איך אומרים בשוודית - בוא ניסע לדרום החם בשבת!
בפעם הראשונה יש לישראל נמל תעופה בינלאומי חדש, גדול ונוח בדרום הארץ. השאלה היא לאיזו חוויה יזכו התיירים שיגיעו לנגב בשבת ויגלו שאין בו תחבורה ציבורית?

כדאי לעקוב אחר המאמץ המרוכז והמסקרן שמשקיעים בימים אלה כמה גופים מרכזיים בפיתוח התיירות בדרום הנגב. הסיבה העיקרית והעכשווית מאוד היא תחילתן של הטיסות הבינלאומיות של עונת החורף הנוכחית לנמל התעופה רמון. בתקופת החורף (עד אפריל) אמורות לנחות ברמון 45 טיסות בשבוע. בפעם הראשונה יש לישראל נמל תעופה בינלאומי חדש, גדול ונוח בדרום הארץ. השאלה היא לאיזו חוויה יזכו התיירים שיגיעו לנגב. האם יבלו את החופשה הישראלית שלהם רק באילת (צמרמורת חרדה קלה חולפת בגוום של אנשי משרד התיירות), או שיצאו מן העיר השנויה במחלוקת לחוות את הדרום, את הנגב, אותו רוצים מפתחי התיירות לישראל להציג כמרחב נחשק, נגיש ונוח לטיולי טבע גם בחורף?
הוכחה נוספת למאמץ המרוכז הזה, לאפשר לטסים לאילת להשתמש בתחבורה ציבורית ולצאת מן העיר אילת לשמורות הטבע ולגנים לאומיים אחרים בישראל, הגיעה השבוע. רשות הטבע והגנים, משרד התיירות ומשרד התחבורה חברו יחד כדי להשיק בשדה התעופה רמון ליד אילת את כרטיס ISRAEL PASS, שאמור לאפשר לתיירים מחו"ל שילוב בין ניידות נוחה בתחבורה ציבורית וכניסה בהנחה לאתרי טבע.
המוצר הזה נוסה כבר כמה חודשים בנתב"ג ולדברי היוזמים בהצלחה. הכרטיס המיועד לתיירים מבוסס על כרטיס רב-קו אנונימי נטען (ללא צורך במסירת פרטים אישיים), שמשלב כניסה במחיר מוזל לשלושה או שישה אתרים של רשות הטבע והגנים. לדוגמה – כרטיס במחיר 110 שקל מאפשר כניסה לשש שמורות טבע או גנים לאומיים כמצדה, קיסריה, קומראן וכדומה. אפשרויות נוספות הן כרטיס בסך 78 שמעניק כניסה לשלוש שמורות או בסך 150 שמעניק כניסה חופשית לכל שמורות הטבע והגנים הלאומיים בישראל. בנוסף מאפשר הכרטיס לרוכשים אותו לקבל הנחות באטרקציות שמיועדות לתיירים מחו"ל.
המחיר שהוזכר אינו כולל את הנסיעות בתחבורה הציבורית (אוטובוס או רכבת) אותן יש לטעון בנפרד. כרטיס רב-קו מסוג זה מאפשר טעינה של נסיעות חופשיות למשך יום, שבוע או חודש. הוא מאפשר גם טעינת סכום מוגדר ומעניק 20 אחוז הנחה על הנסיעות.
כיום מופץ הכרטיס לתיירים בארבע נקודות מכירה – בנמלי התעופה נתב"ג ורמון ובאכסניות אברהם בירושלים ובתל אביב. בעתיד מבטיחים יפיצו אותו גם במקומות נוספים.

שאול גולדשטיין, מנכ"ל רשות הטבע והגנים, הגדיר כך את המאמץ לשווק את דרום ישראל כיעד נחשק: "אנו צופים גידול במספר התיירים לדרום שיעצים את הקהילות המתגוררות באזור, יספק תעסוקה נוספת ויסייע בהבנה כי הנגב הוא אזור מהיפים בעולם ויש לשמור עליו".
מנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי הוסיף: "לאחר שהצלחנו להביא עשרות טיסות מאירופה לאילת בעונת החורף, אנחנו פועלים יחד עם רט"ג והמועצות האזוריות ליצירת תוכן עבור אותם תיירים כדי להאריך את שהותם באזור, כחלק מחזון פיתוח הנגב כמוצר תיירותי שמוביל משרד התיירות". כחלק מן המאמץ הוקם אתר מידע בשפה אנגלית לנוחות התיירים המגיעים לישראל.
כל זה טוב ויפה אלא שעיון באתר החדש מבהיר שאין בו פתרון או אפילו הצעה או הבהרה ברורה מה יעשו התיירים המופתעים שאכן רכשו את הכרטיס, הבינו נכונה שהשמורות והגנים הלאומיים בישראל פתוחים בשבת, אלא שהתחבורה הציבורית שאמורה להסיע אותם אליהם לא פועלת. כלום. אין רכבות או אוטובוסים.

מה?
כן. מה לעשות. ככה זה. אין כאן תחבורה ציבורית בשבת. וולקאם טו יזראל.
כדי לפצח את התעלמה הזו יידרשו כנראה מאמצים גדולים פי כמה. ייתכן שלכך התכוון שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' שצוטט בקשר לכרטיס החכם כאומר: "יש לנו עבודה רבה בתחום פישוט הרגולציה והנגשת מידע. הסבר פניך לתייר ועל אחת כמה וכמה לאזרח, זו משימה שבעז"ה אבקש לקדם במלוא המרץ במשרד התחבורה".
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר