הומואים בהליך פונדקאות עתרו לביהמ"ש בבקשה להורות למדינה לסייע להם לשוב לארץ
17 משפחות שנמצאות בארה"ב ובקנדה מתקשות לשוב לישראל בעקבות ההגבלות שהוטלו במדינות אלו - ומבקשות מהמדינה להנפיק תעודות מעבר לילדיהן. "המדינה מנעה מהם להפוך להורים בארץ ומפקירה אותם בזמן חירום", אמרה יו"ר האגודה למען הלהט"ב

17 משפחות של הומואים בהליך פונדקאות עתרו היום (ראשון) לבית המשפט המינהלי בתל אביב בבקשה להנפיק תעודות מעבר לתינוקות שנולדו בארצות הברית ובקנדה, כדי לאפשר להם לשוב לישראל. לפי העתירה, ההנחיות החדשות של הממשל בארצות הברית כחלק מההתמודדות עם מגפת הקורונה לא מאפשרות הנפקת דרכונים מקומיים למי שאינו אזרח המדינה, ועל כן המשפחות לא מצליחות לצאת מגבולותיה. בקנדה, לפי העתירה, הזוגות מתקשים להוציא לילדיהם תעודות מעבר בגלל מגבלות בירוקרטיות קשיחות שהוטלו בעקבות המגפה.
בעתירה דורשות עורכות הדין המייצגות את המשפחות להורות למשרד הפנים לאשר הנפקת תעודות מעבר ישראלית בנוהל חירום לכל תינוק ישראלי שנולד בארצות הברית ובקנדה בהליך פונדקאות. את העתירה הגישו עורכות הדין אילת טרסר, מיכל עדן, ויקטוריה גלפנד ואיריס שינפלד. "במקום שהמדינה תתגייס ותעזור לכל אחד מהזוגות להיכנס מהר עם ילדיהם, היא מוצאת לנכון, במציאות של משבר עולמי, לנקוט חוסר מעש ולהימנע ממתן פתרון לתינוקות הישראלים", כתבו.
יו"ר האגודה למען הלהט"ב, הילה פאר, אמרה: "אחרי שהמדינה מנעה מהם להפוך להורים בארץ היא מונעת מהם לחזור ומפקירה אותם בזמן חירום לחסדי מערכות בריאות במדינות זרות. נעשה כל שביכולתנו כדי להחזיר את המשפחות הגאות הביתה". דובר עמותת "אבות גאים", ג'וליאן צרפתי בהלול, קרא למדינה לנקוט צעדים: "התינוקות וההורים בסכנת חיים. על מדינת ישראל החובה לאפשר את השבתם של אזרחיה לארץ באופן מיידי ולחדול מההתעסקות הבירוקרטית המיותרת המונעת כניסת אותם תינוקות ישראלים לארץ".
בדצמבר 2018 הודיעה המדינה לבג"ץ כי החליטה שלא לאפשר לזוגות הומואים להביא ילדים באמצעות הליך פונדקאות. ההחלטה נמסרה אז בתגובה לעתירה קודמת של עמותת "אבות גאים". המדינה נימקה החלטה זו בין השאר בכך שראש הממשלה, בנימין נתניהו, סבר כי אין היתכנות פוליטית לחקיקה שתאפשר זאת.
בחודש שעבר קבע בג"ץ כי יש לאפשר לזוגות חד-מיניים ולגברים יחידים להביא ילדים בהליך פונדקאות. נשיאת העליון אסתר חיות והשופטים חנן מלצר, ניל הנדל, יצחק עמית ועוזי פוגלמן קבעו כי "החרגתה הגורפת של קבוצת הגברים ההומוסקסואלים מתחולתו של הסדר הפונדקאות נחזית כהפליה 'חשודה', המייחסת מעמד נחות לקבוצה זו". בג"ץ העניק למדינה פרק זמן של שנה לתקן את החוק.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר