עשר מהמסעדות הטובות ביותר בניו יורק (נכון לעכשיו)
לכתבההמסעדות האהובות ביותר על מבקר המסעדות של ה"ניו יורק טיימס", לפחות בחודשים הקרובים
פרנצ'ט Frenchette
טרייבקה, מנהטן
הגישה שלה למטבח הצרפתי אמנם חדשנית (חלזונות עם ביצה מקושקשת), אבל העריכה, מבנה התפריט וממדי המנות של פרנצ'ט (Frenchette) מסורתיים למדי. בשעות הערב שולחנות במסעדה הם מצרך נדיר יותר מטרייפל בנוסח בורגונדי, אבל קל יותר למצוא מקום לארוחת צהריים, שמוגשת במסעדה החל מהסתיו השנה.
241 West Broadway (North Moore Street), TriBeCa; 212-334-3883; frenchettenyc.com

אדה
לונג איילנד סיטי, קווינס
במקום לגנוב תמונות מאינסטגרם, אדה (Adda) מתמקדת בבישול ביתי מאזורים שונים בהודו. התפריט כולל מנות שעשויות להיות מוכרות, כמו עוף בחמאה, והצעות מוכרות פחות כמו מסאלה כבד עוף. המרכיבים, למשל זר ירוקים בסאג פניר (saag paneer), נבחרים בקפידה והתבלינים כמעט רוטטים.
31-31 Thomson Avenue (Van Dam Street), Long Island City, Queens; 718-433-3888; addanyc.com
אטומיקס
מאריי היל, מנהטן
כל אפשרות שחבויה בתפריט טעימות יוצאת לאור והופכת ליתרון באטומיקס (Atomix), שבה מתלווה לכל מנה כרטיס שמוסיף לידיעותיכם על מרכיבי הבישול הקוריאני ועל התרבות שאליה הוא משתייך. מהמסעדה יוצאים עם בטן מלאה ורושם שונה לגמרי על קוריאה.
104 East 30th Street (Park Avenue South), Murray Hill; atomixnyc.com
הנרי במלון לייף
נומאד, מנהטן
ג'וזף ג'ונסון, המוכר לכל כג'יי-ג'יי, יכול להעמיס על צלחת אחת יותר רעיונות משרוב השפים דוחסים לתפריט שלם. הרעיונות שמניעים אותו מגיעים מאפריקה ומקהילות שונות בפזורה האפריקאית. החזון הגלובלי מושך המוני סועדים מאז אוגוסט האחרון, החודש שבו השיב את הנרי (Henry) לחיים.
19 West 31st Street (Fifth Avenue), NoMad; 212-615-9910; henrynomad.com
הונאן סלרפ
איסט וילג', מנהטן
רבים מהמתאבנים ומהמנות העיקריות המוגשים בהונאן סלרפ (Hunan Slurp), מתברר, ניחנו באנרגיה האינטנסיבית שהייתם מצפים שתהיה לשף יליד הונאן. רבים, אבל לא כולם. קערות אטריות האורז, עם זאת, מרשימות בעקביות מעוררת הערכה.
112 First Avenue (East Seventh Street), East Village; 646-585-9585; hunanslurp.com
קופיטיאם
צ'יינה טאון, מנהטן
במחוות אהבה לדוכני הקפה והתה הפשוטים של מלזיה ולבישול בהשפעת המטבח הסיני, לקופיטיאם (Kopitiam) יש עכשיו חלל גדול ונעים יותר. אפשר להיכנס למסעדה בכל שעה וליהנות ממנות קלאסיות כמו נאסי למאק (nasi lemak) או טריגון צלוי בביצוע מצוין. כדאי לדגום ממבחר החטיפים והמתוקים ותענוג לראות את הקפה בחלב מתקרר בעודו נמזג מהקנקן לכוס ברצועות ארוכות.
151 East Broadway (Rutgers Street), Chinatown; 646-609-3785; kopitiamnyc.com
מיסי
ויליאמסבורג, ברוקלין
המסעדה נקראת על שם השפית מיסי רובינס (Missy Robbins), שהפכה לפרשנית המרתקת ביותר של המטבח האיטלקי בניו יורק. רוב התפריט של מיסי (Misi) לא כולל בשר והוא מחולק לשתי קטגוריות עיקריות: ירקות, בתיבול פשוט אבל אנרגטי, ופסטות תוצרת בית.
329 Kent Avenue (South Fourth Street), Williamsburg, Brooklyn; 347-566-3262; misinewyork.com
שבושבו מקורון
לואר איסט סייד, מנהטן
אם אתם צריכים להשיב לעצמכם את האמון במסעדות, זה המקום הנכון. השפית מקו אוקנו (Mako Okano) הפך את הבישול הפרוע של שבו שבו (shabu shabu) לחוויה אישית שקטה. היא מבשלת ומגישה בעצמה כמעט כל מנה או מרכיב בארוחה וגורמת לאורחיה להרגיש שהענקת שירות אישי לכל אחד מהם היא תכלית חייה.
61 Delancey Street (Allen Street), Lower East Side; 212-925-5220; shabushabumacoron.com
סופרש
פרוספקט הייטס, ברוקלין
סופרש (Sofreh), שממוקמת בקומה הראשונה של בניין אבן בברוקלין, מתאפיינת באווירה מכניסת אורחים ומציעה בישול פרסי מהסוג שמהגר איראני יגיש לחבריו. האורז בזעפרן, כיכרות הברברי (לחם פרסי) ומטבלי החצילים והיוגורט מיוצרים בקפדנות ונועדו להרשים, אבל מדובר גם במנות רגועות בגישה קוסמופוליטית ומודרנית.
75 Saint Marks Avenue (Flatbush Avenue), Prospect Heights, Brooklyn; 646-340-0322; sofrehnyc.com
דה איילנדס
קראון הייטס, ברוקלין
לביבות דג פריכות עם צ'ילי חריף טרי, דג מטוגן בירקות כבושים, עוף צלוי עם רוטב שמזכיר זיגוג של חזיר לחג המולד: בדה איילנדס (The Islands) מבשלים אוכל ג'מייקני ללא גימיקים. זהו הסניף השני של המסעדה, אבל הוא גדול, בהיר ומסביר פנים הרבה יותר מהסניף המקורי, עד שקשה לקשר אותו למקום הדחוס והישן ההוא.
671 Washington Avenue (Saint Marks Avenue), Crown Heights, Brooklyn; 718-398-3575
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר