בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסע בעקבות ההמבורגר הכי טוב בברלין

יש מי שנוסע לברלין בשביל האתרים ההסיטוריים, הקניות, התרבות והבילויים. ויש מי שנוסע לשם בעקבות האוכל. אז איפה מוצאים את ההמבורגר הטוב בברלין?

9תגובות
BURGERMEISTER
ניר פרומר

בשנים האחרונות הפכה ברלין ליעד מרכזי עבור אלפי ישראלים המחפשים ליהנות מטיול מהיר ומאוד לא יקר, אולם בניגוד לערים אחרות בעולם האוכל אף פעם לא תפס בה חלק חשוב. וחבל, מדובר בפן מרתק לא פחות. לפני מספר שבועות החלטנו לצאת לטיול בברלין, אך חיפשנו לצאת מעט ממסלול התיירים השגרתי. לא עוד מסע בין אתרים, אנדרטאות ומבנים ארכיטקטוניים או לחילופין בין אתרי השופינג הומי האדם, אלא טיול שבמרכזו יעמוד נושא אחד קרוב לליבנו - ההמבורגרים.

במשך ארבעה ימים אכלנו לא פחות מ-18 המבורגרים שונים, חלקם קלאסיים וחלקם מיוחדים ואף נגדיל ונאמר – גם בלתי נשכחים. כמובן שלא הצלחנו לבקר בכל בית אוכל שמחזיק בתפריטו המבורגר, אלא התרכזנו, טעמנו ובדקנו את המקומות המרכזיים והמפורסמים יותר. בכל מקום ביקשנו לטעום את ההמבורגר הקלאסי והשגרתי (לחמנייה, קציצה, גבינה, בייקון וירקות) והמנה השנייה היתה המבורגר הדגל של המקום. לאחר שעיכלנו את כל ההמבורגרים קבלו את ששת המקומות המומלצים (פחות או יותר) בברלין ועוד אחד לתיירים ישראלים שרוצים משהו מוכר מהבית.

ZAZA - מי מגיש אבטיח עם המבורגר?

ZAZA
ניר פרומר

המקום המעוצב והיפה מזמין להתנחל בו ומשרה אווירה נינוחה וחמימה כמו של פאב שכונתי בדרום תל אביב. ההמבורגר הרגיל הגיע במשקל של 200 גרם והיה טעים למדי לכשעצמו, אולם דווקא תוספת הקבועה של הגבינה שדרגה אותו מעלה, כמו גם הבצל המקורמל שאף הוא תקן קבוע בכל מנה. יחד, בשילוב כמכלול קיבלנו מנת המבורגר טעימה וכיפית יותר מכל פרטיה.  

גולת הכותרת: המבורגר עם אבטיח על האש – המלצר שקיבל אותנו המליץ לנו על ספיישל של המבורגר המגיע עם אבטיח צרוב על הגריל. אני זוכר את המחשבה שלנו עד שהגיעה המנה, מה הקשר בין המבורגר ואבטיח, אבל התלהבות המלצר (באופן יחסי, כן?) סיקרנה ולא נתנה לנו לבחור במנה אחרת. אז אחרי המתנה קטנה, הספיישל הגיע ולהלן הממצאים: ההמבורגר לכשעצמו טעים ומקבל מעין עסיסיות וגם לא מעט נוזלים מהאבטיח הצרוב שמונח עליו. אם זה לא הספיק, המנה מגיעה גם עם שיפוד של נקניקיית צ'וריסוס.

הסיכום: עדיף לאבטיח להישאר במצבו הרגיל ושלא יעלה על הגריל ולא רק בגלל הריח הלא נעים שלו בטמפרטורה גבוהה.

מבחן הצ'יפס: מיד מבחינים שמדובר בצ'יפס בעבודת יד. הוא עשוי נהדר ומשלים את המנה ואף עולה עליה. הצ'יפס עצמו מוגש עם סלט כרוב מוקפד ורוטב סלסה פיקנטית.

בשורה התחתונה: יופי של מקום ויופי של המבורגר. אבטיח תאכלו בארץ. בקיץ.

Kastanienallee 12, 10435 Berlin

+49 30 44031185

 The Bird: האם זה באמת ההמבורגר הטוב בברלין?

THE BIRD
ניר פרומר

חובבי אוכל רבים וטובים לא הפסיקו להפציר בי, מאז החלטתי והודעתי קבל עם על נושא הנסיעה, שאני חייב ללכת לאכול ב-The Bird. כולם אמרו ששם טמון לדעתם ההמבורגר הכי טעים בברלין. הקשבתי לכולם ועל אף הספקות הרבים החלטתי ללכת למסעדה השוכנת קרוב לאזור המיטה.

אז אחרי שהתיישבנו ניגשה אלינו מלצרית ופצחה בנאום סוחף על המקום. בהמלצתה, החלטנו ללכת על המבורגר הדגל שקרוי על שם המקום ועל ההמבורגר הרגיל (250 גרם). אחרי המתנה של לא פחות מ-30 דקות וכמה פניות למלצרית כדי לבדוק לפשר ההזמנה (המקום לא היה מלא) קיבלנו את ההמבורגרים.

נתחיל בהמבורגר הרגיל. נקודת הפתיחה היתה דווקא טובה. הלחמנייה היתה רכה וטובה ורואים שהיא נעשית ונאפית במקום. ההמבורגר עצמו הגיע במידת עשייה WD, למרות שביקשנו MW וסבל מעודף מלח. אבל זאת לא היתה הבעיה המרכזית שלו, אלא שאריות הלכלוך השרוף מהפלצ'ה שקלקלו באופן מידי את הטעם ההמבורגר.

גולת הכותרת: המבוגר ספיישל שהקציצה שלו עשויה מבשר מובחר שנחתך באופן ידני. כן, זו מנת הדגל. אין ספק שמרגישים את השוני ואת טיב הבשר כבר בביס הראשון, וגם מידת העשייה היתה טובה, אבל זה ההמבורגר הכי טוב בברלין? תמהני.

מבחן הצ'יפס: כאן מגיע ישירות עם המנה והוא טעים וקריספי ומשתלב יפה עם ההמבורגר.

לסיכום: מהומה רבה על לא דבר.

Am Falkpl. 5, 10437 Berlin

+49 30 51053283

Supreme Burger: ההמבורגר המפתיע

SUPEREME BURGER
ניר פרומר

את המקום גילינו במקרה לאחר ששאלנו כמה מתושבי אזור המיטה איפה יש המבורגר טעים. רבים הפנו אתנו ל- Supreme Burger. מדובר במסעדה גדולה בעלת מספר מפלסים עם עיצוב נעים ויפה. מבין כל המקומות, זוהי ללא ספק ההמבורגרייה היפה ביותר שראינו בברלין.

פה טעמנו רק את המבורגר הדגל של המקום וגילינו קציצה נפלאה (200 גרם) עשויה במידה הנכונה ועליה מונחת ביצת עין עשויה בדרגה מושלמת. הכל מוגש על לחמניות רכות בפנים ופריכות בחוץ, שידעו לספוג היטב את כל העסק. לא ויתרו לנו על קינוח והזמנו עוגת גבינה, שהתגלתה כקינוח טובה מאוד שמוכן במקום.

מבחן הצ'יפס: אפשר לבחור בין צ'יפס בטטה לצ'יפס רגיל ואם אתם מתעקשים ניתן לבקש חצי-חצי. כך או כך, מדובר בצ'יפס נחמד מאוד.

לסיכום: ללא ספק ההמבורגר הטעים באזור המיטה.

Oranienburger Str. 26, 10117 Berlin

+49 30 27874714

המבורגר אסיאתי למתקדמים: SHISO BURGER

SHISO BURGER
ניר פרומר

ביום השני למסע החלטנו שצריך לגוון את כל ההמבורגרים האלה עם משהו אסיאתי. ואז מצאנו את שיסו בורגר. קומבינציה מוצלחת שבשורה התחתונה ניתן לקרוא לה מסעדת המבורגרים אסיאתית, או משהו כזה. המקום משדר יוקרה (וגם יקר ביחס למקומות אחרים) וגם לא מעט התנשאות מצד צוות השירות, אבל אם אתם מוכנים להוריד מהאגו נספר שהזמנו שני המבורגרים שונים ומעולים.

המבורגר הדגל: התפריט מודיע ש-SHISO פירושו מדליק, שונה או מגניב, ואכן המבורגר יפני הוא הכל חוץ מהמבורגר רגיל. אם זה נראה כמו המבורגר, לא בהכרח אומר שזה מה שתקבלו. ואכן מדובר במשהו שונה ומיוחד מכל מה שטעמנו, עד שממש הצטערנו שגודלו מסתכם רק ב-110 גרם. המבורגר מיוחד וטעים מאוד שכל ההתנשאות המקדימה נסלחת.

ההמבורגר השני היה BUGOGI (110 גרם אף הוא, מה אתם ילדים?) שמגיע מהמטבח הקוריאני היה מורכב מקציצת בקר שהושרתה לפרק זמן רב במרינדה קוריאנית. התוצאה: המבורגר קצת חריף בטעם דומיננטי ומאוד לא שגרתי, כך שמי שמחפש קלאסיקה יכול לשכוח ממנה כאן. כל השאר עשויים ליהנות מאוד משני ההמבורגרים שכמעט ולא פוגשים במקומות אחרים.

מבחן הצ'יפס: צ'יפס בעבודת יד, פריך ועשוי בקפידה.

לסיכום: מתאים לצעירים ולכאלה שמחפשים להוסיף להמבורגר שלהם גוון אסיאתי.

Auguststraße 29C, 10119 Berlin

 +49 30 88944687

תתמקדו בגבינה הכחולה: PETER PANE

PETER PANE
ניר פרומר

מסעדת המבורגרים גדולה בעלת שלושה סניפים בברלין (אחד מהם לא רחוק מאנדרטת השואה הוא גם הפופולארי מכולם). המקום מעוצב יפה ונעים. פה הזמנו שני המבורגרים: רגיל והמבורגר מיוחד עם גבינה כחולה.

המבורגר הקלאסי הגיע במשקל 200 גרם, היה טעים בסך הכל אבל לא משהו זכיר או מיוחד. הוא מגיע באופן אוטומטי עם בייקון וגבינה.

גולת הכותרת: בשביל המבורגר סביר לא צריך לנסוע לברלין, למזלנו המפנה הגיע כשקיבלנו את ההמבורגר המיוחד שלנו. זהו המבורגר שמגיע עם לחמניית דגנים ובשר פרימיום במשקל 240 גרם (הגדרת המלצרית) ועליו מונחים עלי רוקט וגבינה כחולה. התוצאה: אחד ההמבורגרים הטעימים שאכלנו בברלין. חשוב לציין שבמקום לא שואלים מידת צלייה וגם אי אפשר לבקש.

מבחן הצ'יפס: דווקא הצ'יפס כאן לא להיט בלשון המעטה והגיע אל שולחננו כשהוא פושר משהו. רוטב גבינת צ'דר וחלפיניו שהגיע ליד הציל מעט את המצב.

לסיכום: חובה לחובבי הגבינה הכחולה.

Friedrichstraße 101, 10117 Berlin

+49 30 20679063

 יש לנו מנצח: BURGERMEISTER

BURGERMEISTER
ניר פרומר

כששומעים שהמקום היה פעם שירותים ציבוריים שהפכו למזללת המבורגרים נטולת כיסאות (כן, כולם יושבים על הברזלים) אין יותר מדי חשק לשחק את המשחק או בכלל לבקר בבורגרמייסטר. כשמגיעים לכאן מגלים כמה קסם יש במקום ומעבר לזה – זהו ללא ספק ההמבורגר הטעים והמוצלח בברלין.

כשהגענו נתקלנו בתור ארוך מאוד בכניסה, עד שניתן היה לחשוב שנתקלנו במקרה של יום קידום מכירות במרכזו חלוקת ארוחות חינם לכל דכפין. אך לא. מדובר בתור קבוע של חובבי המבורגרים ששמעו על המקום ורצו לטעום בעצמם או של לקוחות חוזרים רבים. אל דאגה, התור מסודר כל כך כשתוך 5 דקות בערך מגיעים למוכרת חייכנית שמצביעה  על תפריט התלוי על הקיר. עבור פחות מ-10 יורו מקבלים המבורגר לא פחות ממדהים, צ'יפס עם רוטב גבינת צ'דר ובקבוק בירה. גן עדן באמצע הרחוב.

להמבורגר, דרך אגב, ממתינים לכל היותר עשר דקות. ואיך הטעם? ובכן, כל מה שטעמנו כאן היה ייחודי וטעים יוצא מגדר הרגיל, אבל בלט במיוחד ההמבורגר הסטנדרטי. כן, דווקא הקלאסי. חשוב להדגיש שבברלין בשונה מישראל, הבשר בהמבורגר שווה ביחסו לכל מרכיב אחר בקומבינציה.

לסיכום: חובה לבקר במקום אם אתם חובבי ההמבורגר.

U1 Schlesisches Tor, Oberbaumstraße 8, 10997 Berlin

+49 30 23883840

ואחד משלנו: BBB ברלין

BBB ברלין
ניר פרומר

בזמן הביקור שמענו שרשת ההמבורגר מישראל, BBB, פתחה סניף בצדו המזרחי של ברלין ועם כל הגאווה הלאומית הגענו לטעום האם ההמבורגר של ברלין שונה מהמבורגר המוגש לנו בכל מקום בארץ?

אז נתחיל ונספר שיש לסניף הזה את האופי הברלינאי שלו. ההמבורגר שונה בהרכבו והתפריט נדמה שמתאים את עצמו למקום שבו הוא נמצא.

גולת הכותרת: בדרך כלל בברלין לא תמצאו המבורגר שמשקלו מעל 170 גרם, אך כאן כנראה נמצא השוני הגדול. כאן ניתן ללכת על הסטנדרט או לבחור להגדיל את ההמבורגר שמצטרף ללחמנייה פריכה וטעימה.

רצינו לטעום המבורגר מיוחד שאין בתפריט הישראלי ובחרנו את "דה בוצ'ר". בפועל, הוא מאוד דומה להמבורגר הקצבים מהארץ אך נוסף לו הבייקון כתוספת מיוחדת.

צ'יפס: טעים מאוד אבל עוד לא נמצא המנצח לצ'יפס בטטה עם הגבינה הכחולה שטעמנו קודם.

לסיכום: שווה להגיע לא רק בגלל הסולידריות הלאומית.

Sonntagstraße 1, 10245 Berlin,

+49 30 29361751

___

ניר פרומר הוא שף ובעלים של מסעדת תטה בפרדס חנה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו