בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תאילנד אהובתי: איפה כדאי לאכול בבנגקוק?

סוואלי אלדר, שפית ילידת תאילנד, ממליצה על המקומות האהובים עליה בבנגקוק - השווקים הצבעוניים, המסעדות המיוחדות ומגוון דוכני הרחוב

6תגובות
רותם מימון

נולדתי בנונבואדנג, כפר קטן בתאילנד, המרוחק כשש שעות מבנגקוק. אמי תמיד היתה מספרת שכבר כילדה קטנה נהגתי לשבת לידה ולעקוב אחר בישוליה במטבח, בעודי מנסה ללמוד את כל הריחות, הטעמים, המרקמים והסיפורים שמאחורי האוכל. כך, בלי לדעת שהעתיד צופן לי קריירה בתחום הקולינארי, רכשתי את הכלים הבסיסיים שילוו אותי כל חיי.

בבגרותי הגעתי לישראל, התאהבתי, התחתנתי, הקמתי בה את ביתי והבאתי את ילדיי. גיליתי שהמטבח התאי עליו גדלתי מתאים מאוד לאקלים בישראל. זאת ועוד, מצאתי שאוכל הוא גשר מופלא בין תרבויות. לא פעם אני משלבת טעמים מהמטבח הישראלי בארוחות שאני מכינה למשלחות בית המלוכה התאי בעת ביקוריהן בארץ. מצד שני אני שמחה לחשוף את המטבח האסייתי בפני הדור הבא של השפים הישראליים בהרצאות שאני מעבירה.

תאילנד מבחינתי היא מקום מאוד מיוחד, המשלב טבע עוצר נשימה עם חופים קסומים, איים נסתרים ונופים פסטורליים, אקלים טרופי, בנגקוק האחת והיחידה ואנשים צנועים, פשוטים ואדיבים שעובדים קשה לפרנסתם. כיום, כאשר אני מגיעה לתאילנד, אני מרגישה כתיירת במקום הולדתי. לצד ביקור קרובי המשפחה והחברים והפגישות העסקיות, אני נהנית לשבת על ערסל בחוף הים עם קוקוס טרי שרק נחתך, ובבנגקוק אני מתרגשת כל פעם מחדש מהריחות, מהצבעים ומהרעש של השווקים ומתרפקת על הטעמים המיוחדים והאופייניים. בערב מאות מסעדות מציעות מגוון עשיר של מטבחים מכל רחבי העולם, אבל לרוב אני מעדיפה את המטבח המקומי בגרסתו המסורתית והאותנטית או בפרשנות חדשנית.  

מסעדת נאם

את מסעדת נאם הממוקמת במלון מטרופוליטן בבנגקוק, פתח השף האוסטרלי המפורסם דיוויד תומפסון, אבל בתאילנד הצמידו לו את הכינוי לו שף דאאן. תומפסון הרוויח את התואר "תאילנדי של כבוד" לאחר שהתאהב בתאילנד, עבר לגור בה בשנות התשעים ולמד את המטבח התאילנדי על בוריו. מסעדת נאם מציעה את המטבח התאילנדי בגישה מודרנית - מנות מסורתיות עם טוויסט עדכני, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים טריים מהשווקים.

סוואלי אלדר

המנה האהובה עלי היא קינוח של דוריאן עם אורז דביק בחלב קוקוס. הדוריאן הוא פרי ששמו, שלא לומר ריחו החזק, הולך לפניו. לאלה שמצליחים לעבור את מחסום הריח צפויה הפתעה טעימה ומיוחדת. אמרו לי פעם ש"דברים טובים מגיעים למי שאמיץ מספיק להתנסות", ואני מסכימה עם זה, במיוחד בנוגע לקינוח הזה של מסעדת נאם.

Nahm Restaurant. Metropolitan Hotel. 27 Sathorn Rd. Bangkok.

מסעדת אה יאט אבאלון

מסעדת אה יאט אבאלון היא מסעדה שממתמחה בדים סאם אבל אלו התאילנדיים. בעלי המקום הם הראשונים שהביאו את בשורת הדים סאם לתאילנד ויצרו מאכלים מיוחדים שמשקפים את השילוב בין המטבח הסיני לתאי. כשאני מגיעה לבנגקוק, אני לא מוותרת על ביקור במקום ועל המנה הקבועה שלי - לחמניות "לאבה". זוהי לחמניית באו רכה ואוורירית, וכשחותכים אותה, המילוי, שמורכב מקרם על בסיס ביצים, מתפרץ החוצה כמו לבה.

סוואלי אלדר

המנה השנייה האהובה עליי היא מנת האש האדומה (פאד פאק בוי פאנג דאנג), מנה המשלבת בתוכה שני דברים נדירים בישראל - תרד המים ורוטב של שעועית מותססת שמעניקים למנה את טעמה המיוחד. אמנם הצבע הדומיננטי של המנה הוא ירוק, אבל בתהליך הבישול, כאשר מוסיפים את תרד המים לתוך הווק, נוצרת להבה גדולה ומכאן מגיע השם המסקרן.

Ah-Yat Abalone Forum Restaurant. Menam Riverside Hotel. Charoen Krung Rd. Wat Phayakrai. Bangkok.

מסעדת סומבון

במסעדת סומבון אפשר למצוא את אחת המנות היותר מפורסמות של המטבח התאילנדי - ת'אפ ת'ים קרופ. מנה זו מורכבת מכדורי ערמונים מצופים בצבע אדמדם שמוגשים בחלב קוקוס. המנה גם ידועה בכינוי "רוביז" בעקבות הצורה של הערמונים שמזכירה קצת את אבני האודם היקרות.

סוואלי אלדר

Somboon Seafood. 169/7-12 Surawong Rd. Bangkok.

שוק צ'אטוצ'אק (או טו קו)

לבנגקוק יש קצב משלה עם צליל מיוחד של אגזוז האופנועים השועטים ברחוב, רחובות עמוסים וטעמים מנחמים של דוכני רחוב. אחד המקומות האהובים עליי הוא אוטוקו - שוק בינוני בגודלו בו ניתן למצוא את כל הדברים שיש לתאילנד להציע. איכות המוצרים היא מאוד גבוהה ולכן יש לשוק זה לקוחות מקומיים קבועים רבים. כל האוכל שמוצע שם טרי והותקן באותו היום או אפילו על המקום. המוכרים אדיבים ונעימים ותמיד שמחים להעניק הסבר על מרכולתם.

סוואלי אלדר

כשאני מבקרת בשוק אני מרגישה כאילו חזרתי להיות ילדה. ערמות של מאפים וממתקים שקוראים לטעום מהם, דגים ופירות ים שאפשר לשחק איתם עד שאמא בוחרת אחד לקחת הביתה להכין לארוחת ערב, הרים של אורז ותבלינים עם ניחוחות כל כך מיוחדים לתאילנד. לפני שאני מתחילה ברכישת המצרכים, אני לרוב קונה טואד מאן פא - קציצות דגים קטנות וטעימות.  

Chatuchak (Oh To Co) market Khamphengphet Rd. Bangkok.

רותם מימון

Yaowarat Road

באזור Yaowarat Road בצ'יינה טאון ניתן למצוא מבחר של מסעדות סיניות לא זולות ודוכנים של אוכל רחוב מהטובים והזולים ביותר בעיר, בעיקר בלילה. המסעדות הגדולות ממוקמות לאורך רחוב Yaowarat הסואן, אך כאשר פונים לרחובות הצדדיים ולסמטאות הקטנות מגלים מסעדות קטנות, מרשימות ומהנות לא פחות. המסעדות באזור זה מתמחות במטבח הסיני הדרומי, הכולל נודלס ומאכלי ים ובצהרי היום כופתאות דים סאם משתלטות על התפריטים.

רויטרס

בשעות בין הערביים נפתחים דוכנים רבים ברחוב המרכזי, מרביתם מציעים מנה ספציפית אחת בה הם המתמחים. הדוכנים פתוחים עד השעה שתיים בלילה, כך שניתן להסתובב וליהנות ממגוון של מנות מצוינות - ראשונות, עיקריות ואחרונות.

Yaowarat Road (China Town). Bangkok.

____

שפית סוואלי אלדר עוסקת בייבוא מוצרי מזון מהמזרח הרחוק ומרצה בבישולים, "בית הספר הגבוה לקולינריה"



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו