רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שישקו הוא בר מושלם. רק אל תבואו בשעות העומס

אווירה שמחה, בר עמוס לעייפה ובעיקר אוכל משובח - בר השישקו בהר סיני מזמן הפך לסמל סטטוס תל אביבי, אך האם השירות עומד בסטנדרטים הגבוהים שהציב?

אפרול שפריץ ובירה מיתוס בשישקו
דנה שחף
3תגובות

לצפייה ברשימת הכתבות
שלכם בעמוד הארץ שלי

אפילו במוצאי שבת חורפית למדי, לא היו שולחנות פנויים בבר השישקו העמוס. המארחת החייכנית שקיבלה את פנינו, במתחם השוקק ברחוב הר סיני, הפנתה אותנו ישירות לבר החיצוני, ומהר מאוד הבנו למה כל כך הרבה אנשים פוקדים את המקום בתנאי מזג אוויר כאלה - כבר יותר מעשור שהשישקו שומר על סטנדרטים גבוהים במחירים נמוכים. יש שיאמרו אף כי מדובר בחיה נדירה בסכנת הכחדה בנוף התל אביבי. נדמה כי יותר מהכל, הבר נשאר נאמן לערכים הראשוניים ביותר של מוסד אלכוהול וקולינריה - אוכל פשוט וטעים, אלכוהול איכותי, אפס פוזה. אבל לדאבונינו, גילינו שהשילוש הקדוש הזה נפגם מעט כשהמקום נמצא בעומס - שכן רמת השירות יורדת. ובכל זאת, השישקו הוא בר שמשאיר טעם של עוד, ליטרלי.

פורים 2020 - לכל האירועים
הברים עם האוכל הכי טוב בארץ
ברים עם האפי אוור שווה בתל אביב

האם בר הסילון בדרך למעמד מיתולוגי?
ברים ברחבי הארץ לחורף חם

מה הווייב

למרות שהמוזיקה מהאיזור הפנימי והקטנטן כמעט ולא נשמעת, האווירה בשישקו היא במילה אחת – משמחת. איזור הישיבה העיקרי בחוץ מוקף שרידי קשתות של המבנה הישן ומלא בבליינים. התיישבנו על הבר והברמן קיבל את פנינו בחיוך רחב. הישיבה על הבר די צפופה, אבל לנו זה לא הפריע - אולי בזכות הכיסאות הנוחים והרחבים, ואולי כי ממילא יש לא מעט רעשי רקע, כך שלא היה לנו אכפת מהשיחות שרחשו סביבנו. השישקו גדול, ואם מזמינים מקום מראש נראה שכיף להעביר בו ערב ארוך בחבורה גדולה. החלל מואר באור צהבהב וחמים, וכאמור, אין מוזיקה, כך שאפשר לנהל שיחה בכיף.

אפרול שפריץ וקלמרי מטוגן. שישקו
דנה שחף

מה שותים

לכאן מגיעים כדי לשתות, ובכן, הכל, אבל בעיקר יין וקוקטיילים קלאסיים. בימים ראשון-חמישי בין 18:00-20:00 המקום מציע 1+1 על כל המשקאות: מגוון רחב של יינות, רובם יקבים ישראלים, וקוקטיילים קלאסיים, חלקם עם טוויסט, ביניהם נגרוניטון ומוחיטו מעונן. בגזרת הבירות: מהחבית יש מכבי, גולדסטאר, ויינשטפן, גינס וסטלה, ובבקבוק - מיתוס, בירת בוטיק ישראלית מתחלפת וסומרסבי (סיידר). נציין לטובת השישקו שהוא טרם נפל לטרנד התל אביבי המרגיז שבמסגרתו חצי בירה היא בעצם פיינט והשליש הוא הוא בעצם 270 מ"ל, אלא המידות בו אמינות. אחרי שעיינו מעט בתפריט, החלטנו להזמין בירת מיתוס (בשביל הסיכוי הקלוש להרגיש לרגע שאנחנו שוב ביוון) אפרול שפריץ, ואת האוכל, אליו נגיע מיד. המשקאות הגיעו במהירות שיא, הבירה היתה קפואה והברמן שאל אם נרצה כוס ליד הבקבוק. הקוקטייל היה עשוי לעילא, והגיע בתוך כוס יין רחבת ידיים עם פרוסת תפוז שהוסיפה לטעם ולאסתטיקה. 

אוכל בשישקו
דנה שחף

מה אוכלים

בעבר, השישקו מיתג את עצמו כ"חמארה בולגרית", אבל כבר מספר שנים שהוא הרבה מעבר לזה והאוכל שהוא מציע הוא פשוט תענוג לחך. ממש כמו בגזרת האלכוהול, תפריט האוכל גם הוא מהודק ומדויק, ומחולק לקטגוריות: מזטים, מהצומח, מהים, בשר ומתוק. המנות מתוארות בתמצות ידידותי למשתמש, בלי התחכמויות פיוטיות. אחרי התלבטות קלה, הבנו שהלך הרוח בשישקו הוא של שיירינג איז קרינג, והחלטנו לפתוח שולחן עם חלת הבית, סלט ירקות, קלמרי מטוגן, איקרה לבנה וסלט ביצים. נתחיל מהסוף – הכל היה טעים, טעים ועוד פעם טעים, טעים בקטע של ללקק את האצבעות. הסלט היה טרי ומתובל לכדי שלמות (מלפפון, עגבניה, בצל סגול, עשבי תיבול, פלפל קלוי, זיתים שחורים ובולגרית). הקלאמרי היה מצוין, פריך ומלווה ברוטב איולי משובח, האיקרה היתה גם היא מעולה ובכמות נדיבה, וקושטה עם בצל סגול וירוק מעל. סלט הביצים היה טוב, והחלה גם היא היתה רכה וחמימה. 

על פניו, מדובר במנות פשוטות ויומיומיות. הייתם יכולים בקלות להרכיב אותן מקנייה בסופר או במעדנייה הקרובה לביתכם. מה הבעיה לחמם חלה טרייה מהמאפייה, להגיש לצידה כמה כפות של איקרה ולקצוץ מעל בצל? אבל פה בדיוק הבעיה - הסוד של השישקו הוא הניצול המקסימלי של חומרי הגלם, בחירתם של האיכותיים ביותר, ואיזון מדויק של טעמים, תיבול והגשה. ואת זה רבותיי, אי אפשר לקנות בסופר.

בגלל שאנחנו גרגרנים לא קטנים ובשל אהבתנו הבלתי נלאית למיץ-סלט, כשנשאר לנו קצת מהאיקרה ומאותו מיץ אלים, ביקשנו חלה נוספת. חלפה יותר מרבע שעה, וחתיכת הבצק המיוחלת לא הגיעה. הברמן טען שהיא בדרך, אך הגיש לנו אותה רק כעבור עשר דקות נוספות. מלבד זאת, הוא שכח מכוסות המים שביקשנו, ורוב הערב לא היה זמין לבקשות קטנות וסבירות, כמו מפיות, למשל. לאורך כל הערב היה נראה שהוא לא מצליח להשתלט על העומס, וזה נתן תחושה של חוסר פניות ללקוח - וחבל.

שישקו מבחוץ
דנה שחף

יצאנו בהרגשה ש...

נהנינו מהאווירה המרימה, מהחיוכים שפיזרו אנשי הצוות מכל עבר, מהאוכל, שמגלם בתוכו את הגאונות בפשטות, וכמובן מהאלכוהול, אך לצערנו, גרע מכך שירות לוקה בחסר, שהשאיר אותנו עם חוויית לקוח מעט שלילית. למרות הנאמר, אין ספק שנחזור לכאן, ופעם הבאה מחוץ לשעות העומס.

חשבון בבקשה

מיתוס - 27 שקלים
אפרול שפריץ - 40 שקלים
1/2 מכבי - 30 שקלים
X2חלה - 24 שקלים
איקרה - 29 שקלים
סלט ביצים - 29 שקלים
סלט ירקות - 46 שקלים
קלמרי מטוגן - 51 שקלים
סך הכל - 276 שקלים

שישקו, הר סיני 2, תל אביב



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות