בתי כנסת מומלצים בתל אביב
רוחניים, מסורתיים, ותיקים, בתי הכנסת בתל אביב זוכים לעדנה מחודשת - בואו להתחבר וליהנות מחוויה עם ערך מוסף ביום כיפור. לא לדתיים בלבד

יש סטיגמה לא קלה על תל אביב. מה לא אמרו עליה? קראו לה עיר החטאים, ההפקרות, מקום מושבם של אתאיסטים ואוכלי שרצים. למרות זאת, כשנכנס יום כיפור, גם העיר ללא הפסקה לוקחת פסק זמן ונותנת מקום לקצת רוחניות. אז רגע לפני שיתחיל החג, חשבנו שכדאי לבדוק כמה בתי כנסת מסקרנים בעיר, שיכולים להוות הפתעה נעימה ומקום טוב להקשיב בו לתפילות. מהמסורתי עד הרפורמי, מהחדשני עד הקונסרבטיבי - הרי לכם המדריך השלם למתפלל החילוני. לתשומת ליבכם: ברוב המקומות אפשר להגיע ללא תשלום ולמצוא מקום, אך ליתר ביטחון מוטב לבדוק באתרי האינטרנט של בתי הכנסת או בטלפונים בגוף הכתבה. גמר חתימה טובה.
סיורי סליחות 2019
ספרים קצרים ליום כיפור
מתכונים לארוחה מפסקת
טיולי אופניים ליום כיפור
הוותיקים
בית הכנסת הגדול
לפעמים קשה להבחין בו כי איכשהו התרגלנו למראהו המרשים ברחוב אלנבי הרועש. בית הכנסת הגדול קיים כבר מ-1924, אך לאחרונה נראה שמשהו במקום הוותיק הזה מתעורר לחיים: עם פניה לקהל צעיר ושפע של אירועים המיועדים לכולם, מקונצרטים של חזנות, שיעורי תורה ותפילה עם מרצים מפורסמים (בהם הרב יובל זמיר, ובני הזוג יובל ונועה דיין) עד תפילות המתקיימות מדי בוקר וערב.
איפה: אלנבי 110, תל אביב, 03-5604905
אוהל מועד
אחד מבתי הכנסת המרשימים ביותר שיש לעיר להציע. בית כנסת אוהל מועד הוא בניין עתיק יומין הקיים עוד מראשית ההתיישבות העברית. בעבר נהגו להתפלל בו הרבנים הראשיים הספרדים של העיר ורבים מנכבדיה, כיום מתקיימות במקום תפילות בנוסח ירושלמי. כבר בכניסה לבית הכנסת הזה תאפוף אתכם תחושה של מקום היסטורי, מיוחד, עם עבר מלא סיפורים.
איפה: רחוב שד"ל 5, תל אביב, 03-9595350

הליברלים
יחד
בית כנסת אורתודוקסי-ליברלי, הממוקם בתיכון צייטלין שבמרכז העיר. בית הכנסת מתהדר בקריאה - "כל מי שחפץ בתפילה שיבוא". הגישה הפתוחה מתבטאת בין היתר בשיתוף הנשים כחלק בלתי נפרד מהתפילה. גם צורת הישיבה אינה דומה לבתי הכנסת השמרניים יותר, ונשים וגברים יושבים זה לצד זה - עם קיר הפרדה. המקום פעיל בשבתות, ומתקיימות בו תפילות המיועדות לקטנטנים, מה שמעיד על האווירה המשפחתית והחדשנית ששוררת בו.
איפה: רחוב צייטלין, פינת ליאונדרו דה וינצי, תל אביב
יקר
"יקר" הוא בעצם בית כנסת בתוך בית כנסת, הממוקם בקומה השנייה של בית הכנסת הוותיק "עטרת צבי". הוא מאגד סביבו רבים מאנשי הציבורי הדתי-לאומי, שמגיעים מדי שבוע לשיעורים בנושאים שונים אותם מעבירים רבנים ואנשי הגות, לצד תפילות שמתקיימות במהלך סוף השבוע.
איפה: רחוב יריחו 6, תל אביב, 03-5463555
המסורתיים
סיני
בבית קרקע, בלב ליבו של רחוב בוגרשוב, ממוקם בית הכנסת "סיני". זהו חלל לא גדול במיוחד, שונה במראהו מבתי כנסת אחרים, המתייחד בכך שנוצרו סביבו חיי קהילה עשירים. באי המקום משתייכים לקהילה המסורתית השיוויונית בעיר, שמבקשת לשלב את ערכי המסורת היהודית יחד עם העולם המודרני. במקום מתקיימים במהלך השבוע שיעורים ואירועים חברתיים לצד תפילות וארוחות משותפות שמתקיימות בסופי השבוע. שווה להכיר, ולא רק לכיפור.
איפה: רחוב בוגרשוב 88, תל אביב, 03-5253907

נווה שכטר
בית הכנסת "נווה שכטר" שייך לקהילה המסורתית בעיר ונמצא בבניין בעל היסטוריה עשירה, שממוקם בשכונת נווה צדק. בבניין הידוע כבית טמפלרי של משפחת לורנץ, שהגיעה למקום ב-1886, מתקיימות בעיקר תפילות בשבתות ובחגים, לצד פעילויות תרבות מגוונות. "נווה שכטר" אמנם ותיק, אבל נחשב לליברלי, וגברים ונשים יושבים בו ללא הפרדה.
איפה: רחוב שלוש 42 (פינת רח' אילת), נווה צדק, תל אביב, 03-5170358
הרוחניים
ראש יהודי
בית הכנסת "ראש יהודי" הוא אחד הפופולריים בקרב צעירי העיר, ומהווה ביומיום מרכז בו מתקיימים שיעורים בנושאים מגוונים - מתנ"ך, חסידות ואקטואליה בפרשת השבוע, עד פסיכולוגיה יהודית ומבוא לקבלה.
איפה: רחוב בוגרשוב 45 פינת צפת 2, תל אביב, 03-5255355

המקום
אם אתם מחפשים בית פתוח להכיר בו קצת את המסורת היהודית, כדאי שתנסו את "המקום". למעשה, כלל לא מדובר בבית כנסת, אלא במרכז רוחני בו מתקיימים מדי יום שיעורים בנושאי יהדות, סדנאות זוגיות והופעות מוזיקה. יש אומרים שבימי כיפור מתקיימות שם התפילות היפות ביותר בעיר.
איפה: ברנר 5, תל אביב, 073-2668888
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר