עיר רפאים ושמה ונציה
לכתבהמכה אחרי מכה: שלושת החודשים האחרונים רוקנו את ונציה והפכו אותה מעיר שסובלת מתיירות יתר לעיירת רפאים
בהתחלה היו שיטפונות ואחריהם באה המגפה. בשלושת החודשים האחרונים סובלת התיירות בוונציה מפגיעות בזו אחר זו. בנובמבר פקדו אותה שיטפונות, שנגרמו על ידי גאות גבוהה במיוחד, ורבים ביטלו את בואם לעיר. כעת, כשהתפשטות נגיף הקורונה באיטליה היא הגדולה ביותר מחוץ לאסיה, כמעט שאין תיירים.
בהודעה של Associazione Venezia Albergatori — התאחדות בעלי מלונות מקומיים — נאמר כי יותר מ–50% מההזמנות בעיר בוטלו בשבועיים האחרונים. "המצב בתעשיה קשה", אמר ויטוריו בונאצ'יני, יו"ר ההתאחדות.


לדבריו, הוא מעריך כי תעשיית התיירות בוונציה, ששווה כ–3.3 מיליארד אירו, "הפסידה מאז נובמבר כ-800 מיליון אירו". מאז תחילת התפרצות הנגיף ב-21 בפברואר איבדו בתי המלון של ונציה כ–70% מהתיירים הבאים מחו"ל.
ואכן, העיר שסבלה לפני זמן לא רב מעודף תיירים, נראית כעת כמו עיירת רפאים. רבים מאתרי התיירות המפורסמים שלה ריקים לגמרי, כולל קמפו סנטה מרגריטה והגטו היהודי. אפילו בכיכר סן מרקו, הצפופה בדרך כלל, אפשר לראות רק קומץ תיירים.

"זה נראה כמו בסרטי זומבים, שבהם נראה אדם אחד מתהלך ברחובות ניו יורק הריקים מאדם", אמר מתיאו סצ'י, פקיד קבלה באחד מבתי המלון, שהוסיף כי התיירים המפחדים מהנגיף מבטלים הזמנות עד לאפריל. "נוכל להתמודד עם עוד חודש כזה, אבל אם זה יימשך, אנשים יאבדו את מקומות עבודתם והאבטלה תגבר".
עם זאת חשוב לציין, שנכון לכתיבת שורות אלה - ונציה איננה מוקד התפרצות הנגיף בצפון איטליה, ועל העיר לא הוטל סגר.

עד אתמול (שבת) נמסר שבאיטליה התגלו 888 חולים בנגיף COVID–19 ו–18 אנשים מתו. הרוב הגדול של החולים התגלו במחוז לומברדיה, שבו הוטל סגר מלא על 11 כפרים ועיירות, ובירת המחוז מילאנו הטילה על עצמה סגר מרצון והודיעה על סגירת בתי ספר, אולמות כושר ומשרדים ציבוריים. בתי קפה ופאבים עדיין פתוחים לפעמים.
במחוז ונטו הסמוך דווח עד יום חמישי על 71 חולים. בירת המחוז ונציה סגרה רק את בתי הספר והמוזיאונים שלה. אך אחדים מתושבי העיר לא היו מרוצים. "אני לא בטוח שסגירת מוזיאונים ובתי ספר מועילה בעוד שברים ומסעדות ממשיכים להיות פתוחים", אמר ניקולה אוסארדי, סוכן מכירות ופעיל חברתי מקומי. "תרבות הצריכה מקבלת עדיפות על פני התרבות שלנו".

כשמושל המחוז לוקה זאיה ביטל את קרנבל המסיכות המפורסם של העיר, האשימו אותו מתנגדיו בהפצת פאניקה ללא צורך. "זו היתה החלטה קשה", אמר זאיה לעיתון המקומי קוריירה דל ונטו. "אבל אנחנו חייבים להציב את בריאותם של תושבי ונציה מעל לכל דבר אחר".
ונציה איננה העיר היחידה באיטליה שסובלת כרגע ממשבר התיירות. מדינות אחדות, בהן ישראל ואירלנד, יעצו לאזרחיהן להימנע מנסיעה לאיטליה. מילאנו דחתה את "שבוע העיצוב", שהוא האטרקציה הבינלאומית הגדולה שלה, ורומא דיווחה שאלפי תיירים ביטלו הזמנות להתארח בבתי המלון שלה.

אך מה שמבדיל את ונציה משאר הערים הוא שהתיירות היא מקור ההכנסה הכמעט יחיד של העיר, שכבר סבלה משיעור ביטולים של 35% בתקופת השיטפונות של נובמבר. בעקבות המשבר הנוכחי מתעוררות תהיות לגבי כושר עמידותו של המודל הכלכלי שלה. "דורות רבים שאנחנו משקיעים הכל בתיירות ההמונית", אמר אוסארדי, הפעיל החברתי. "כעת אנחנו צריכים לשקול מחדש את המדיניות הזאת".
לכתבה המלאה של אנה מומיליאנו בניו יורק טיימס

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר