חמש ארוחות בוקר מומלצות בחבל היין של מטה יהודה בדרך לירושלים - יין - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חמש ארוחות בוקר מומלצות בחבל היין של מטה יהודה בדרך לירושלים

לכתבה
ארוחת בוקר ביקב נבות רותם להב

מחפשים מקום קצת אחר לארוחות בוקר עם משקה טוב ליד? לכבוד פסטיבל היין במטה יהודה מצאנו חמישה יקבים ומבשלות בירה שגם מגישים ארוחות בוקר שנעים להסב אליהן בנוף הפתוח, אפילו בסמוך לכרמים

3תגובות

נדמה שהגפן, אולי יותר מכל גידול חקלאי אחר, היא תבנית נוף מולדתה. מיקום הכרם, סוג הקרקע עליה גדלים הכרמים, הסביבה, האקלים ותנאי גידול סביבתיים נוספים הם כולם גורמים בעלי השפעה על אופי הפרי ואיכותו. הם משפיעים גם על טעמיו ועל התוצאה הסופית שתתקבל בבקבוק, לאחר שהיינן ישאיר את חותמו הוא.

אזורי יין נחשבים בעולם כמו בורדו, בורגון, פיימונטה, מנדוזה, ריוחה, שאטונף דה פאפ ואחרים, ידועים כיום בזכות הגפנים האיכותיות במקום, לפעמים בשל הזנים הייחודיים לאזור הגידול ואופיים, שכבר הפך כמעט מובהק עם השנים.

כאן בישראל, אזור היין הגדול ביותר הוא מטה יהודה והרי ירושלים, שכבר כמה שנים מנסים פרנסיו והעוסקים במלאכה מטעם היקבים להקנות לו סימן מסחרי רשמי. בחודש אפריל האחרון זה קרה כשלראשונה בישראל התקבל סימן מסחרי מאושר לאזור יין בארץ, הוא סמל מועדון היין של "יקבי יהודה". בכך הפכו היקבים באזור המועצה האזורית מטה יהודה לחלוצים בהקשר זה. הוסכם והוחלט כי הסימן של האזור יוכל להופיע על תווית של כל יין שלפחות 85% מהענבים המרכיבים אותו גודלו בגבולות האזור. הסימון המעשי יצא לדרך כבר החל מבציר 2019.

האזור הרלוונטי כולל בתוכו את כל מטה יהודה וכן אזורים מסופחים לו ממבשרת ציון במזרח ועד כפר מנחם במערב ומכרמי צור שבדרום ועד שעלבים שבצפון.

ארוחת בוקר ביקב מטלר
THEFOODNETT

בסוף השבוע הקרוב (מחר) יימשך באזור פסטיבל היין המסורתי של מטה יהודה ולאור סימון שמהווה גאווה אדירה וסממן של איכות ליקבים המקומיים הן גדולות במיוחד. הפסטיבל מתקיים בשלושת סופי השבוע הקרובים עד ה- 28 בדצמבר. המבקרים יוכלו לטעום שלל יינות משובחים מכרמי האזור ומהיקבים המקומיים, קטנים וארטיזנליים לצד ותיקים ומבוססים. במיוחד תהא זו הזדמנות פז לפגוש את העושים במלאכה, להכיר מקרוב זנים מעניינים ופחות שגרתיים שניטעו באזור בשנים האחרונות והיטיבו להיקלט ולהכיר מקרוב עשייה מגוונת, מעניינת, תמיד קצת אחרת.

לכבוד הפסטיבל חיפשנו ומצאנו חמישה יקבים באזור שגם מגישים ארוחות בוקר שנעים להסב אליהן בנוף הפתוח ולפעמים, אפילו בסמיכות לכרמים.

יקב נבות
רותם להב

יקב נבות ומבשלת פפו – ביקב נבות שבמושב צלפון יושבים ממש על הכרם ובימים סגריריים יותר, אפשר להתכנס באולם הייצור של הבירות, שגם לו יש קסם משלו. אישית, אנחנו פחות מתחברים ליינות של היקב ומעדיפים בהרבה את הבירות שעושים פה, במגוון אדיר של סגנונות. לצידן מוגש בראנץ' נדיב וצבעוני שבמרכזו מאזטים כמו כרובית צלויה, סלקים צלויים, סלט אבוקדו, טחינה, טחינה סלק, גבינות רכות למריחה, גבינות קשות על קרש עץ, ביצים או שקשוקה חריפה, מוזלי וסלט ירוק ענק. לחמים ופוקאצ'ות זורמים לשולחן לצד עוד ועוד סלטים קטנים לכמו בורגול, תבשיל גרגירי חומוס, סלט טונה, חצילים קלויים ועוד ועוד. תמורה אדירה למחיר. כ-60 שקלים לאדם. 02-9992291. כתובת: התאנה 49, צלפון

יקב מטלר – במושב עגור תמצאו את האנס ולאה מטלר. הוא מכין יינות פשוטים של יקב ביתי קטן והיא מפליאה לבשל בירות בוטיק צנועות ומוצלחות, טריות ונאמנות למקור. תמצאו פה סגנונות כמו לאגר, IPA, סטאוט, פילזנר ובירות עונתיות בתיבול מפתיע שמתחלפות תדיר. לגברת מטלר יש יד טובה ותשוקה אדירה לאוכל ולמשקאות. היא רוקחת ריבות סמיכות מפירות העונה, משכיבה בצל בקבוקי ליקר שרוחשים בהם פירות נשירים מסוף הקיץ שעבר ומגישה לשולחנות במרפסת שטופת הנוף מגשים של גבינות, לחמים ומאפי הבית, צלוחיות של פסטו, פלפלים קלויים, לבנה עבה נהדרת, זיתים טובים וממרח גזר חריף לצד צלוחיות עונתיות. עוד בתפריט מנות ביצים בסיסיות ושלל גבינות רכות בהכנה ביתית. כ- 70 שקלים לאדם. 050-2802554. כתובת: מושב עגור

ארוחת בוקר ביקב מטלר
THEFOODNETT

יקב כרם ברק – היינן יוסי ברק מפליא להכין יינות ביקב הקטן שלו שבמושב בקוע. בהאנגר יפה הוא מציע לטעימות יינות שהם מהמעניינים באזור ובמיוחד שווה לשים לב ליינות כתומים ולוורודים מלאי גוף. בימי שישי מציעים לקהל אוהבי היין טעימות יין בשפע ובמזיגה חופשית (לרבות אדומים שווים), לצד מזנון עשיר שעליו קישים אישיים עבודת יד, מאפה בצק עלים של תרד וגבינות, ירקות צלויים בתנור, גבינות קשות מחלב כבשים, לחמי מחמצת ופוקצ'ות לצד קפה ותה עם עוגות שמרים. תמורה אדירה למחיר במקום סופר נעים ומזמין שכדאי להכירו. חובה להזמין מקום מראש. 80 שקלים לאדם. 052-6288591.

ארוחת בוקר ביקב כרם ברק
אלדד מאסטרו

יקב קדמא – חובבי הרפתקאות ויין טוב ראוי שיכירו את יקב קדמא. לינה סלוצקין התאהבה בהכנת היין המסורתית שבגאורגיה והיא ייבאה ארצה כדי חרס ענקיים בהם מתבגרים יינות היקב. עושים פה יופי של אדומים רעננים שנעים לשתות גם בקיץ ויופי של לבנים רבי אופי. בסופי השבוע מוגש בחצר היפה בראנץ' אלגנטי שמאפשר לטעום שפע יינות ולאכול ליד גבינות קשות וחצי קשות, לחמים, ירקות, טחינה ושמן זית. לאור דרישת הקהל, הוסיפו פה פלטות דגים כבושים ומעושנים והן חגיגה אמיתית. כ-100 שקלים לאדם. חובה להזמין מקום מראש. 054-9195156. כתובת: מושב כפר אוריה

ארוחת בוקר ביקב קדמא
ליאור אבולעפיה

יקב עמק האלה – בשבועות האחרונים החליטו לרענן את שורות היקב הזה ולמשוך מבקרים באמצעות בופה בוקר שרקח שף יונתן אלקריף. את פני שתייני הבוקר יקבלו סלטים טריים כמו סלט יווני, סלט שורשים, בטטות צלויות, אנטיפסטי, מבחר של פוקאצ'ות ופיצות, כדורי ארנ'ציני פריכים, כרובית מטוגנת, גבינות, גלילות גבינת עיזים, פסטות, תפוחי אדמה מוקרמים בתנור, שקשוקות ועוד. 89 שקלים ליחיד או 159 שקלים לזוג. 02-9994885. כתובת: נתיב הל"ה

בראנץ' ביקב עמק האלה
לאה אלקריף

היקבים הנוספים שמשתתפים בפסטיבל הם יקב יפו, יקב רוגלית, יקב קלע דוד, יקב משק יין הנס שטרנבך, יקב לה טרה פרומסה, יקב נבו, יקב רמ"א, יקב סוסון ים, יקב רביב, יקב קטלב, יקב ספרה, יקב צפרירים, יקב שריגים, יקב עגור, יקב הדר, יקב קסטל, יקב כרמא, יקב ענתות, יקב צובה, ירקב גיזו, יקב שורק, יקב ברבדו, יקב טפרברג, יקב מוני, יקב צרעה, יקב פלם ואחרים.

הרשמה לניוזלטר

מהשריקה ועד הבאזר: ספורט הארץ ישירות אליכם לנייד

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות