אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך לאכול בזול במנהטן, וליהנות מזה

יש מסעדות טעימות וזולות שיספקו לכם טעימה מהעיר ועודף לעוד. ואף לא מילה אחת על מקדונלד'ס

תגובות
מנחמת, טעימה, ולא יקרה. פיצה בניו יורק
Littleny | Dreamstime.com

יכול להיות שזה בגלל המטבחים הקטנטנים, אולי זה קשור למבחר העצום והמגוון של מסעדות, או אולי זה בעצם קשור בקצב החיים הניו יורקרי שפשוט לא משאיר זמן לבשל - אבל מי שמגיע לניו יורק מבין מהר מאוד שהניו-יורקרים אוכלים בחוץ - מהקפה של הבוקר ועד נשנוש הלילה. זה נשמע יקר נורא, וזה אכן כך, אבל האמת היא שיקר לא פחות (ולפעמים אפילו יותר) לקנות מצרכים ולנסות לבשל בבית.

מי שמגיע לניו יורק לביקור קצר מלווה בכרטיס אשראי ובכישרון הדחקה לגבי המצב הכלכלי, ימצא כמובן לא מעט מסעדות שפשוט חייבים לבקר בהן, כמו למשל Nobu, ששייכת בין השאר לרוברט דה נירו ונחשבת למסעדה היפנית הטובה בניו יורק, או מסעדת הפיוז'ן האסיאתי-קובני Asia de Cuba שעוצבה על ידי פיליפ סטארק, ולא יורדת ממקומה כאחת הראשונות ברשימת המסעדות הכי יוקרתיות במנהטן.

אבל, מי שעבורו מנה העולה 70$ אינה בדיוק עניין של שגרה, ישמח לגלות שמנהטן מציעה גם מגוון לא קטן של מקומות מקסימים ופחות מתויירים, עם אוכל נהדר ומחירים סבירים לגמרי. כדאי לקחת בחשבון שרוב המקומות לא ישמשו תפאורה קלאסית לדייט רומנטי. אלו בדרך כלל דיינרים קטנים ונעימים, שחלקם מגישים את האוכל על מגש, בלי יומרות ליצור טעמים מתוחכמים או שיק אקסקלוסיבי, אבל מנה ממוצעת בהם תעלה בסביבות 10$ ואת האותנטיות תטעמו בחינם.הנה 10 המלצות, הסובייקטיביות כמובן, של המטבחים המגוונים והמהנים בניו יורק שמציעים אוכל טעים במחירים סבירים:

Kenka - מטבח יפני

מסעדת קנקה היפנית ממוקמת בלב רחוב סנט מרקס (במקור רחוב 8), ובו שורה של בתי קפה, מסעדות ופאבים מומלצים. קנקה מגישה מגוון עצום של אוכל יפני אותנטי, מתובל בדאשי, מיסו, רוטב סויה או שבבי דגים כשברקע מוזיקה מסרטי אנימה. בסיום הארוחה מוגשת כוס קטנטנה עם סוכר וורוד ומקל, שאפשר להכין ממנו צמר גפן מתוק במכונה שעומדת בחוץ.

מנות מומלצות: כמעט כל המנות נמצאות בטווח המחירים 3-8 דולרים, וביניהן 'מרק ראמן' שמכיל אצות, אטריות, פרוסות עוגת דג, ובשר על פי בחירה, או פנקייק ועליו בשרים שונים או פירות ים. בצד אפשר להזמין פולי אדממה.

Kenka  - כל הפרטים

Artichoke - פיצה – פאסט פוד

"ארטישוק" מציעה לתושבי מנהטן שילוב של פיצה עם ארטישוק, שהפך לשם דבר במגזיני האוכל של העיר. בעקבות ההייפ, והשמועות על התורים הארוכים, נוהרים המוני תיירים וניו יורקרים אל המקום מדי ערב (מה שגרם לעלייה קלה במחיר וגם לירידה באיכות הפיצה). זו בהחלט לא הפיצה הכי זולה בעיר, אבל עדיין במחיר סביר עבור טעם מקורי ובדרך כלל גם טעים.

מנות מומלצות: משולשי פיצת הארטישוק והגבינה (בסביבות 4 דולרים למשולש) די גדולים, ותערובת הגבינה החמה והארטישוק טעימה להפליא. אפשר גם להזמין פיצה סיציליאנית, שאף היא די פופולרית. מגש פיצה שלם יעלה כ-16 דולר.

Artichoke - כל הפרטים

Teriyaki Boy - מטבח יפני

ניו יורק מלאה בסושיות מלאות סטייל ואווירה מוקפדת שמתייחסים לסושי כאל מדע מדויק, אבל אם פשוט מתחשק לכם סושי ועוד שאר הנאות יפניות, טריאקי בוי היא המקום בשבילכם.

טריאקי בוי יכולה בהחלט לזכות בתואר 'המקדונלד'ס של הסושי'. במקום מוצע סושי מהיר, טעים, ומגוון - אולי לא הכי גורמה שיש, אבל תמיד טרי, ממש לא יקר, ועושה את העבודה.  כנראה גם שלאף אחד לא ממש איכפת מהחוסר בסטייל או מהעיצוב שמזכיר כל רשת מזון אחרת, כי המקום תמיד הומה אדם, ומספק ברגע את החשק התמידי לסושי.

מנות מומלצות: השילובים רגילים כמו סושי עם אבוקדו, טונה, סלמון, סרטנים, ודג (בסביבות 3.5 דולר ל-8 יחידות), או רולים יותר מיוחדים, ובהם 'דרגון בול' - סושי עם צלופח ומלפפון עטוף באבוקדו, או 'ספיידר רול' - סושי עם שריון סרטן רך ומטוגן, אבוקדו קוויאר ומלפפון (בסביבות 6.5 דולר ל-8 יחידות בממוצע).

Teriyaki Boy - כל הפרטים

Dojo - הכול מהכול

דוג'ו מציעה מבחר בלתי רגיל של מרקים, אוכל תאילנדי, ישראלי, יפני, מזון מהיר לצד אוכל בריאות, ארוחות בוקר, ומגוון רחב ביותר של מנות צמחוניות. בגלל המבחר, ובגלל השילוב של מנות טעימות ומחירים נוחים, דוג'ו מלאה כמעט תמיד באנשים, בעיקר סטודנטים שלומדים ברחובות שסביב המסעדה. האווירה נעימה ונחמדה, והמנות גדולות ומשביעות.

מנות מומלצות: (מחירי המנות נעים בין 5 ל-10 דולר): מרק עוף ביתי שמוגש עם לחם לבן, מלא או פיתה, 'יקיסדוה ירקות' - ירקות מאודים עם אטריות יקיסובה, או 'יקיסודה דון' - ירקות מאודים על אורז מלא, המבורגר (אפשר גם צמחוני) שמוגש עם סלט וציפס או אורז מלא.

Dojo - כל הפרטים

Curry Express - מטבח הודי

קארי אקספרס היא מעין מסעדת פועלים של אוכל הודי. אמנם מי שלא מכיר אותה לא יעיף מבט שני אל החלל הפשוט והלא מזמין ,אך ללקוחות הקבועים שיושבים שם ולאוהבי האוכל ההודי למיניהם, זה לא ממש משנה. בימים בהם נמאס מהמקומות המעוצבים ומהמנות המחוכמות, ופשוט מתחשק תבשילים ביתיים חמים, מומלץ לקפות למסעדה ולהנות ממגוון הטעמים. המנות גדולות מאוד, המחירים מגוחכים, האוכל טעים, והסרטים ההודים שברקע רק מוסיפים לאווירה.

מנות מומלצות: ה'אלו גובי', כרובית ותפוחי אדמה בקארי, שמגיעה יחד עם אורז וירקות. Brinhjal Bartha תבשיל חצילים עגבניות ובצל, או 'סאג פאניר' תבשיל תרד עם גבינה ועשבי תיבול, ועוד (בסביבות 5 דולר). לאוהבי הבשר כדאי להזמין בשרבאורז וקארי ובצד כמובן לחם נאן אפוי עם כל מיני תוספות..

Curry Express - כל הפרטים

Hummus Place - מטבח ישראלי

למי שממש מתחשק דווקא אוכל ישראלי, גם זה לא חסר בניו יורק – יש את ארומה בסוהו, את שני הסניפים של מקס ברנר, את קפה יפה והרשימה עוד ארוכה. מי שמצליחים לשמור הן על פופולריות והן על מחירים סבירים יחסית הם ה-Hummus Place (וכמו תמיד, מי שמכיר את כוחו של החשק לאוכל ישראלי כשנמצאים בחו"ל יודע גם שלא משנה מה יהיה המחיר, העיקר לשבת מול צלחת חומוס ולנגב).

מנות מומלצות (מחירי המנות נעים בין: 3.5 ל-7.95 דולר) : חומוס כמובן, במבחר של 3-4 סוגים, מוגש עם פיתה, וחמוצים, שקשוקה, ולמי שמתחשק יש גם לבנה וגולדסטאר.

Hummus Place - כל הפרטים

כתבות שאולי פספסתם

*#