בניסיון להפסיק להיות התיירים הגרועים בעולם, ההודים מסבירים מה מותר לגנוב מהמלון
סרטון ויראלי של משפחה הודית שנתפסה גונבת ממלון הצית ויכוחים והאשמות שמזכירים את ישראל. סרטון הסברה מיוחד מאיץ את מאמצי החינוך התיירותי במדינה

תת היבשת העצומה העונה לשם הודו, התרכזה בחודש שעבר בסיפור אחד בלבד – משפחה הודית שנתפסה גונבת ציוד רב ממלון בבאלי. הסרטון הפך במהרה לוויראלי, עם מיליוני צפיות בפלטפורמות השונות, כשאת השורה התחתונה אנחנו יכולים לזהות ממקרים דומים של ישראלים שהסתבכו. "הם מכתימים את שם המדינה", "להחרים להם את הדרכונים" ו"פרצופה המכוער של הודו", היו רק חלק מהתגובות שכאילו נלקחו מתוך מערכון של ארץ נהדרת על משפחה ישראלית שחזרה מאנטליה.
סרטון מקור - דלגYang lagi viral di Bali. Tamu abis check out, sikat semua barang di kamar hotel. Jangan ditiru ya. Ambil aja sikat gigi dan sabun, tapi jangan yg lain. Segala hairdryer dibawa coba... 🤦🏻♀️ pic.twitter.com/UDTHo5KCDs
— 🌚 (@intanpayu) July 27, 2019
הסרטון הפך לקאלט מיידי בהודו, עם מגוון סרטוני "סורי, סורי" – המילה שחוזרת מאות פעמים בסרטון, כאות קין – אך קשה שלא לרחם על המשפחה ההודית שנתפסה בקלפטומניות מוגזמת. כדי להימנע ממקרים דומים, ובעיקר מהבושה הנלווית אליהם, סיפקה חברת הטיולים Ixigo סרטון הסברה מיוחד בו היא מפרטת מה ניתן לקחת מחדר המלון (שום דבר שווה) ומה אסור (כל מה ששווה).
מותר ואסור - דלגהסרטון שרשם מאות אלפי צפיות בתוך ימים ספורים, האיר באור גדול את בעיית התיירות ההודית, שמפריעה מאוד גם להודים עצמם. הד לכך הגיע בחודש שעבר, כשהמלון השוויצרי Arc-En-Ciel פרסם הנחיות התנהגות לאורחיו ההודיים. בין הדגשים שהופיעו במסמך, עליו כבר הספיק המלון להתנצל, נכתב כי "אין להוציא מזון מחוץ לחדר האוכל, האוכל הוא אישי, כל אורח נוסף חייב בתשלום ויש לשמור על השקט במרפסת למען שלוותם של האורחים האחרים".
הדיון הער שהתנהל ברשתות החברתיות בהודו ומעל גבי האתרים, התקיים על בסיס ההנחה שהתיירים ההודיים הם "הגרועים בעולם". אחת הסיבות שהועלו לכך היא הנסיקה במספרי התיירים היוצאים – פחות מ-10 מיליון יצאו לנפוש בחו"ל בתחילת העשור ואילו כעת צופים המומחים שבשנת 2020 יעמוד המספר על כ-50 מיליון תיירים הודים. העלייה המטאורית במספרים, מביאה עמה גם לא מעט התנגשויות במפגש עם תרבויות אחרות.
הודים - דלגReading this notice I felt angry, humiliated and wanted to protest.
— Harsh Goenka (@hvgoenka) July 22, 2019
But a realisation dawned that we as tourists are loud, rude, not culturally sensitive. With India becoming an international power, our tourists are our best global ambassadors. Let’s work on changing our image! pic.twitter.com/7R4ZrZIXKi
מאנו ג'וזף, עיתונאי ותיק בהודו, התפנה לתת את דעתו על התופעה ותלה אותה בצורך ההודי לייצר כאוס בתוך הסדר החברתי. ההודים, כך הוא מסביר, רגילים לחיות בתוך סדר חברתי נוקשה (הקאסטות) אך כל חייהם היום-יומיים גועשים ברעש וצבע, כאילו כדי למרוד בסדר שאינם יכולים לנפץ. מפגש עם מדינות מסודרות-תמיד מוציא מהם, ביתר שאת כשהם מטיילים בקבוצות, קולניות שמחזירה להם את תחושת הסדר המוכרת. נשמע די דומה למדינה מסוימת, ששוכנת לחופי הים התיכון.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר