אוכל רחוב מומלץ בניו יורק - ניו יורק - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אייל שני שולט: בלומברג מדווח על אוכל הרחוב המומלץ בניו יורק

לכתבה
פיתות הן הלחם הטוב ביותר, זו המעטפת הגאונית ביותר לכל דבר. מכינים פיתה במזנון של אייל שני מוטי מילרוד

תושבי ניו יורק מתים על אוכל רחוב ומוציאים על זה כסף יותר מכל מקום אחר ברחבי ארצות הברית. הנה 12 מהמקומות החמים ביותר במנהטן, שבעזרתם ניתן לעשות טיול קולינרי חובק עולם

7תגובות

תושבי ניו יורק אוהבים לאכול בחוץ. הסכום שהם מוציאים על ארוחות מהירות מחוץ לבית (כריכים מדהימים, למשל) גדול ב–130% מהסכום שמוציאים במקומות אחרים בארצות הברית, כך התגלה בבדיקה שערכה חברת הנדל"ן CBRE. תושבי התפוח הגדול מוציאים בממוצע 8,082 דולר בשנה בהשוואה ל- 3,512 דולר שמוציאים תושבי שאר אמריקה הצפונית.

35% מהמבנים שהושכרו בניו יורק לעסקי מזון ומשקאות מאז 2016, מוסיפה החברה, משמשים כבתי אוכל שבהם נמכר מזון מהיר או קל.

גם באירופה הולך ומתרחבת מגמת המזון "פאסט קז'ואל" (הגדרה שמתארת אוכל רחוב, אך לא ג'אנק פוד) על חשבון מסעדות שף גבוהות ויקרות. על פי תחזיות מכון הסקרים Report Linker יצמח שוק זה בשיעור 6% בשנה, ויגיע עד 2024 ל–17 מיליארד דולר, זאת הודות לביקוש הגובר לארוחות "פאסט קז'ואל", לחדשנות טכנולוגית ולעניין במאכלים מרחבי העולם.

בניו יורק מתבטא טרנד "הפאסט קז'ואל" בפתיחות למטבח העולמי. תמורת פחות מ-20 דולר ובהשקעה של דקות ספורות בלבד ניתן לנסות לחם בינג סיני, אומלט צדפות טייוואני או כופתאות חינקלי גיאורגיות. זאת ועוד, כיום קל יותר מאי פעם להשיג בניו יורק אוכל שבעבר היה קשה למצוא דוגמת מזון סנגלי ופרואני. בנוסף לכך, בימים אלה צץ ז'אנר חדש: מסעדות רובוטיות, שאת מקום השף מחליפה לא אחרת מאשר מכונה.

אוכל סיני
Kent Wang

תושבי ניו יורק מחפשים תמיד אוכל רחוב איכותי שאינו בהכרח המבורגר. Xi’an Famous Foods, ששם על המפה נודלס המיוצרים תוך מתיחת בצק בידיים, שמקורם בצפון מערב סין, התחיל את דרכו ב-2010 בפלאשינג שבקווינס. הישראלית עינת אדמוני מוכרת ב–TAIM פלאפל יוצא מן הכלל מאז 2005.

בימים אלה, יותר מאי פעם, ניתן להתענג על ארוחת צהריים ליד השולחן בעבודה (או ליד דלפק או שולחן פשוט), מבלי להוציא יותר מ-15 דולר. אלה 12 מהמקומות החמים ביותר במנהטן, שבעזרתם ניתן לעשות טיול קולינרי דמיוני במקומות רחוקים.

המזנון

חלק גדול מהתפריט ב"מזנון" של השף הישראלי אייל שני, בעלי מסעדת "הסלון" הפרועה, הרועשת והיקרה, מוקדש לפיתות רכות ותפוחות שאותן הוא ממלא בסטייק־עין עם טחינה ופלפלים פיקנטיים, מאומלט מתובל בזעתר עם מלפפונים כבושים במלח ומראשי ענק של כרובית אפויה. למזנון הראשון בשוק צ'לסי ולשלוחה באפר וסט סייד יצטרף סניף בשוק המזון שעומד להיפתח בבניין CitiCorp בשדרת לקסינגטון 601. "הרעיון שלי הוא לקחת אוכל מתוחכם ולשים אותו בפיתה במקום בצלחת", אומר שני, שאצלו נמכרים כריכים ב-8 דולר במעלה. "אגב, פיתות הן הלחם הטוב ביותר, זו המעטפת הגאונית ביותר לכל דבר".

המזנון

435 W. 15th St

טרנגה

שגריר הקולינריה הסנגלית השף פייר תאם מצא מקום אידיאלי לבית הקפה שלו: מרכז אפריקה בשדרה החמישית, מול סנטרל פארק. בין היתר ניתן להתנסות במקום ב"פוניו", (דגן ממערב אפריקה שנחשב לסופר פוד) ו"אטיאקה" (קוסקוס מקסאווה מותססת), וגם במנות צד דוגמת נדאמבה, תבשיל קדרה של בטטות ולוביה. במקום מוגשים גם מאכלים מוכרים יותר כמו עוף בגריל בשום ובליים, וקפה לאטה בטעמים כמו כורכום ומורינגה.

Teranga

1280 Fifth Ave.

ג'ונזי קיצ'ן

רשת ג'ונזי קיצ'ן מתמקדת במאכלים מצפון סין, בעיקר בקערות נודלס ובלחם בינג (מאפה שטוח) כרוך סביב מילויים שונים. הם מציעים נודלס "סכין" - אטריות רחבות שמשתלבות נהדר עם תוספות כמו בשר חזיר ברוטב ביצים ועגבניות, או ספרינג נודלס שכיף ללעוס, ומשתלבות מצוין עם פטריות צדפה פיקנטיות בשומשום ומנות שמבוססות על ירקות. "אתם זוכרים שאכילת טאקו ובוריטו נחשבה להרפתקה? אנחנו רוצים שזה יקרה גם עם גלילי בינג".

Junzi Kitchen

יאמיטה

בשעות היום נוהג השף אריק רמירז, שהיה אחד המועמדים לפרס ג'יימס בירד, להגיש מעל לדלפק עוף בגריל עם רוטב פלפל ירוק חריף ואורז מטוגן פרואני, שכן יאמיטה מתנהלת בשעות אלה כמסעדה בשרות עצמי. מבחר הכריכים הקטן כולל לחמנייה ובה כתף חזיר מקורמלת עם פרוסות בטטה וסלסה קריאולה, סלט בצל אדום. בערב הופכת יאמיטה למסעדה בהגשה מלאה, המציעה לסועדים עוף שעבר טיגון וצלייה (braised) עם פלפל אדום וצלע חזיר שמחירה 26 דולר, במקום כריך.

Llamita

80 Carmine St.

צ'אמה מאמה

הרבה מנות פאסט קז'ואל מוגשות בקערות. לא כך הדבר במסעדה הגיאורגית צ'אמה מאמה, המתמחה בחצ'אפורי שמככב באלפי תמונות אינסטגרם, ממולא בגבינה ומוגש בקרטון פיצה קטן. במסעדה מוגשות גם מנות אחרות מהמטבח הגאורגי, ובהן חינקאלי — כופתאות בצק מקופלות ממולאות בבשר חזיר, בקר או גבינה. היות שזו מסעדה ולא דוכן או מסעדת טייק אווי, ניתן להשיג בה גם מבחר רחב של יינות גיאורגיים.

Chama Mama

149 W. 14th St.

דאלופ מודרן אינדיאן

במוקדם או במאוחר ייחשב אוכל רחוב שלא הוכן בידי רובוט ליוצא מן הכלל. דאלופ מקדימה את זמנה. יש בה מכונה להכנה דוסות, סוג של חביתיות ענק דקיקות. דוסת הדגל היא דוסת המסאלה הקלאסית, הממולאת בתפוחי אדמה ובצל מתובלים. כמו כן יש במסעדה מנות שלא הוכנו רובוטית, ובהן קערות של אורז או פריקה עם תבשילים דוגמת צ'יקן טיקה מסאלה או מדראס טלה.

Dalup Modern Indian

350 7th Ave.

פילד טריפ

פילד טריפ החדשה בהארלם אינה מתמחה בשום מטבח ספציפי. "הבסיס הוא אורז, המכנה המשותף לכל מטבחי העולם", כך סבור השף הידוע ג'.ג' ג'ונסון. המנות כוללות קריספי צ'יקן עם רוטב ברביקיו דביק ואורז קרוליינה גולד, בשר בקר בטיגון וצלייה עם שעועית שחורה חריפה ואורז חום, וחסילונים עם רוטב קארי ירוק ואורז דביק.

Field Trip

109 Malcolm X Blvd.

קטי שופ

בקטי שופ התאילנדית מככב חלב הקוקוס. בתפריט מופיעה רשימה קצרה של תבשילים ובהם עוף בעשב לימון, סטייק כוסברה וטופו שומשום אפוי. כבסיס ניתן לבחור באורז יסמין או בכרוב קצוץ, בתוספת תבשילים מפתיעים ובהם תבשיל הדגל של קטי הכולל עשב לימון, גלנגאל, כורכום וכמות רצינית של צ'ילי. כמו כן מוגש פנאנג, עם צ'ילי יבש וגלנגאל, וגם מאסמאן בתמרהינדי והל.

Kati Shop

162 E. 55th St

זאי לאי

עד כה לא עשה האוכל הטייוואני הרבה רעש בניו יורק, בהשוואה למטבחים אסיאתיים אחרים, אבל עכשיו הוא פורץ הודות למקומות דוגמת זאי לאי. השף אדוארד הואנג מגיש "מנות רחוב" דוגמת חביתיות עם בצל ירוק מגולגלות סביב נתחי בשר בקר בטיגון וצלייה איטית וגם "אומלט צדפות של האקסית" (גרסה של מנה טייוואנית אופיינית). עם מנות האורז נמנים כדורי בשר חזיר “lion’s head” עם ג'ינג'ר ובצל ירוק ועליהם ביצה מבושלת בשיטת "סו ויד". כמו כן מוגשים משקאות מסורתיים החל בתה משורש טארו עם חלב וכלה בסארסאפרילה, בירה לא אלכוהולית טייוואנית.

Zai Lai

1000 8th Ave.

אינדיי גו גו

אינדיי הטרנדית והתוססת מגישה מנות בהשפעה הודית איורוודית. השלוחה שלה, גו גו, היא בית אוכל מהיר שבו מוגשים גלילי רוטי עשויים מקוקוס וזרעי פשתן וצ'יה, עם מילויים שונים דוגמת טלה בטיגון וצלייה עם עלים ירוקים קצוצים, ירקות כבושים ואבוקדו פרוס. המנה הזולה ביותר נמכרת ב-7.5 דולר. יש גם תוספות הודיות מסורתיות דוגמת גרגרי חומוס מתובלים.

570 Lexington Ave

לאומה ספייסי

לאומה ספייסי הסצ'ואנית שבווילג', השלוחה הראשונה במנהטן של רשת ה"דריי פוט" הפופולרית בפלאשינג, מצטיינת במגוון מרשים ביותר. הסועד יכול להרכיב מנות כרצונו מתוך עשרות מרכיבים המוצגים מאחורי זכוכית, מטופו סקין ופריכיות אורז ועד לנגוסטינים, מבשר בקר שמן ועד לכליות וכבד, כמו בבר סלטים מוזר. המרכיבים נאספים בקערה, נשקלים (12.99 דולר לכחצי קילו בשר ופירות ים, וירקות במחיר 10.99 דולר ל"דלי") ומוקפצים מאחורי הקלעים בטמפרטורה המבוקשת. הפופולרית מבין המנות המורכבות בראש היא מנת קוביות עוף חריפות בים של צ'ילי וגרגרי פלפל סצ'ואני.

LaoMa Spicy

 58 E. 8th St.

פיץ' מארט

בית האוכל הקטנטן (ואחד המשובחים) בהאדסון יארדז הוא מעין מינימרקט יפני ששייך לרשת מומופוקו, ומתמחה בקימבאפ (רול סושי קוריאני) עם מילויים שונים דוגמת עוף מטוגן חריף, טמגו — החביתה היפנית, וטונה חריפה עטופה באורז ומגולגלים באצה. כמו כן ניתן להשיג במקום סנדוס —  כריכי לחם חלב — עם קטסו עוף יפני או סלט תפוחי אדמה עם פלפלי חלפניו כבושים. מי שרוצה קורס מזורז בחטיפים אסיאתיים יכול לרכוש צ'יפס בחמאה ודבש של מותג Calbee, ומקלוני ביסקוויט של Pocky.

Peach Mart

מתחם החנויות והמסעדות בהאדסון יארדז.

הרשמה לניוזלטר

להמלצות וביקורות ספרים חדשים ממיטב הסיפורת והשירה - הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות