כל הדרכים מובילות לסוהו לונדון: שישה מקומות שכדאי להכיר - מסעדות מומלצות בסוהו בלונדון - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כל הדרכים מובילות לסוהו לונדון: שישה מקומות שכדאי להכיר

לכתבה
Hotpot נאור אזובל

יאוצ'ה האסייתית הממושלנת, ברפינה טאפאס בר ספרדי הכי חם בלונדון, הוט פוט במרקייה הסינית בצ'יינה טאון, בהופרס הסרילנקית – הודית תעמדו בתור, ולאכול סביצ'ה או באו למי שבא אוכל רחוב באווירה אורבנית

10תגובות

סיבוב קולינרי בלונדון עשוי להיות מבלבל למי שאינו בקיא בסודות העיר. שפע של מטבחים מכל קצוות עולם, היצע אינסופי של שווקים מצליח לסחרר גם את מביני העניין וכמות בלתי נדלית של בתי אוכל מעניינים, יכולים להותיר את מי שמבקר בעיר בפעם הראשונה עם תחושת פספוס קשה. בסופו של דבר, אחרי שתרנו ברחבי לונדון בלי הגבלת אזור, כיתתנו רגלנו ברחובותיה ההומים, עלינו כמעט על כל 11 הקווים בטיוב בחיפוש אחר המקומות הטובים לאכול בהם, בסוף מצאנו את עצמנו חוזרים לסוהו. אבל גם בממלכה הבלתי מעורערת של המסעדות השוות בלונדון צריך להיזהר. קל מאד ליפול למלכודות תיירים במיוחד בחודשי החורף דצמבר וינואר העמוסים. מזל שעשינו בשבילכם את רוב העבודה. אלו הממצאים:

יאוצ'ה בלונדון
נאור אזובל

Yauatcha: מישלן באווירה קלילה

יאוצ'ה היא אמנם מסעדת דים סאם, אבל רחוקה כמו המזרח מכל מה שהכרתם או שמעתם. בניגוד לכל המסעדות הממושלנות היא נעדרת גינונים מכופתרים, כלומר אין קוד לבוש, האווירה קלילה, המנות לא מורכבות והמחירים נושקים למסעדות תל אביביות ממוצעות. המסורת הקנטונזית של אכילת דים סאם ושתיית תה, תורגמה ביאוצ'ה לחלל בן שתי קומות, שעליו אמון המעצב הצרפתי Christian Liaigre, שבחר ללכת דווקא על סגנון של בית תה טיוואני מסורתי עם תאורה עמומה בשילוב צבעים עמוקים של כחול ושחור. תפריט ה -La Carte  דים סאם (50 £) מדגים היטב את הקו המנחה של שף הבית Tong Chee Hwee, שמוביל את קבוצת Hakkasan שתחת כנפיה נמצאות עשרות מסעדות בעולם כולל יאוצ'ה. התפריט מציע שילוב בין מודרני למסורתי ובמרכזו שימוש ניכר בחומרי גלם כמו בשר צבי וברווזים. לפתיחה מקבלים ארבעה סוגי דים סאם; פטריות כמהין, פטריות במבוק, שרימפס ודים סאם אפוי במילוי בשר צבי, שעליו גם המליץ מדריך מישלן, שהוגש לצד ספרינג רול פטריות פריך במיוחד. ממשיכים אל מרק דים סאם במילוי פירות ים, סלט עלים רענן עם בשר ברווז, רול דפי אורז נימוח ממולא בתערובת פטריות, קלאמרי ושריפס בטמפורה ולסיום בייבי בקצ'וי ברוטב צדפות. מקנחים עם שתי מנות. הקינוח הראשון הוא ספירלת תפוחי ברמאלי מתובלת בתערובת סינית, עטופה בקרם פרש וטופ מוס עם קרם מסקרפונה. השני הוא פריז ברסט ממולא במוס אגוזי לוז קלויים וג'ל יוזו מעוטר בפרלינים בטעם אגוזים. השניים תוכננו על ידי גראהם הורינגולד שהוכתר בעבר כשף פטיסייר הטוב ביותר באנגליה.

כתובת: 15 Broadwick St, Soho, London W1F 0DL

Yauatcha
נאור אזובל
Yauatcha

Hoppers: כמו הודו רק בסרילנקה

שלישיית האחים המסעדנים לבית משפחת Sethi הם העומדים מאחורי קבוצת המסעדות שציינה בנובמבר האחרון עשור. מאחורי האחים כבר ארבע מסעדות מעוטרות בכוכבי מישלן ועוד שיתופי פעולה כמו Bao, Lyle's וגם – Sabor. במקרה הנוכחי, ממשיכה הקבוצה להכות בברזל האסייתי החם עם Hoppers הסרילנקית (כבר סניף שני לה). הביקורת במדריך מישלן יחד עם ייצוג מרשים במגזינים עושים את שלהם והשמועה על כך שתמיד מלא פה וקשה להשיג שולחן, היא די נכונה אבל שווה את המאמץ. המילה הופר מתארת פנקייק אורז דקיק בצורת קערה, עשוי מקמח אורז וחלב קוקוס, שני המרכיבים הפופולריים בסרי לנקה ודרום הודו. התפריט נצמד לחווית האכילה ההודית-סרילנקית המשותפת וכדי להקל על הסועד המתחיל מגיע עם מילון מונחים למי שאינו בקיא בז'רגון. התפריט מתחלק לארבע קטיגוריות: הופרים ודוסה, קארי (בשבעה סוגים), רוטי ו"מנות קטנות". מתחילים בהופר (4 £) שגנב את ההצגה – על כל שולחן היה ניתן לראות אחד כזה, ומחייב לפחות תוספת קארי אחת לצידו. בגלל שבדיוק נגמר במטבח קארי הסרטנים זרמנו עם המלצר שהמליץ על קארי דגים (9.5 £) למרות שה-Black Pork Kari פופולרי פה יותר. המשכנו אל Goat Roti Rasa, שבפועל נראה כמו מלאווח ממולא בבשר כבש. אמנם זוהי מנה פחות מרשימה מההופר עצמו אך במבחן הטעם התגלתה כלהיט לא קטן. התפריט שנעדר סקטור קינוחים רק הותיר לנו עוד כמה סיבות טובות לחזור.

כתובת: 49 Frith St, Soho, London W1D 4SG

Hoppres
נאור אזובל
Hoppres
נאור אזובל
Hoppers

Barrafina: הטאפאס בר שהקדים את זמנו

אם הגעתם לברפינה קחו בחשבון שיכול להיות שתעבירו לא מעט זמן בהמתנה. האחים סאם ואדי הארט הקדימו את זמנם כשוויתרו על מדיניות הזמנת המקומות עוד בשנת 2007. היום לאחר כוכב מישלן אחד מהשנה שעברה ועם לא מעט מחמאות הם ממשיכים במסורת הזאת ביתר שאת. התור הנמתח עשוי להגיע גם לשעתיים המתנה, כך גורסת האגדה, ואם זה לא מספיק גם גורם ללא מעט מתח בין הממתינים שמביטים בעיניים כלות בסועדים. ברגע שמתיישבים כל זה נעלם. בר השיש במקום מעוצב בצורת ר' (או L תלוי איך מסתכלים), מלווה בתאורה סולידית, 23 כיסאות אדומים ותצוגה של פירות ים טריים ברקע. מאחורי הבר צוות ספרדי עם הרכב של שישה שפים ועוד ארבעה מלצרים. לאחר עיון בתפריט המורכב נראה שיש לו מטרה אחת: לשאול את המלצר הספרדי שאלות. כי ככה אדי וסאם רוצים שתרגישו את החוויה. מתחילים עם Croqueta Queso de Cabra (7.20 £), שני קרוקטים עגולים ממולאים בגבינת עזים שפתחו לנו את התיאבון. ממשיכים עם עוד פתיחה מצוינת במנת ה-Octopus with capers (15.80 £) זרועות תמנון צרובות ומתובלות עם צלפים, שבה כבר התחלנו להרגיש את ספרד. נעשינו רעבים אז המשכנו למנת נשנוש מוגדלת: טורטילה שרימפס (9.5 £) פשטידה ספרדית מבוססת ביצים מלאה בשרימפס שלמים. לעיקרית Solomillo de Ternera (18.80 £) לקח זמן לצאת, אבל היתה שווה את ההמתנה. מדובר בשני נתחי טנדרלוין (או פילה מיניון) בשרניים ואדמדמים יושבים על תפוחי אדמה אפויים ורוטב יין אדמדמם מתקתק מוצלח במיוחד, ומעל לכל הונחה גמבה אדומה חרוכה. קינחנו עם פאי לימון (9 £) וכדור גלידה, כי ה-Crema Catalana האחרון (6.5 £), שיצא בצרורות מהרגע שהגענו, נשמר לזוג שישב לידנו.

כתובת: 26-27 dean St, Soho, London W1D 3LL

Barrafina
נאור אזובל
Barrafina
נאור אזובל
Barrafina

Ceviche Soho: סביצ'ה פרואני

הדנ"א של קבוצת Ceviche limited מתרכז סביב המסורת הפרואנית: אוכל, אמנות ומוזיקה, מביא עמו משב רוח דרום אמריקאית מרעננת לרחוב Frith הלונדוני הקודר. המייסד מרטין מוראלס, כמו מנהלו לשעבר סטיב ג'ובס כשניהל את iTunes Pan EU, חזה בשנת 2012 את הצלחתה של Ceviche Soho כאשר שם את כל דגיו ברשת אחת ומכר את כל נכסיו למען הקמת המקום. שש שנים אחר כך מונה הקבוצה את Ceviche Soho, Andina, Ceviche Old St, Casita Andina ו – Andina Cafe. את ההשראה לעיצוב המסעדה שאב מהרחובות של השכונה הבוהמיינית ברנקו, שבלימה. דק כחול לצד אריחים לבנים שמזכיר שוק דגים מקומי ואמנות פרואנית מכסה את הקירות. בתפריט מנות טאפאס וסביצ'ה, לצד מאכלים פרואניים אותנטיים בדגש על דגים. ב- Tuna Nikkei (10 £) הניקי הוא מושג שמתייחס למיזוג התרבות הפרואנית עם תרבות אחרת, ובמקרה הנוכחי - יפן. המנה מורכבת מקוביות טונה אדומה, עם סויה יפנית, שמן שומשום, לימון פרואני – שמככב בכל מנות הסביצ'ה וגם בקוקטיילים רבים, אבוקדו, בצל סגול וסלייסים דקיקים של צנון. הלימון המעקצץ שטעמו מזכיר יוזו גנב קצת את ההצגה מיתר הטעמים, אבל בהחלט מנה מצטיינת. המקום גם מתפקד בתור בר קוקטיילים פרואני: הזמנו את הפיסקו סאוור (8 £) על בסיס הברנדי הפרואני, ואיך לא – הסאוור כולל את הלימון הפרואני ומיץ הדרים. ה- Prawn Ceviche (10 £) התגלה כטעים לא פחות, אבל מעל הכל התבלט Don Ceviche (9 £) קוביות דניס ששחו בלימון פרואני וקליפות הדרים, עם קוביות בטטה אפויות ועליהם מונחים עלי בטטה מטוגנים עם גבעולי כוסברה ובצל סגול.

כתובת: 17 Frith St, Soho, London W1D 4RG

Ceviche Soho
נאור אזובל
Ceviche Soho

Hotpot: הסינית הראשונה

הוטפוט היא שיטה סינית מסורתית של אכילת מרק, שעדיין רלוונטית גם לימינו אנו. הסיפור הוא פשוט: חבורה של סועדים יושבים סביב סיר מרק מבעבע המבושל ביחד, שהופך גם לחלק מזמן האיכות של הסובבים. באופן טבעי צ'יינה טאון היא המקום המוביל בו מרוכזות מרבית מסעדות ההוטפוט בלונדון, אבל "הוטפוט" הוא המקום הראשון שנפתח פה. לימים התרחב המקום ושלח זורועות מעבר לים בדרך חזרה לאסיה עם סניפים בווייטנאם, קמבודיה ותאילנד. התפריט לא נוח למשתמש, אבל אנחנו לא באנו לשנות סדרי עולם אלא רק לקחת חלק בחוויה. לכן גם ראו בהמלצה זו מדריך למשתמש. בשלב הראשון בוחרים את הצירים המועדפים. בשלב השני, בוחרים כמה מהם רוצים לשלב (כאשר אפשר עד ארבעה). ההבדל במחיר בכמות הצירים לא משמעותי – ציר אחד (11.95 £), שני צירים (12.50 £), שלושה (12.95 £) וארבעה (13.50 £). בשלב השלישי בוחרים את המרכיבים, וזה מה שמייקר את הארוחה. יש למעלה משישים מרכיבים לבחירה, בניהם ביצים, שרימפס, אצות, דגים, צדפות, לובסטרים, בשר וכל אחד מתחיל משלושה פאונד. שני טיפים מאד חשובים: הראשון, את המרכיבים שמתבשלים הכי מהר תוסיפו לקראת הסוף. השני, שאותו הכי קשה ליישם, אחרי שתמזגו את המרק לקערות חכו כמה דקות, או שתיאלצו להמתין כמה ימים עד שהכוויה תעבור. ציר העוף ניטראלי בטעמו, אבל דווקא הקימצ'י הקוראיני והטום יאם היו מוצלחים, כמו גם המרכיבים הטריים של רצועות בקר (6.95 £), שרימפס (6.75 £) צדפות (8.95 £), קראב סטיקס (4.95 £), אטריות ביצים (3.95 £)  ופטריות אנוקי (4.75 £). היה אפשר להוריד מכמויות הציר לפחות בחצי, כי כבר באמצע הדרך התפוצצנו והציר הפך עשיר. מלאכת הבחירה, ההרכבה והבישול מהנה לפחות כמו המרק עצמו. כדאי להגיע ולו בשביל החוויה.

כתובת: 17 Wardour St, London, W1D 6PJ

Hotpot
נאור אזובל
hotpot

Bao: באנים עם טוויסט

בכניסה למסעדת באו, אולי מבין הטרנדיות שיודע רחוב קינגסטון כרגע, משתרך תור סטטי. אחת התהיות הראשונות היא האם מדובר בעדות לביקוש אותנטי, או שמא זהו מקום אופנתי שנמצא בשיאו. הדוכן החל את דרכו במזרח לונדון ולאור הביקוש הוסב בשנת 2015 למסעדה. בדומה לברפינה, גם באו בעטה במדיניות לקיחת ההזמנות, אבל לעומתה ההמתנה לא ארוכה מדי. לחמניית הגאו באו מגיעה עם חמישה מילויים שונים אותם יגישו מלצרים הלבושים בחלוקי מעבדה. ההמלצה שלהם היא לקחת שני באנים ושלוש מנות ראשונות. בתפריט הבאנים קיימים חמישה סוגים: קלאסי מבשר חזיר (5 £), בטן חזיר (5 £), עוף מטוגן (5 £), בשר כבש (5 £) ודייקון (4.5 £). הדייקון המטוגן, המענה הצמחוני בסקטור הזה, התגלה כמנה מצוינת ומפתיעה. מילוי של באן כבש מגיע עם רוטב כוסברה שהופך אותו מעוד סתם לחמנייה מאודה באנלית למנה מצוינת עם טוויסט מרענן. באופן אפילו יותר מפתיע, גילינו שהצד של הראשונות בתפריט בחלקו גונב את ההצגה מהבאנים: נסו את ה- Aubergine (4 £) מטבל חצילים פיקנטי לצד שבבי צ'יפס וונטון קריספיים. המשיכו אל הנאגטס עוף (6.5 £), נגיסי עוף טיוואני מטוגן פריכים מבחוץ ורכים (ומהבילים) מבפנים. וסיימו עם ה- Eryngii Mushroom (4.5 £) מנה מזערית שממלאת את הפה בטעמי אוממי אסייתיים.

Bao
נאור אזובל
Bao

כתובת: 53 Lexington St, Soho, London W1F 9AS

הרשמה לניוזלטר

ממעמקי היקום - אליכם למייל: כל מה שחדש בעולם המדע

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות