בריסל, גן עדן לאוהבי אוכל | מסעדות מומלצות בבריסל בלגיה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בריסל, גן עדן לאוהבי אוכל

לכתבה
בריסל Shutterstock.com

ביקור ראוי בבריסל הוא כזה שנועד לממש מטרה אחת: לאכול. עם יותר מ-6,500 בתי אוכל, בריסל היא שפע של מטבחים מקומיים, וכאלה שבאו אליה מארבע פינות תבל. עזבו אתכם ממוזיאונים, לבירת בלגיה באים בשביל לאכול

25תגובות

זה מבלבל את מי שאינו בקי. בריסל העיר היא למעשה "שכונה" לא גדולה במה שידוע רשמית (לבלגים) כבריסל-הבירה, מחוז עצמאי במדינה המאגד לטוב ולרע, רוב של דוברי צרפתית עם מיעוט של דוברי פלמית ועוד כמה מאות אלפי זרים, פקידי מוסדות האיחוד האירופי, מפקדת נאט"ו, ומהגרים חוקיים ולא חוקיים. בסך הכל, טוענים המספרים מדובר בכ-1.2 מיליון בני אדם ב-19 ערים צמודות ומחוברות.

ארמון המלוכה
Galina Savina / Shutterstock.com

התיירים הבאים למקום בקבוצות, מובלים בדרך כלל למרכז בריסל העיר, לכיכר היפהפייה "גראן פלאס" אשר בצל בניין העירייה המונומנטלי, לילדון המטיל את מימיו, ה"מנקן פיס", וגם לאטומיום הנמצא בצפון המחוז, אותו דגם גביש הברזל שצמח לגובה 103 מטרים לכבוד התערוכה העולמית ב-1958. המבקשים יותר מעצמם, יבקרו במוזיאון רנה מגריט, האמן הבלגי הסוריאליסטי, או באזור אווניו לואיז שם כמה מבתי הארט-נובו הראשונים בהיסטוריה שבנו האדריכל ויקטור הורטה ותלמידיו.

יושבים בקפה בכיכר המרכזית בבריסל
Ikars / Shutterstock.com

אבל, לטעמי, ביקור ראוי בבריסל הוא כזה שנועד לממש בגדול מטרה אחת: לאכול. בריסל היא גן עדן לחובבי גסטרונומיה, היא שפע של מטבחים מקומיים, וכאלה שבאו אליה מארבע פינות תבל. היא הפיוז'ן הקולינרי האמיתי - במבט מלמעלה.

על פי דיווחי ארגון בתי הקפה והמסעדות המקומי, יש בבריסל כ-6,500 מסעדות ובתי אוכל. להתהלך בתוך השפע הזה דומה לחלום של ילד בו הוא מקבל יד חופשית בחנות ממתקים. בארבע השנים האחרונות אכלתי וכתבתי לא מעט במסעדות ועל מסעדות העיר, ובהתבסס על כך הנה רשימה של עשרה מקומות - בחירה אישית - של מוסדות אוכל שיש בהם מטבח מעולה, או מעניין, או יוצא דופן, בתוספת עוד משהו. המשהו החמקמק שהופך ארוחה לחוויה ההופכת לסיפור.

הערות: אין לחשוב בכלל להגיע לאחד מהמקומות ללא הזמנת שולחן מראש. מי שמגיע ללא הזמנה מניח את זמנו על קרן הצבי. בנוסף, בחודשי הקיץ, מסעדות לא מעטות יוצאות לחופשה. המחירים המופיעים מטה הם ללא משקאות.

בתיאבון.

חנות יינות בבריסל
Krikkiat / Shutterstock.com

לה זינקה ("Le Zinneke") - פותחת את הרשימה מסיבה ברורה. אין הרבה דברים שהם יותר בלגיים מאשר סיר מעלה אדים ריחניים ובו 1.1 ק"ג מולים. זה המשקל הבסיסי כאן. יש מסעדות מולים כחול אשר על חוף הים הצפוני, משם הם באים, אבל כאן חומר הגלם מעולה ו-69 האפשרויות השונות לקבל את המולים הן שפע גסטרונומי בלתי מצוי בתחום.

מולים בנוסח ארדני עם בייקון, פטריות ושמנת, מולים השף עם ביסק דגים, עם ביסק סרטנים, מולים עם עשבי תיבול, עם זעפרן, עם יין לבן, עם יין לבן ושמנת, עם יין לבן ושמנת וחרדל, מבושלים בבירה, בפסטיס, מולים בנוסח קונגו עם פלפלים אפריקניים, מולים בנוסח ג'ינגס חאן עם פפריקה וודקה, מולים עם ויסקי, עם ארמניאק, מולים א-לה-סנוב עם שמפניה... וכמובן, הסוגר את הרשימה, מספר 69 בתפריט מציע, ללא היסוס, "מולים ארוטיים", ההסבר מפרט את המרכיבים (הגלויים) ג'ינג'ר, קארי, יין לבן, שמנת. סיר נהדר שמצטיין בטעמים עשירים, סערה חריפה קטנה המתמזגת היטב עם הרכות הנעימה של בשר המולים ועם זכר ניחוחות הים שדבק בהם.

כל הזמנת מולים מלווה במנת צ'יפס - כמובן - ושני רטבים עבורו. אם יש בחבורה מי שנגרר למקום למרות שאינו אוכל מולים (מחמת אלרגיה או אידאולוגיה), התפריט מציע גם מנות בשר מעניינות, בקר, סוס, או בשר צייד בעונה.

מחירים: סיר מולים - בין 22 ל-30 יורו.

כתובת: Place de la Patrie 26, 1030 Schaerbeek

אתר: https://lezinneke.be/en

 

לה קאנקיירי (La Quincaillerie) - בראסרי שעומד בחזית השמירה על מסורת מסעדות הבראסרי שבלעדיה העולם יהיה מקום עצוב יותר, כמובן. בנוסף, מדובר במקום יפה כל כך, בסביבה הטרנדית למשעי של כיכר דו שאטלאן, שעוצב בתחילת המאה שעברה בסגנון ארט-נובו עבור חנות גדולה לחומרי בניין וכלי עבודה (בצרפתית  Quincaillerie) - בטרם הפך לפני 30 שנה למסעדה שהוא כיום. לא במקרה, שלוש דקות הליכה משם נמצא ביתו - שהיה למוזיאון - של ויקטור הורטה, אבי אדריכלות הארט-נובו בסוף המאה ה-19.

חלק גדול מחומרי הגלם במטבח מגיע מחוות גידול ירק וחי ששייכת לבעלי המקום. בר פירות הים מציע מבחר משובח, והצדפות (אויסטר'ס) תמיד מחייכות בניחוח ים. מתפריט הבשרים מומלץ לנסות את הז'מבונו המקורמל בתנור (Jambonneau) - שוק חזיר באפייה איטית. במחלקת הקינוחים מככב טארט שוקולד בלגי.

מחירים: ללא פירות ים, ממוצע של 50-60 יורו. ארוחת תפריט השף 47.5 יורו.

כתובת: Rue du Page 45, 1050 Ixelles

אתר: https://www.quincaillerie.be/fr/

A post shared by Miguel Pires (@migpires) on

 

המפרי (Humphrey) - עיצוב מינימליסטי, שחור-אפור, שולחנות עץ חשוף ומבוקע, במרכז המסעדה דלפק מתעקל הסוגר על מטבח פתוח, גלוי לעין הסועדים, שם עובד השף ושם מסייעים לו עוזריו תוך שקיפות מוחלטת. התנועות שלהם מדודות, חסכניות, סוג של ריקוד מאופק. זה המקום העצמאי הראשון שפתח השף יאניק ואן אקן, מי שהיה בעברו 6 שנים הסו-שף של "נומה" המיתולוגית. אין מכתב המלצה מרגש יותר מזה.

התפריט משתנה לעיתים קרובות, אך הוא בדרך כלל פרשנויות חופשיות של השף לנושאים קולינריים בינלאומיים עם נטייה למטבח הפיליפיני. יש שם הרבה דמיון לצד פשטות וקלות, חומרי גלם מצוינים לצד מרכיבים נדירים יותר ומשובחים אפילו יותר. ותמיד לקינוח "ביצת השוקולד" המוגשת עם פטיש, על מנת לפצח אותה ולמצוא את ההפתעות אשר בתוכה.

הסגנון הוא של מנות לחלוקה בין הסועדים - כאשר 5-6 מנות לשני סועדים מספיקות בדרך כלל. היחס בין מחיר לאיכות במקום הזה ראוי לציון מיוחד.

מחירים: 40-50 יורו לסועד.

כתובת: rue Saint Laurent 36-38, 1000 Bruxelles

אתר: https://www.humphreyrestaurant.com/
 

A post shared by Humphrey (@humphreybrussels) on

ה-203 - (LE 203) - הסלוגן של המקום "אוכל וחברים", מתאר את המצב. זאת מסעדה שחוזרים אליה שוב ושוב, עד כי בסופו של דבר הסועדים, בחלקם, הופכים לחברים. זאת ממלכתם הקטנה והמושלמת של ריצ'רד שפר ומתילד הס, השף וזוגתו המנהלת את האופרציה, שבכל שבוע מציעים לסועדים תפריט מצומצם, אך מושקע ורב השראה.

השף, יליד דרום-אפריקה, מספר כי את ההשראה הראשונית לסוג המקום בו הוא חפץ קיבל כאשר הגיע לביקור קרובי משפחה בישראל ונקלע ל"מחניודה" הירושלמית. אחרי שנים של עבודה במטבחי אחרים, השתקע בבריסל עם מתילד, ילידת צרפת, ופתח את המסעדה שלו - שבתוך זמן קצר הפכה לטרנד מקומי נלהב.

התפריט המתחלף מציע בכל שבוע שתי מנות פתיחה, שלוש עיקריות ושני קינוחים. השף, בהשראה המזרח תיכונית שלו, אוהב להשתמש בסומק, בזעתר, בטחינה - ולעיתים קרובות מופיעה אצלו גם הכרובית הצלויה שטעם בישראל. עוד על המקום - כאן.

מחירים: 30-40 יורו.

כתובת: Chaussée de Waterloo 203, 1060 Saint-Gilles

אתר: http://le203.com/

 

בון בון - (Bon-bon) - אחת ממסעדות השפיץ של הצמרת של בריסל (מרוחקת מעט מהמרכז, מומלץ להגיע במונית), המשמשת במה להופעות הקולינריות של השף כריסטוף ארדיקסט, השווה ב"גומיו" ציון של 19.5, שני כוכבי מישלן, ומקום טוב ברשימת המסעדות הטובות בעולם.

המוטו שלו, בצניעות רבה, אומר: "הבישול שלי ב'בון בון' מבקש לרקום בעדינות על בד זיכרונות הגורמה שלנו, חוויות שלא נשכחות גם בחלוף הזמן". האמת, הן נרקמות, ועוד איך, ולא יורדות בשום כביסה. איך אפשר לשכוח "חליל של דג מקרל עם חזרת וקונפי ביקון", או "יונה מברטנייה באבוקדו, ליד פטה עשוי מירכיה, ברוטב על בסיס ליקר שארטרז ירוק", שלא לדבר על "קינוח המלפפונים" האוורירי, המצועף במתיקות ורעננות שלא מהעולם הגסטרונומי הזה.

השף הוגה, מבצע ומגיש את המנות שבחר לאותו יום. הסועדים יכולים לבחור במגבלות מסוימות ולהחליף מנה כזאת באחרת, אך בגדול הבחירה היא בין שתי פורמולות: ארוחת 5 מנות ב-185 יורו (260 עם יינות מותאמים), או ארוחת 7 מנות ב-240 יורו (345 יורו עם יינות). המסעדה מגישה גם ארוחת צהריים, שתי מנות ב-75 יורו.

כתובת: Avenue de Tervueren 453, 1150 Woluwe-Saint-Pierre

אתר: http://www.bonbon.restaurant/
 

פאלו אלטו - (Palo Alto), שמו המלא של המקום הקטנטן, האינטימי, הרומנטי, בעל החן המיוחד, ממשיך ומוסיף גם "אוכל וג'ין", על שום המבחר הנאה של קוקטיילים על בסיס ג'ין שהוא מציע לאורחיו. מצד האוכל, משלב התפריט בין מנות של שני מטבחים ים תיכוניים ספוגי שמש: ספרדי-קטלוני ואיטלקי. תבנית נוף ארצות המוצא של בני הזוג העושה את המקום, בטי הטבחית מקטלוניה ודניאל ממילאנו.

ברגע בו אתם חולפים את הסף העשוי עץ בסגנון ארט-נובו (מקורי) של חנות כלשהי שנפתחה כאן לפני 100 שנה, עוטפת אתכם שמחת החיים והחום של בעלי המקום. הברוסקטות והטאפאס שלהם נהדרים, סלט התמנונים מתעלה לגובה קולינרי ממשי, מנות הפסטה מצוינות פלוס - הרביולי עם גבינת מנצ'גו ואגוזים הוא פיוט בצלחת - והספגטי קרבונרה מוגש כמו שצריך, לא עם בייקון וולגרי, כי אם עם גואנצ'אלה (עשוי לחי חזיר).

מחירים: 30-40 יורו לסועד.

כתובת: Rue Tasson-Snel 35, 1060 Saint-Gilles

אתר: https://www.paloaltoginfood.be/

קולונל - (Colonel), זאת מסעדה המקדשת את תאוות הבשרים. זה אחד המקומות הטובים יותר בעיר לנעוץ שיניים חדות בנתח מדמם. הדרמה מתחילה ליד מקרר הבשרים השקוף, בו מוצגים לראווה הנתחים, והלקוח מוזמן לבחור, על פי דרגת היישון ועל פי הגזע (של בן הבקר), לבקש את דרגת הצלייה המתאימה לו - והשאר מתבצע בלעדיו, על האש - עד לפגישה המחודשת בצלחת. 80 עד 120 יורו לק"ג בשר, על פי הגזע.

מעבר לכך, התפריט מציע גם כמנות פתיחה שפע של נקניקים ובשרים מיובשים, מעושנים ומומלחים, כמו גם מנות עיקריות טובות. ה"AMERICAIN" (זהירות, לא מדובר בסטייק אמריקני), שהוא טרטר משובח, או בעונה המתאימה (בסביבות הסתיו) בשר צייד מיערות הארדנים. לקינוח, גבינות צרפתיות באיכות גבוהה.

כתובת: Rue Jean Stas 24, 1060 Saint-Gilles

אתר: http://www.colonelbrussels.com/home-fr#about
 

A post shared by Paul Sparks (@paulsparks15) on

קברדוש - (Caberdouche), שמו של המקום הזה, המומלץ כיעד מועדף לבראנץ' של יום ראשון בבוקר - הוא סיפור בפני עצמו. הסביבה הזאת, סביב כיכר דה לה ליברטה, הייתה בעבר הרחוק שכונה של פועלים קשיי יום וברים של זונות. "קברדוש" הוא שיבוש מקומי של המשפט בספרדית, מהתקופה שבריסל הייתה אזור כבוש של הכתר הספרדי -  "Cabe una dulce", שמשמעותו "הנה באה מתוקה אחת" - והכוונה לנערות השעשועים שהועסקו במקום.

לקראת סוף המאה ה-19, נהרס הרובע המפוקפק, ונבנה מחדש כאזור מוסדות השלטון, בין השאר בזכות קרבתו לארמון המלך. בצל העצים של הכיכר, מוגש בכל יום ראשון עם מזג אוויר נאה בראנץ' מעולה עשיר בסלטים, בשרים, גבינות, פירות וירקות, מרקים (בהזמנה) ולסיום - טרי לשולחן - פנקייק עשוי על בסיס בצק של בריוש! חוויה.

מחיר הבראנץ': 17.5 יורו לסועד, כולל הכל, לא כולל משקה.

כתובת: Place de la Liberté 8, 1000 Bruxelles

אתר: https://www.caberdouche.com/

הרשמה לניוזלטר

איפה תבלו את החופשה הבאה? הירשמו וקבלו המלצות ישירות למייל

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות