היין) מציגים פה רוזה מבעבע קלות באופן טבעי שהוא קל ופירותי, פאנקי לגמרי ושונה בנוף. פקק הבירה שסוגר אותו מוסיף לו סקס-אפיל. יופי של מתנה וגם התווית המצויירת מוסיפה. 69 שקלים.

יקב דלתון: עלמה קורל 2018 – כבר כמה שנים מפיקים ביקב המסחרי הגדול הזה יופי של יינות רוזה במחיר שווה לכל כיס. נדמה שהיינן גיא אשל מבקש להעלות כיתה והוא מציע פה רוזה מקורי שהופק לראשונה משילוב של ענבים אדומים מזן גרנאש נואר ולבנים מזן פינו גרי. זהו רוזה בהיר מאד, יבש ובעל חמיצות מאוזנת. אלגנטי וגסטרונומי, הוא יכול ללוות ארוחת דגים ומנות מתובלות. 75 שקלים.

יקב טפרברג: אסנס רוזה 2018 – בסדרות הנמוכות של היקב הזה יש יינות סמוקים נהדרים, המספקים יופי של תמורה למחיר. בסדרה הגבוהה כבר השקיעו בבחירה של ענבי מורבדר וגרנאש מחלקות מובחרות בעמק איילון. יצא להם יין בשרני ועשיר, ורוד בעל גוף מלא ועסיסי, שבולטות בו ארומות תותים וורדים. נהדר והבקבוק השמנמן הרחב מוסיף לו אופי. 75 שקלים.

יקב אדם: אלישבע 2018 – את יקב אדם של הייננית ארנה לב הכרנו לפני שנתיים ביריד יקבי הבית של יקב שורק והיא הציגה אז ויונייה משגע. מאז נוספו לעשייה שלה קברנה פרנק סוער, לבנים נוספים ורוזה ששווה להכיר. הוא מופק מגרנאש, קריניאן, סירה, מלבק וקברנה פרנק מכרם רמת צבאים. אל תתנו לצבע הסלמון החיוור להטעות אתכם, מדובר ביין שופע טעמים ומלא אופי, שמגיע מיקב מצויין שעודנו משייט מתחת לרדאר וראוי להכירו. 80 שקלים.

ברבדו: רוזה 2018 – ביקב ברבדו מפיקים הייננים עודד שוסיוב ובן עמי ברבדו, מבכירי המדענים בעולם בתחום הגפן והיין, יינות "נקיים" מאוד ונכונים להפליא מבחינה ייננית. לשמחתי, בשנים האחרונות השתחררו שם מעט והיינות קיבלו גם איזו נשמה. הרוזה פה עשוי כולו ענבי מרלו, מכרם נחל שחם הסמוך לכרמי יוסף והוא מאוזן ובעל חמיצות נהדרת. בהיר ורענן הוא יכול להחיזק על כתפיו גם צלעות טלה ובשרים מעושנים ביום קיץ חם. 80 שקלים.

וורטמן: שפיה רוזה 2018 – לצד היקבים הגדולים, גם יקבי בוטיק קטנים החלו בשנים האחרונות להשקיע בהפקתו של רוזה. ביקב וורטמן מצאנו אחד מוצלח למדי שעשוי מענבי גרנאש ומורבדר מעמק שפיה שבכרמל. הוא התבגר משך חמישה חודשים בחביות עץ אלון, מה שמעניק לו גוף מוצק ובעל נוכחות. זהו רוזה בהיר ופריך, חד ורענן, מקומי מאוד וגסטרונומי, כזה שיכול ללוות ארוחה טובה מראשיתה ועד הקינוח. יופי של ביטוי מקומי. 85 שקלים.

יתיר: רוזה 2018 – הרוזה שמגיע מיקב יתיר הדרומי מצליח להפתיע והוא קצת שונה מקודמיו. זהו בלנד של גרנאש, מורבדר וטמפרניו מכרמים ביער יתיר, שמתאפיינים בקרקע חרסיתית עשירה בגיר. הוא יבש ופרחוני, בקצהו מינרליות וסיומת מפולפלת. ורוד שגם חובבי אדומים יתחברו אליו ויופי של שתיית קיץ. 89 שקלים.

רקנאטי: גרי דה מרסלאן 2018 – ברקנאטי משקיעים בשנים האחרונות בזנים ים תיכוניים ובזנים קדומים במיוחד מהאזור. הרוזה הגבוה של היקב הוא המשך טבעי במגמה הזו והוא עושה כבוד לזן המרסלן, עוד זן ים תיכוני שהיטיב להקלט פה. הענבים תססו באשכולות שלמים וחלקם בשיטת "בלידינג". זהו רוזה אלגנטי בעל צבע בהיר, שנתון בבקבוק יפהפה ויהלום מנות של דגים נאים, טרטר בקר ואוכל אסיאתי. 109 שקלים.

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? הירשמו ועדכוני אוכל ויין בדרך אליכם

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות