רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סילון בר: בדרך הבטוחה למעמד מיתולוגי

תפריט קוקטיילים שלא יבייש את ותיקי הברים, מנות שנותנות תמורה למחיר ובעיקר אירוח חם ונעים - אפילו ביום הכי קר בשנה היה שווה לצאת מהבית בשביל בר הסילון

סילון מבחוץ
דנה שחף
8תגובות

לצפייה ברשימת הכתבות
שלכם בעמוד הארץ שלי

רחוב קינג ג'ורג' הוא אחד הרחובות הכי הטרוגניים בתל אביב. הוא כולל את כל מה שהחלום התל אביבי מגלם בתוכו - בתי קפה מפונפנים, חנויות בגדים עדכניות, דיזנגוף סנטר האייקוני וכמובן, שלל הברים שפזורים לאורכו. למרות, ואולי אף בגלל, שבר הסילון ממוקם באזור השקט יותר של הרחוב, הוא מושך אליו קהל של קבועים ונאמנים כבר כמעט 15 שנה, כמו גם לא מעט לקוחות חדשים. לאחרונה התחדש תפריט הקוקטיילים במקום, ולכבוד השינוי החלטנו לבדוק האם הבר הוותיק, ועוד יותר - המוניטין - אכן מוצדקים ועומדים במבחן הזמן. לשמחתנו, גילינו שלא רק שנשמרה האווירה האינטימית והביתית, אלא גם תפריט האוכל הורחב ואפילו שודרג. ספוילר אלרט – היה כיף.

לביקורות ברים נוספות
רעמים וברקים בליל שיכר: ברים ברחבי הארץ לחורף חם
ברים מומלצים - המדריך שלנו
הבר שנותן סיבה מספיק טובה לקפוץ למצפה רמון

מה הווייב

הגענו לסילון באמצע השבוע, בלילה הקר ביותר בחורף עד כה. המעלות צנחו, אוזנינו קפאו והאזור החיצוני של הבר היה מחומם בתנורים, שלא עזרו במאומה, לכן בחרנו לשבת בפנים. תאורה עמומה, קלאסיקות רוק שהתנגנו ברקע, מלצר וברמן מחויכים קיבלו את פנינו והורו לנו לשבת איפה שבא לנו (בפנים היו ישובים כבר כשני שולחנות). מבחינת העיצוב של המקום, הוא מאפשר מגוון צורות ישיבה - בחוץ כעשרה שולחנות, בכניסה שלושה שולחנות קטנטנים (שמתאימים לשני אנשים), בר עם כ-14 מקומות, ועוד כשישה שולחנות באזור מוגבה, בסופו של החלל. אמנם המקום חשוך והמוזיקה מתנגנת בווליום די גבוה (בעיקר ככל שהערב מתארך), אבל האווירה היא משפחתית משהו, כזו המזמינה שיחות לתוך הלילה עם אנשי הצוות, ונראה כי הרבה מהלקוחות מרגישים בבית. 

מה שותים  

סילון פתוח שבעה ימים בשבוע (בשישי כבר מהצהריים), מציע 25% הנחה על הקוקטיילים ו-50% על שאר האלכוהול. את השעה השמחה תוכלו לתפוס בימים ראשון-חמישי בין 17:30-20:30, בשבת בין 18:00-20:30, ובימי שישי בין 18:00-21:00. הבר מציע מגוון קוקטיילים ייחודיים, בירות מהחבית - טובורג, קרלסברג, שפירא פייל אייל, הוגרדן וגינס במנות מתריסות, שלוקחות חלק בטרנד התל-אביבי המאוס - גדול ב-410 מ"ל, וקטן ב"קצת פחות משליש", לפי המלצר. חבל, דווקא כל שאר התפריט הגון וסביר. בירות מבקבוק הן בקס וסטלה, מבחר היינות מצומצם – שני לבנים ושני אדומים, ומלבדם יש מגוון סטנדרטי אך מספק של אלכוהול.

סנגריה חורפית ואולד קריביאן בסילון
דנה שחף

המלצר החביב ניגש עם תפריטים וכוסות מים מיד כשהתיישבנו. בהמלצתו החמה ובהמלצת הברמן התחלנו את הערב עם אפרול סאוור ועם הוגרדן גדולה, שהגיעו במהירות. הקוקטייל אכן היה מצוין, מתוק-חמוץ ומרענן, והבירה הייתה מרעננת וטובה. בהמשך הערב הזמנו סנגריה חמה וטעימה ביותר, שהגיעה בכמות נדיבה, ואת הקוקטייל 'לומברדי טרופי' על בסיס ג'ין. השני לא היה לטעמנו, והמלצר, באדיבות שלא נתקלנו בה במקומות אחרים, הציע להחליפו במשקה אחר – Old Caribbean, שהיה נהדר. יחד עם זאת, אין ספק שהאפרול סאוור היה הכוכב של הערב.   

מה אוכלים 

סילון פוקאצ'ה וסלט
עלמא אליוט הופמן

בעבר, הסילון נהג להגיש מספר מצומצם של מנות נשנוש סטנדרטיות ופשוטות שהולכות טוב עם בירה (אדממה, ירקות חתוכים, נאצ'וס). שמחנו לגלות שמאז הבעלים השכילו להבין את אובססיית הקולינריה הרוחשת בעיר, והרכיבו תפריט אוכל מגוון ומגרה. לאחר התייעצות קצרה עם המלצר, שבשלב הזה כבר הפך ללוחש סודינו, החלטנו להזמין פוקאצ'ה G, סלט סלק ונאצ'וס גבינות, שהתגלו כמנות תומכות אלכוהול מהסוג המשובח. הן הגיעו כשבע דקות לאחר שהזמנו, מהירות ראויה להערכה אך גם מתבקשת, בהתחשב בעובדה שהיה יחסית ריק בשעה הזאת. את הקורנביף שעל הפוקאצ'ה החלפנו בסלאמי (אופציה שמצוינת בתפריט), שוב, בעצתו של ידידנו הנאמן, ואכן, הפוקאצ'ה היתה מצוינת: גדולה, עם כמות נדיבה של גבינה ובשר, ולצידה סלט עגבניות מתוק ומרענן. מלבד נגיעות של מן רוטב פיצה שלא צוין בתפריט ולטעמנו לא תרם יותר מדי, הפוקאצ'ה היתה עשויה לעילא. סלט הסלק היה טעים מאוד גם הוא, והגיע עם כמות נדיבה של גבינה בולגרית, שקדים ופטרוזיליה. באשר לנאצ'וס גבינות: מנה חביבה ורווית שומן, ועל כן אידיאלית לליווי הבירה או הדרינק. אמנם קצת התאכזבנו, שכן ברוב חלקי הנאצ'וס לא נמצאו הגבינות הנמתחות שהובטחו בתפריט, והגוואקמולי שעליו היה מעט תפל. לסיכום - מנה שמנסה להתעלות מעל הנאצ'וס הדל שמגישים שאר הברים, אך לא עושה זאת מספיק בחן, או טעם. 

סילון נאצוס
עלמא אליוט הופמן

יצאנו בהרגשה ש...

מיד עם תחילתו של הערב אנשי הצוות נתנו לנו הרגשה טובה. בין אם זה הברמן שהיה מעורב בתהליך הזמנת השתיה ובין אם זה המלצר שגילם תודעת שירות גבוהה עם מידה רבה של נועם ואכפתיות, בדק לאורך כל השהות שאנחנו מרוצים, מה שהפך את הערב מסתם יציאה להאפי האוור של אמצע השבוע, לחוויית אירוח משודרגת.

בהתאמה - אין ספק שנחזור לכאן. הערב עבר בנעימים, וגם כשהמקום התמלא עד אפס מקום – השירות המשיך להיות באותה הרמה. הקוקטיילים היו נהדרים, וגם כשאחד מהם היה פחות לטעמנו החליפו לנו אותו בלי היסוס – אקט שאינו מובן מאליו, כמו גם האוכל, שבשורה התחתונה בהחלט נפל תחת קטגוריית ה-VFM. לסיכום, הסילון הוא בר יקר המציאות בתל אביב: חוויה מהנה במקום שמצטיין במתן שירות מבלי לגבות מחירים מופקעים, מבלי לחטוא ביומרנות או חוסר אותנטיות, ועם תועפות של גרוב וכיף. 

חשבון בבקשה

אפרול סאוור – 36 שקלים 
הוגרדן גדולה – 25 שקלים
פוקאצ'ה ג'י – 45 שקלים 
נאצ'וס גבינות – 42 שקלים
סלט סלק – 25 שקלים
סנגריה חורפית – 33 שקלים
אולד קריביאן – 49 שקלים

סה"כ – 256 שקלים

סילון מבפנים
דנה שחף


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות