איפה אפשר למצוא אספרסו טוב בניו יורק? - מסעדות וברים בניו יורק - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איפה אפשר למצוא אספרסו טוב בניו יורק?

לכתבה
הדעה של הרבה ישראלים על הגל השלישי של הקפה-אספרסו כאן: זה קפה חמוץ, הרבה פעמים שרוף. יש גם הרבה פלצנות בבתי הקפה האלה. הבריסטה לא תמיד יודע מה הם עושה \ The Art of Pics / Shutterstock.

הטענה המוכרת על הקפה הרע של ניו יורק היא קלישאה שחוקה. היום יש לתפוח הגדול לא מעט בתי קפה מתמחים להציע – אפילו לתייר הישראלי שאוהב את הקפה שלו מריר ואיטלקי

32תגובות

הימים בהם הייתה ניו יורק בירת הקפה הרע חלפו עברו. כן, עדיין יש כאן קפה הפוך ואספרסו גרועים במיוחד. מי שממש ירצה, יוכל למצוא קפה גרוע בעיר. אם זה בכל דלי מצוי, אבל גם גם במסעדות שנחשבות לטובות וכמובן בבתי קפה נבחרים מטעם עצמם. עם זאת, בעשור האחרון צצו בעיר מאות בתי קפה ובתי אוכל שמגישים קפה באיכות גבוהה. מהרבה בחינות ניו יורק של היום הפכה להיות לאחד המרכזים החשובים בעולם בתחום הקפה. אם אתם חובבי קפה תוכלו לצאת לסיור בעקבות האספרסו או הקפה המשובח. רק צריך לדעת, כמובן, לאן ללכת.

ישראלים חובבי קפה שביקרו בניו יורק, ויש כמובן הרבה כאלה, מתלוננים שקשה להם למצוא בעיר אספרסו שמתאים לחך שלהם. האספרסו בתל אביב, כך הם יטענו, הרבה יותר טוב מאשר בניו יורק. היום, באמצעות כתבה זו, אנחנו הולכים לעזור למאות אלפי הישראלים המבקרים בתפוח הגדול ולאלה המתגוררים כאן עם הסוגיה הבוערת היכן למצוא את הקפה הנכון עבורם. אני יודע. זה לא הולך להיות קל לרצות את כולם. אספרסו הוא עניין מאוד אישי ומה שמתאים לאחד לא מתאים בהכרח לשני, אבל ננסה בכל זאת.

בעשור האחרון חובבי הקפה האמריקאים משתגעים על האספרסו הטרנדי והמושקע, שנקרא הדור או הגל השלישי של הקפה. מדובר באספרסו חזק, בעל אופי וטעם חומצי מודגש וגם יקר מהממוצע (3-5 דולר לשוט של אספרסו).

שרון קזס הבעלים הישראלי של רשת "7 גראמס קפה" הניו יורקית, אומר שתרבות האספרסו הישראלית מחוברת יותר לזו של איטליה, מאשר לשאר העולם. אספרסו שיש בו נגיעות של שוקולד וקרמל ברמה שאפשר לשתות בלי סוכר. לישראלים קשה להתחבר לאספרסו הטרנדי החמצמץ והחזק.

קפה בניו יורק 7 גראמס
Seven Grams Caffé

יונתן פלומן, מנכ"ל ברדס (הגרסה הניו יורקית של מאפיית "לחמים"), מסכים עם קזס ואומר אף הוא כי הישראלים מתחברים בדרך כלל לאספרסו בעל השורשים האיטלקיים. לדבריו, ישראלים שטועמים את האספרסו מהגל השלישי של הקפה בניו יורק, מגיבים לרוב באותה צורה: "זה קפה חמוץ, אפילו שרוף. יש הרבה פלצנות בבתי הקפה האלה. הבריסטה לא תמיד יודע מה הוא עושה, ולך תסביר לו שמה שהוא מגיש זה בעצם קפה בטעם גרוע, חמוץ ושרוף". 

אז אם אתם בעניין של אספרסו בעל שורשים איטלקיים הנה כמה המלצות שלי:

ראשית, אני מעדיף באופן אישי את האספרסו ב"סאן אמברוז". יש לבתי הקפה-מסעדות האלה כמה סניפים, אני מעדיף את הסניף בסוהו, לעומת הסניף בשדרות מדיסון המנופח והיומרני. האספרסו כאן עשוי היטב עם נגיעה של מתיקות. ואם מבקשים "אספרסו קצר",  אף אחד לא יחלק את האספרסו הרגיל שלכם לשניים.

Sant Ambroeus SoHo

נסו גם את "קפה סלקט" בסוהו, מקום ותיק ועדיין טרנדי. רבים אוהבים את "זיבטו", בית הקפה הקטנטן והצפוף בשדרה השישית, בו שותים קפה בעמידה וממשיכים הלאה. מי שבכל זאת ירצה לשבת יכול לעשות זאת בגרסה החדשה והגדולה יותר ברחוב 48. אני מאוד אוהב גם את האספרסו ב"ויא קוואדרנו" ברחוב 73 ומדיסון. ואם ממש רוצים להרגיש כמו בפריז עם אספרסו שהוא רק קצת יותר מבסדר, לכו לקפה "לה בילבוקה" שנמצא, איך לא, בצמוד למרכז התרבות הצרפתי. מעבר לזה, לפעמים במסעדה האיטלקית "טאראלוצ'י" ברחוב 83 יוצא אספרסו מצוין.

cafe Noi

לא חסרים ישראלים שעושים קפה איטלקי טוב בניו יורק. אני מאוד אוהב את האספרסו ב"ברדס" ביוניון סקוויר שמשתמשים שם באספרסו מאורו האיטלקי שמיובא על ידי ישראלים. ב"נוי קפה" הישראלי באפר איסט סייד יש הרבה אווירה וגם אוכל טוב וברקע שומעים כל הזמן עברית. ב"מקיאטו" שנמצא בבעלות ישראלית, עם מספר סניפים במרכז מנהטן, יש אולי פחות נשמה - אבל האספרסו מצוין והוא יתאים לכם כמעט בוודאות.

devocion coffee
think cafe

אתם רוצים לצאת להרפתקה ולנסות בכל זאת את בתי הקפה של הגל השלישי המקום המועדף עליי הוא "דווסיון" ברחוב 20. תמצאו כאן קפה טעים, חזק עם רמת חמיצות לא מופרזת והוא מוערך מאוד על ידי אניני הקפה. זה ללא ספק בית קפה עם סטייל. גם קפה "איטלגנציה" באזור צ׳לסי נחשב מאוד בקרב מומחי הדור השלישי, אם כי לדעתי הוא מעט חזק מדי. בנוליטה יש מקדש אחר בעבור חובבי הדור השלישי, "גריקולוג'יס", שהוא לא רק מקום כיפי עם קפה אורגני לשבת בו, אלא גם יוגורט יווני מצוין תמצאו כאן. אחרים יאהבו את "אירווינג" קפה שאותו אפשר למצוא במקומות שונים בעיר. גם כאן נעים מאוד לשבת.

דווסיון
חיים הנדוורקר

מצד שני, לא חסרים בתי קפה כמו "ג'ו קפה" שאני לא אוהב, ו-"ת'ינק" (think) קפה ששוררת בו אווירה סופר-היפסטרית אבל בה בעת גם נעים מאוד לשבת בו. יש גם ישראלים בתחומי הגל השלישי. למשל, "גותן", גם הוא בבעלות ישראלית, עם מספר סניפים, ויש בו קפה טוב מאוד. אני מעדיף את הסניף בטרייבקה שהוא פשוט וכיפי ואפשר לבלות בו שעות. וכמובן, שלושת הסניפים של "7 גראמס" שמגישים את הדור השלישי שעשוי להסתדר גם עם החך הישראלי ולהוביל אל תוך העולם של האספרסו החדש.

שרון קזס, הבעלים של 7 גראמס, ממליץ ללכת לשלושה בתי קפה בתחום הגל החדש:

Stumptown Coffee Roasters, 30 W 8th St

סטאמפטאון (Stumptown): האורים והתומים של קפה גל שלישי. לדבריו, כמו רבים מחלוצי קפה הגל השלישי שהתפתחו בחוף המערבי, ההשפעה על סטאמפטאון צמחה בפורטלנד, אורגון, ורמת ההקפדה והמומחיות של צוות המקום היא שם דבר בתעשייה. בסניף שלהם ליד וושינגטון סקוור פארק יש גם מעבדת קפה, ואף על פי שהאספרסו עלול להיות מעט חומצי לחך הישראלי (קזס ממליץ על משקאות אספרסו מבוססי חלב – קורטדו או קפוצ'ינו – לאיזון החומציות), הם בהחלט שווים ביקור.

Stumptown Coffee Roasters, 30 W 8th St

La Colombe, 400 Lafayette St

לה קולומב (La Colombe): לה קולומב התחילו בשיקגו לפני 20 שנה והיו מחלוצי קפה הגל השלישי בניו יורק. הסניף שלהם ב-NoHo הוא התגלמות הגל החדש: חלל גדול, בר קפה גדול ומבחר מצומצם מאוד של מאפים. הקפה שלהם פחות חומצי באופן יחסי וקרוב יותר למנעד הטעמים של הקפה האיטלקי והישראלי.

La Colombe, 400 Lafayette St

Partners coffee Brooklyn

פרטנרס קופי (לשעבר טובי'ס אסטייט): למרות שטובי'ס אסטייט שינו לאחרונה את שמם ל"פרטנרס קופי", בית הקפה שלהם הוא עדיין אחד היפים והמרשימים בעיר. אם מזדמנים לוויליאמסבורג, שווה להגיע לביקור בסניף, בו ניתן לראות גם את קליית הקפה.

125 N 6th St., Williamsburg, Brooklyn

סטארבקס ניו יורק
pio3 / Shutterstock.com

ובלי מילה על סטארבאקס הרי אי אפשר. מנהטן זרועה בסניפים של סטארבאקס. מעניין שהרשת בעלת האספרסו סר הטעם, שאיבדה גובה לפני כעשר שנים, הצליחה לחזור למעמדה ובהרבה בחינות היא חזקה מאי פעם. לאן שלא תלכו, תגלו שבתי הקפה של סטארבאקס מלאים. בני נוער מחבבים אותה מאוד ומציפים את בתי הקפה הללו לאחר הלימודים. אין לי מושג למה. לא, אני לא ממליץ ללכת לסטארבאקס אלא אם כן אתם נוסעים לוורמונט או דרום דקוטה וזקוקים להזרקה של קפאין, אבל לא מכבר נפתח בית מקום יפהפה שהוא בין קפה-חנות-מסעדה של הרשת ליד הצ'לסי מרקט. יש משהו בסניף סטארבקס הזה שנותן תחושה של דיסנילנד לקפה. המקום מוצף במבקרים ומגישים בו אספרסו שאין מגישים בבתי הקפה הרגילים של הרשת. טעמתי במקום הזה אספרסו טוב מאוד עם פולים ממקומות שונים ברחבי העולם, אבל משנים כאן את האספרסו כל שני וחמישי. בכל מקרה, אם אתם בענייני קפה אז שווה לבקר. לפעמים יש תורים ארוכים ליד הדלת ואנשי בטחון מכוונים את תנועת המבקרים. המתינו בסבלנות, כמה דקות ואתם בפנים. אל תחמיצו.

הרשמה לניוזלטר

-

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות