אלאור אזריה שהורשע בהריגה פנה לנשיא בבקשה לחנינה
אזריה כתב כי לא נעשה לו משפט צדק, וחזר על טענות שבתי הדין הצבאיים דחו, בהן כי הירי היה טעות מבצעית. הרמטכ"ל צפוי להגיש חוות דעת שלילית לנשיא

אלאור אזריה, שהורשע בהריגת מחבל פלסטיני פצוע, ביקש היום (חמישי) חנינה מנשיא המדינה, ראובן ריבלין. אזריה נשלח ל-18 חודשי מאסר בפועל לאחר הרשעתו בהריגת המחבל עבד אל-פתאח א-שריף.
אזריה פותח את מכתבו אל נשיא המדינה בתלונה כי לא נעשה לו משפט צדק. "זו תחושתי ושום דבר לא יכול לשנות אותה", כתב. הוא שב וטען כי ירה במחבל מתוך תחושת סכנה, טענה ששני בתי הדין הצבאיים דחו. אזריה אמר כי אילו ידע בוודאות שהמחבל אינו נושא מטען חבלה, לא היה יורה בו. "לכן, ובדיעבד בלבד, הירי במחבל היה טעות מבצעית", כתב אזריה. השופטים דחו גם את הטענה שמעשיו של אזריה היו טעות כנה. אזריה גם כתב בפנייה לריבלין כי נסיבות ישיבתו בכלא הן של "חייל ישראלי שחירותו נשללה ממנו כי פעל נגד בני עוולה אשר באו לשפוך דם יהודי".
אזריה מבקש מהנשיא להביא לשחרורו מהכלא, אך אינו מציין כי הוא מבקש חנינה מלאה, הכוללת את ביטול ההרשעה הפלילית.
תהליך הטיפול בבקשת חנינה נחשב לארוך יחסית, וכולל קבלת כמה חוות דעת ממספר גופים. במקרה של אזריה, מדובר בחוות דעת של הפרקליט הצבאי הראשי שרון אפק, ראש אגף כוח האדם מוטי אלמוז, והרמטכ"ל.
הפצ"ר, תא"ל שרון אפק, התנגד לקיצור תקופת מאסרו של אזריה בהליך המתקת העונש. עמדת הרמטכ"ל, ככל הנראה, תהיה שלילית גם כן, מכיוון שהוא החליט להמתיק את עונשו בארבעה חודשים, אף שהיה בסמכותו להחליף את עונש המאסר.
המלצת הרמטכ"ל מועברת ללשכת נשיא המדינה באמצעות לשכת שר הביטחון, הכוללת גם את חוות דעתו של השר, אביגדור ליברמן. עמדתו של ליברמן בנושא תהיה חשובה במיוחד. עם תחילת משפטו, התייצב שר הביטחון, אז ח"כ בהאופוזיציה, כדי לתמוך באזריה.
עמדתו של ליברמן לגבי בקשת החנינה של אזריה עלולה ליצור מתח בין לשכות בכירי מערכת הביטחון, אם אכן תהיה שונה מזו של הרמטכ"ל ובכירי צה"ל. הנשיא ריבלין, שיקבל אליו את כל חוות הדעת וההמלצות השונות, יידרש להכריע ביניהן ולקבוע אם לחון את אזריה.
מבית הנשיא נמסר כי "בקשתו של אלאור אזריה תטופל מול הגורמים הרלוונטיים ותועבר, כמקובל בבקשות חנינה של חיילים, למשרד הביטחון וצה"ל לקבלת חוות דעת".
בנט - דלגלצד המסר החשוב של טוהר הנשק עלינו להעביר כעת מסר לא פחות חשוב של הגיבוי לוחמינו מול הטרור.
— Naftali Bennett בנט (@naftalibennett) October 19, 2017
המעשה המוסרי והנכון הוא להעניק לו חנינה לאלתר.
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, קרא בעבר לחון את אזריה, וכך גם בכירים נוספים במערכת הפוליטית. היום כבר צייץ שר החינוך נפתלי בנט, זמן קצר לאחר הגשת הבקשה, כי הוא קורא לריבלין לחון את אזריה: "המעשה המוסרי והנכון הוא להעניק לו חנינה לאלתר".
הרמטכ"ל המתיק עונשו של אזריה בארבעה חודשי מאסר. מכיוון שעד כה חוות הדעת על תפקודו של אזריה – במעצר הפתוח בו שהה בעת משפטו, ובכלא – הן טובות, ייתכן כי ינוכה בהמשך שליש מעונשו. אחרת, ישוחרר ב-30 בפסטמבר בשנה הבאה


תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר